Click here for Blogger tutorials, premade templates, free blog templates and custom blog designs »

Thursday, March 22, 2012

:: Permudahkan Urusan Kami ::

hi kengkawan,


i have been snowed with lotsa things now..
especially with urusan beli rumah..
azam for this 2012 .. nak beli rumah ..
luckily the tuan umah nak jual umah yang aku sewa for 4 years plus plus..
alhamdulillah ade rezeki kitorang..
so we all tengah berusaha untuk beli jugak rumah tu walaupun harge rumah tu dah menjulang-julang tingginye..
as offered by the owner it was 300K..
after negotiated, we managed to get 5% discount..
alhamdulillah lagi sekali...


korang bayangkan lah, nak beli umah sub-sale ni kene sediakan 10% kan
dari rega umah..
kire je la sendiri berape kitorang nak kene bayar kat owner umah ni..
memfeningkan kepala jugak nak nyiapkan duet tu..
as a booking purposes, dah kene prepare about 3% which is nealrly 9K itu dan ini..


2 ke 3 bank termasuk sarekat insurance aku gi submit untuk loan umah..
kalau allah dah tetapkan rezeki kitorang anak beranak, alhamdulillah dan syukur lagi..
semoga urusan pembelian rumah ni dipermudahkanNya..
Amiiinnn banyak-banyak..



bile cerita pasal rumah...
banyak bende-bende yang sangat seronok aku rasa..
aku suke tengok rumah yang tersusun cantek dan kemas..
ade bunga kat sudut-sudut tertentu...
kat bilik air pun mesti ade bunga dan bau-bau wangi lavender..
mak mentua datang pon suke .. apekah ??






macam pasu untuk bunga tulip pelastik ni...
aku baru je tukar dua bulan lepas...
nampak cantek dan menarik aku beli je la...
aku beli kat ikea RM 15 saje..murah tapi nampak curllaass la di mate aku.. :)
jadikla pada tengok pasu yang same tak bertukar-tukar..
kengkadang jemu..
sometimes dengan minimal transformed pun dah nampak lainnye..
so its up to you :)




hari-hari tengok bende yang same memang la jemu..
lagi-lagi kat tempat kite nak pemperedkan diri kite..
bilik tido kite la mane lagi kan..
tak payah beli yang mahal-mahal..
barang yang murah pun will do!!




lilin lilin kecik ni aku dapat idea kat kenduri kawen kazen aku..
aku masuk bilik pengantin, telek segala dekorasen kat bilik tu..
aku cam suke je idea letak lilin kat side table tu..
hows sweet isn't?
seblom tido pasang dulu lilin tu, kasik baunye semerbak satu bilik...
lepas tu padamkan la..kang ade yang rentong plak :))
going to sleep dengan bahagia....
syok tido sampai pagi....




bile kat rumah mesti la nak memasak...
cooking is my passion...i do love cooking!!
sedap ke tak sedap tu belakang kire...
bile dah selalu masak, lelame sedap la jugak kot...

pizza tu buat last weekend..
melompat suke anak-anak dan abi bile bau pizza semerbak walaupon tak same macam dominos!
bahagia giler la mak dorang... :))



Its a good when we are in the positive and good thinking & evironment..
Enjoy your life !!



video




1 kengkawan khatam & cepat2 komen:

yaNa said...

Moga dipermudahkan segala urusan beli umah tue..
Untung akak kan..x perlu penin2 pikir nak pindah umah dah..
yg ina nie sblm msk umah sndr..dh 3x pindah umah sewa..pengsan!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin