Click here for Blogger tutorials, premade templates, free blog templates and custom blog designs »

Tuesday, May 5, 2009

.:: Tagged by Kak ecarNazrin ::.

Well, ini My Fisrt tag..setelah di tagged oleh kak ika..nak buat tag ni kene concentrated..tu yg lame baru publish..hehe layan jela ye..

Tag Sebelum & Selepas (nyatakan 5 perkara sebelum & selepas)..
1) Sebelum habis belajar
buat degree kat UM..last sem dah sibuk bt resume, hantar resume bagai..konon2 nak cepat keja la ni…x sbr nk abis bljr...slalu g MV ngan housemate yg dok Vista (wahed, jue,ina,ceksu)…jenjalan cr pasal..hehe..4th year aku dah tak dok vista..aku dah stat dok umah..mase nih g class ulangalik dr sg buloh ke UM..seb baik dah last2 ni tade class banyak..time ni aku dapat scooter dari ucu..MOSQUITO 125 CC…jd minah rempit kejap aku..hehe kalo ade class mlm, Mr. Hubby la yg akan follow aku dr blkg , ikut sampai sg buloh..hehe
Selepas habis belajar
alhamdulillah aku abis dah blaja..konvo 10 Ogos 2006..aku menganggur 2 bulan..pastu dpt keja..sampai skg, 4 kompeni dh aku keja…insyaAllah ini yg terakhir..sbb dekat ngan umah…to ease me in everything. .tak sanggup keje jauh2 dah..& nak faced up the traffic hustle bustle tu..
Aku dh beli keta mase nih..honda city 1.5..senang nak g keja..senang nak jalan2..keh
keh
2) Sebelum kahwin
target nak kawen 25 or 26..jodoh mmg dah sampai…kawan ngan Mr. Hubby 4 thn…1 jun 2007,,,kitorg kawen lorr…aku tak tunang tak hape..terus je nikah..sbb Mr. Hubby org Pantai Timur…jauh nak gi mari banyak2 kali..so decided buat sekali harung je..
Selepas kahwin
aku dan Mr. Hubby sangat 2 memerlukan antara satu same lain dan jugak jd pelengkap…mase tu Mr. Hubby umur 29 thn..lagi matang dari aku..so banyak blaja dari die la..walaupun die senyap aje tak banyak cakap, he’s know what he did..dr banyak bercakap, satu sen tak leh pakai…betul tak kak rina…

3) Sebelum ada anak
lepas kawen, mmg Mr. Hubby cadang nak ade anak awal..nak tgk zuriat dan keturunan die awal2..so after 3 months married, aku preggy. My luck is there..i got twin after scanning on month 3 of preegy..alhamdulillah..Mr. Hubby la yg paling sonok…Qaseh & Chenta hati kami is on the way..
Selepas ada anak
kehadiran my 2 greatest lil prince menjadi pelengkap hidupku…syukur atas Qurniaan ini…kini aku jadi seorang perempuan+isteri+ibu.. inilah hasil buah chenta kami..

4) Sebelum jadi breastfeeding-ibu
aku tekad nk breastfeed our baby smpi 2 thn..tapi I delivered twin on 32 wks preggy ..so twin dok NICU a month..so tak dpt nak bagi full bf..sbb die dah biase dgn tube from fisrt time been born…
Selepas jadi breastfeeding-ibu
aku mmg tak dapat nak menyusukan twin..at that moment im so depress,..kesian tgk my lil twin yg dlm incubator…so till now I ‘m not BF to twin.go ahead with FM....alhamdulillah twin dah besar dgn sihat sekali dan nothing serious illness happened to both my lil munchkin..semakin hari semakin sihat dah bijak..rindu la plak kat twin..hehe insyaAllah for my next baby , I’ll fully bfeed to him/her.. ameen.
5) Sebelum ade BLOG sendiri
I am a silent reader and blog hopper…no comments kat blog2 yg aku bace..mmg teringin nak bt blog sendri..tapi cam tade mase je nak updates..one of my besr fren yg skg dok kat jepun tu (ina) ade gak tanye aku tanak buat blog sendri ke?..hehe my sis pun suh buat..banyak gak la alasan yg aku bagi..kehkeh
Selepas ade BLOG sndiri
after viewing my best fren ..(nini) punye blog..aku terigin lak nak buat blog..tula dri takde mase, jadi redah je mase tu…I am addicted now to blogging world..hehe..dah jadi kemestian aku untuk create new post ..dan kelakanye setiap kali buat sesuatu mesti nak amik picas..Mr. Hubby pun da tau..ni mesti nak masuk blog…cam happy je..
SEKIAN, CORETAN KU UTK SEBELUM DAN SELEPAS...TAG INI JUGA INGIN KU BERIKAN KEPADA MEREKA2 YG DH KU LISTKAN KT BWH NIE..x kisah lar korunk nk buat psl perkara ape2 pun..jnji ade 5 perkara sblm & slps..sila siapkn keja umh hokeyy!!

1/ Ummi Khayra
2/ Kak Rina
3/ Nani
4/ Mama Ammar



Notes : Ade 3 lagi hutang tag. insayallah aku buat nanti..


0 kengkawan khatam & cepat2 komen:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin