Click here for Blogger tutorials, premade templates, free blog templates and custom blog designs »

Wednesday, November 2, 2011

:: merchon deewali ::

bukan kitorang yang sambot raye..
cume eksaited lebih nengok dorang main merchon..best woo !!..
haaa memang la super duper best, tapi hazabaidah anak-anak aku terbatok-batok lepas tu..



tepat jam 12 malam, mulalah dorang semua main merchon..
ai tel yu, merchon dorang bukan yang cikai-cikai kluo asap je tu
aku rase dah same macam mase sambut new year kat KLCC tu la kot
bedentam dentom cam bunyi bom kat iraq ke palestin sane..nauzubillah dijauhkan...



abi siap usong kemre gajah, bukan senang wei nak nangkap gambo bungo api..
aleh-aleh dapat nangkap asap-asap yo!
abi je reti seting kemre tu, aku hareemm tak reti...
pahtu siap untuk menembak la mercon-mercon yang cantek tu..
bukan kene bayor pon kan, tengok free show..
dorang yang main merchon tu, sayang-sayang nak bakor kot..
yolah bakar duit, kalo sekali berdentum tu maunye makan dua tiga ratus..




view dari lorong umah aku..berasap rasap lorong tu..
abi dapat captured bunga api yang syantek..i looiike..



aku rase semua yang sambot deepavali kat kawasan umah aku ni main mercon
kiri kanan depan belakang..memacam bunyik kluar, memacam rupe mercon ade...
kelaaaaass korang kan..
dah 3 tahun camni, main merchon sampa ke pagi...
sampai kul 2 pagi pon bunyik lagi orang main merchon...
tido lagi bagos lorrr..




ini paling dekat dengan umah aku..cantik kan....beso gile spark die...




2 kengkawan khatam & cepat2 komen:

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

mewwiah nya !!

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

tu aaarr..mewwiah kan...


macam kite lak yang rayo..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin