Click here for Blogger tutorials, premade templates, free blog templates and custom blog designs »

Thursday, September 3, 2009

:: New Look Garden ::


:: SALAM BUAT SEMUA ::
dah nak raye kan???
umah mesti nak cantik kan...
walaupun ku tahu tak seberapa pun yg akan dtg umah aku raye nanti..
tapi aku tetap nak deko2 umah aku jugak..
pedulik hape kan..
semangat betul nak raye ni..
1s stage deko..
nak transform garden aku..hehe
bukan tak terjage..tapi aku dah agak buhsan..
sooo nak make-over la sket garden aku ni..
kasi new look for raye nih...
pagi isnin, cuti ari merdeka tu..
aku pakat ngan abi gi cari rumput karpet..
gi cari kat nursery bunge kat hosp sg buloh sane..
beli rumput yg jenis dari filipina.
aku beli 15 keping @ Rm 1.70 each..
tambah beli tanah kuning 10 bag @ RM 1 each..
dan baja rumput @ RM 10 / bag..
pokcik abi tambah pulok baja tahi ayam 1 bag @ RM 10..
FYI, baja tahi ayam ni utk pokok2 yg lain..
bukan utk rumput tu ye..hehe
pose2 ni takde la nak gardening tghari panas2 tu kan..
abi kate petang2 sket...dahaga pun dah nak dekat buka pose kan..
so kul 5, lepas solat asar, mule la abi ku bergardening..
dekat kul 6.30 baru siap..
tu pun baru letak rumput je..
tak abis transform lagi..
so aritu la jugak first time aku & hubby berbuka pose kat umah..
kate abi nak merase buke pose umah pulok..
bagi mama & abah rehat dari melayan kerenah aqil & aqif tu..
menu utk berbuke tu nantikan di n3 setersnye ye...
moh kite layan piccaz yg sempat di ambil time gardening tu..
:: Bamboo ku yg dah semakin membesar, dulu mase beli conenet jek ::
:: Pokcik abi yg dah kepenatan & kehausan :: Relax sebentar ::
:: Stage sebelum tanam rumput :: tabur tanah kuning ::

:: Garden ku sebelum di transformasi ::

:: Aqeel suke tgk papa die gardening , ibu tukang amek gambo ajek, Aqeef tido time ni ::


New look garden nanti aku tempek kemudian
sbb tak sempat nak amek gambo
lagi satu nak buat final touch up sket...hehe
tunggu ye..

3 kengkawan khatam & cepat2 komen:

Elyn said...

wah x sabar nk tgk mekover garden ni !!

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

elyn :
tungggguuu elyn..akan dihapdet when its done..hehe

e i c a h said...

cpt la letak gambar yg dah siap..macik mmg suko tgk before after ni.. :D

nwei..salam perkenalan..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin