Click here for Blogger tutorials, premade templates, free blog templates and custom blog designs »

Monday, May 18, 2009

..:: Hubby fly to Bangkok, Thailand ::..

::: SALAM BUAT SEMUA :::
Dah seminggu tak hapdet blog ni, aku jadik silent reader je...kehkeh...nothing more stories to be published out...or aku takde mood nak create post or banyak keje and tak sempat nak nak wat entry baru..heheh
ok..berbalik pade post title aku tu...last week lagi , abi bitau aku die kene pegi jugak training ke bangkok...aku takde la hepy sangat dengat berite yg abi khabarkan tu..hehe at my fisrt thought terpikir camne la si aqil aqif tu nanti kalo takde papanye...nak takanak kene terime gak la...abi pegi pasal keje..lagi satu aku risau pasal virus influenza H1N1 tu...menakutkan...

semalam flight abi ke bangkok pukul 3.15 petang..so aku cadang nak hantar abi ke KLIA...aku bawak aqil aqif sekali...adik aku nina teman aku jugak..sbb balik nanti ade org teman aku and jage aqil aqif...even due2 dok kat carseat tapi kene tengok2 kan jugak...

pukul 11.50 tghari aku dah bertolak ke KLIA..sampai KLIA kul 1..disebabkan banyak mase lagi,abi parked kete kat covered parking kat Block B..tak ramai yg parking kat situ....bukan takde langsung, tapi tak crowded dgn keta...senang je dapat parking...alhamdulillah..
so we go ahead to ground floor..gi counter customer service, tanye check in kaunter untuk flight abi dah bukak ke blom..kakak yg bertugas jage kaunter tu kate..."skg dah kul 1 suku ni, dah bukak, adik pergi kaunter E atau F, check in kat sane ye"..ok, kitorg terus g ke kaunter yang dimaksudkan...mase check in tu, brother yg jage kaunter tu timbang bagasi papa...seb baik tak lebih 20kg...cume 9.5kg..hehe aku dah agak tak sampai 20kg..sbb abi takut terlebih, nanti tak pasal2 kene tambah extra fees..mase aku packing, tu abi kate tak payah bawak byk2 baju..ala, kite org pempuan ni sume nak perfect, sume nak bawak...tapi abi gi cume 5 hari, so aku dah estimated baju pakai untuk 5 hari...
ok...after been checked in, brother tu btau masuk gate untuk departure kul 2.45 , so lame lagi...perut pun dah lapar...so kitorg makan KFC je..sbb aku tau sume harge2 makanan dan brg2 kat sini, mesti mahal RM6..KFC la yg the cheapest among foods stall yg lain..sampai KFC, aku order 2 sets dinner plate & 1 set of Meltz (most likely kebab with nachos)...errmmm 1 set of dinner plate with the price RM 18.90..Meltz set with RM 12.90...Sign je la..
lepas makan2 sume, jalan round2 kat KLIA tu...aqil aqif suke sangat..and so behaved...

sementara tunggu, kitorg duduk rehat2 kat tempat menunggu tu...ade sorg budak lelaki cine..aku rase umurnye dalan 5 tahun kot..die suke main2 dgn aqil aqif...aqil aqif ape lagi lagi la suke kalo org main dgn die...tgh2 main tu , ade sorg lagi budak lelaki datang dgn pakai baju same dgn budak yg tadi...muke, tinggi pun same...so there were twin also...so cute...patut la die suke main dgn aqil aqif, rupenye die pun twin...tapi yang tak bestnye, mak die ni tak tau speaking english..aku rase ni mmg org CHINA..sbb bile aku tanye "are they twin?"..die bantai cakap cine dgn aku..ape daaa...hehe seb baik boboy tu leh ckp english sket2..bile aku tanye "what's your name?, how are you?"die boleh jawab...tapi boboy tu mmg comel..

dekat kul 2.50 abi pun gi international departure gate....abi dukung aqif time tu, ape lagi menangis2 la die...aqil babai papa, aqif dok menangis...tapi kejap je...pastu die babai papa ....


.....abi dah pun sampai di bangkok...kul 6.30ptg abi call, die btau die tgh tggu bag..naseb baik abi buat roaming awal2...kalo tak, susah la nak connect dgn abi..last call abi, mlm tadi pukul 1150mlm...waktu bangkok mase tu baru pukul 1050 mlm...lambat sejam...abi kate die baru lepas makan...makan tiram..ehehe dgn turkish foods..abi kate dinner semalam tu 700 Bath..mahal tu, kalo duit kite dekat2 RM 70..abi tukar duit kat money changer rm 1512 dapat 14000 Bath.pakai duit tu elok2 ye papa...


0 kengkawan khatam & cepat2 komen:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin