Click here for Blogger tutorials, premade templates, free blog templates and custom blog designs »

Wednesday, May 6, 2009

..:: Fried Potato with Oregano ::.

..:: SALAM BUAT SEMUA ::..

Entry kali ni bab masak2 lagi...ntah time nak rajen masek le ni..hehe semalam ronda2 cari resipi kat dapur mak lang, terjumpe menu yg sgt simple dimple ni..ape lagi terus amik resepi die..ini die Fried Potato with Oregano..senang sgt masek nye...dan bole buat makan dinner..lagi pun mama dah masak ikan sembilang masak asam pedas..ni buat tambah2 aje...

Sampai umah aku btau mama nak cube resepi baru..awal2 mama dah ingatkan nak cube jgn buat byk2...ok ibu'...so ape lagi terus memulakan acara masak..lagi pulak aqil aqif dok tdo..senang nak buat keje...l

Bahan2 :
Ubi kentang 4 biji
Oregano
Lada Hitam
Capsicum
Bawang Merah 1 biji
Garam Gula Secukup Rasa la ye
Butter

Cara2nye :
1/ Goreng Ubi Kentang (dipotong mcm wedges)
2/ Guna butter (ganti minyak), panakan..
3/ Masukkan lada hitam & oregano
4/ Masukkan bawang merah & capsicum
5/ Masukkan Ubi kentang yg dah digoreng..gaul rata
6/ Rase secukupnye...

Taraaaa...inilah hasilnye...abi kate sgt sedap..sbb bole ratah cmtu je..


.:: Fried Potato with Oregano ::.

3 kengkawan khatam & cepat2 komen:

Fara_Adura said...

Wahh..sedapnye. Ske tgk en3 makanan neh..:D

Oregano nak carik mana eh? Dalam shopping komplek ade la kan..hehe, xpenah masak cam neh.. sekali sekala kelainan, besh kan

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

TO FARA_ADURA

yup oregano tu bole dapat kan hypermarket..senang je nak cari...cube la resepi ni...so yummy tau...

PadNani~~{@ said...

yummy nye..bolela I try nanti..thanx for d idea ye =)

P/S: U pandai buat sushi x?

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin