Click here for Blogger tutorials, premade templates, free blog templates and custom blog designs »

Friday, March 30, 2012

:: Amazing Cutting Fish in Japan ::





Assalamualaikum w.b.t.



Sebelom berjimba-jimba kat laut esok..
Ape kate kite layan mamat jepon ni memfilletkan ikan tuna..
Am sooo impressed doh!






Waahh....so amazing kan !!..
Kalau lah aku boleh siang ikan camtu kan ke gile best? ...
Takde la terkial-kial lagi nak menyiang ikan...





Wednesday, March 28, 2012

:: wordless wednesday :: sehati sejiwa ::

salam uolls...


dah lama tak terjebak dengan hari rabu yang bisu..
nothing more ..jom layan...









Tuesday, March 27, 2012

:: Sabar itu Indah ::

Assalamualaikum w.b.t.


This is our first plan for family gateway in 2012..

Bukan la jauh sangat pon...
It was Port Dickson, Negeri Sembilan..
This coming weekend, we had planned to stay at Hotel Grand Lexis, PD..
We already booked the Premium Pool Villa with two king beds and equipped with private pool.





Glass panel for underneath sea viewing..
with seperate dry kitchenette..
bole la kacau kopi buat cicah bisekut memalam...




Our own private pool to be !! hahaha
We can soak into the luxury private pool .. look how i imagine !




oh !!! really can't wait !





Thursday, March 22, 2012

:: Permudahkan Urusan Kami ::

hi kengkawan,


i have been snowed with lotsa things now..
especially with urusan beli rumah..
azam for this 2012 .. nak beli rumah ..
luckily the tuan umah nak jual umah yang aku sewa for 4 years plus plus..
alhamdulillah ade rezeki kitorang..
so we all tengah berusaha untuk beli jugak rumah tu walaupun harge rumah tu dah menjulang-julang tingginye..
as offered by the owner it was 300K..
after negotiated, we managed to get 5% discount..
alhamdulillah lagi sekali...


korang bayangkan lah, nak beli umah sub-sale ni kene sediakan 10% kan
dari rega umah..
kire je la sendiri berape kitorang nak kene bayar kat owner umah ni..
memfeningkan kepala jugak nak nyiapkan duet tu..
as a booking purposes, dah kene prepare about 3% which is nealrly 9K itu dan ini..


2 ke 3 bank termasuk sarekat insurance aku gi submit untuk loan umah..
kalau allah dah tetapkan rezeki kitorang anak beranak, alhamdulillah dan syukur lagi..
semoga urusan pembelian rumah ni dipermudahkanNya..
Amiiinnn banyak-banyak..



bile cerita pasal rumah...
banyak bende-bende yang sangat seronok aku rasa..
aku suke tengok rumah yang tersusun cantek dan kemas..
ade bunga kat sudut-sudut tertentu...
kat bilik air pun mesti ade bunga dan bau-bau wangi lavender..
mak mentua datang pon suke .. apekah ??






macam pasu untuk bunga tulip pelastik ni...
aku baru je tukar dua bulan lepas...
nampak cantek dan menarik aku beli je la...
aku beli kat ikea RM 15 saje..murah tapi nampak curllaass la di mate aku.. :)
jadikla pada tengok pasu yang same tak bertukar-tukar..
kengkadang jemu..
sometimes dengan minimal transformed pun dah nampak lainnye..
so its up to you :)




hari-hari tengok bende yang same memang la jemu..
lagi-lagi kat tempat kite nak pemperedkan diri kite..
bilik tido kite la mane lagi kan..
tak payah beli yang mahal-mahal..
barang yang murah pun will do!!




lilin lilin kecik ni aku dapat idea kat kenduri kawen kazen aku..
aku masuk bilik pengantin, telek segala dekorasen kat bilik tu..
aku cam suke je idea letak lilin kat side table tu..
hows sweet isn't?
seblom tido pasang dulu lilin tu, kasik baunye semerbak satu bilik...
lepas tu padamkan la..kang ade yang rentong plak :))
going to sleep dengan bahagia....
syok tido sampai pagi....




bile kat rumah mesti la nak memasak...
cooking is my passion...i do love cooking!!
sedap ke tak sedap tu belakang kire...
bile dah selalu masak, lelame sedap la jugak kot...

pizza tu buat last weekend..
melompat suke anak-anak dan abi bile bau pizza semerbak walaupon tak same macam dominos!
bahagia giler la mak dorang... :))



Its a good when we are in the positive and good thinking & evironment..
Enjoy your life !!








Tuesday, March 20, 2012

:: membelog :) ::

Salam semua orang... bakyu-bakyu beloger !!


Orang tak tanye pon ngape aku dah lame tak hapdet belog ..
Masalahnye aku ni je yang dah tak berapa nak rajen
Tang mane yang aku tak rajen ye ?
Kalau ikutkan ade jugak masa nak tengok belog orang lain..
Nak mencoba buat puding roti aku mengkelibot terjah belog-belog yang tayang puding roti sedap-sedap
Nak meroti pun aku terjah belog orang...
Rase-rase nak mensushi terjah jugak belog orang lagi...
Ke skang ni aku harus buat belog masak-masak ? .... Pingsan kejap !



Anak teruna kembar aku dah 4 tahun ...
Si kecik Qaseh dah 21 bulan ... selagi Qaseh belom sampai 2 tahun, aku tetap kire ikut bulan hoqqay.. :)



Ish !..ape aku nak karutkan ni ? ...
Takkan cume hapdet umor anak-anak aku je ..
Seriyes aku dah tak berape nak pandai nak cite ape..hahaha
Kalau buat penulisan kat sekolah ni, sure takde ISI punye markah ..



Tunggula aura nak membelog datang esok-esok...
aku acah je :))
Korang jangan harap sangat taw ! Kesian korang nanti ..



See you then.... Nak buat kojo lah !! ... Boss dah mai cekak pinggang ramping dia !!





Thursday, March 1, 2012

:: Win COACH Wristlets at BabyIbu ::

Assalammualaikum..

Hari ini rase nak join GA COACH Wristlet yang dianjurkan oleh BABYIBU. Marilah memeriahkan GA ini yang kawan-kawan.



Semoga aku bertuah kali ini dan dapat tambah koleksi cik wristlet....

KLIK BANNER DI BAWAH UNTUK TURUT SERTA.

Tarikh
1 Mac 2012 sehingga 31 Mac 2012
Bagi Penyertaan Melalui Blog
  1. Letak banner di sidebar blog anda dengan link ke entri ini. DONE
  2. Link BabyIbu dalam bloglist anda. DONE
  3. Membuat entri mengenai contest ini diblog anda - copy paste pun ok. DONE
  4. Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke BabyIbu dan juga semua penaja (no link back will be disqualified) DONE
  5. Follow blog RoseTreat, Mia Fichita, CutestCloset, BabyIbu, TwoLittleJJ, dan Miszhoneynadia. DONE
  6. Tinggalkan link entri anda di entri contest di blog BabyIbu beserta nama pendek dan email. DONE
Bagi Penyertaan Melalui Facebook
  1. Share link entri ini di wall FB anda. DONE
  2. Like page RoseTreat, Mia Fichita, CutestCloset, BabyIbuShoppe, Beautiful Hijab, danTwoLittleJJ. DONE
  3. Tinggalkan link penyertaan anda di entri contest di blog BabyIbu beserta nama pendek dan email. DONE
Syarat Penyertaan
  • Pemenang akan dipilih secara random.
  • Boleh hantar banyak penyertaan (sama ada melalui FB atau blog).
  • Setiap satu penyertaan dikira satu cabutan. Sekiranya melalui blog dan FB maka ada dua cabutan. Sekiranya ada dua kali entri di blog dan dua kali share di FB dikira 4 cabutan.
  • Sekiranya tidak memenuhi syarat di atas maka cabutan seterusnya akan dibuat.
  • Semua keputusan adalah muktamad.

Hadiah
Coach Julia Legacy Stripe Multi-Color Wristlet worth RM250 x 1

COACH Signature Stripe Khaki/Multi Wristlet worth RM220 x 1

Bag Holder worth RM25 x 3

Top Referer

Environsax Bag bernilai RM30


Penaja - Tq So Much


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin