Click here for Blogger tutorials, premade templates, free blog templates and custom blog designs »

Thursday, October 6, 2011

:: adik eksiden ::





tegak bulu ghoma noks!!!
nak mulakan yang mane dulu pon susah
verangan sane verangan sini nak kumpul idea
dah tu waktu pam susu pon dok carik idea lagi..
redah aje la..goreng-goreng asal cite ni sampai...


fuhhhhh kusss semangat.....
sekali pon tak penah eksiden keta..
sabtu lepas, ai sefamily dapat berita yang atok sedara ai dah tenat
atok sedara ai ni ade ulser perut a.k.a senang cite kanser usus la
adik ai cal kate nak gi tengok atok sedara ai tu seblom ape2 yang kite tak tau terjadi
ye lah orang dah tua sakit tenat camtu..kang tak sempat nak jumpa pulak
sampai post ni ditulis, alhamdulillah kami tak dapat lagi berita yang mendukacitakan
moga-moga atok sihat-sihat dan cepat sembuh ye!!


ai keja sabtu tu, tepon bos, tepon HR, dapat balik kul 10 lebih
tung tang tung tang kul 12 lebih baru kitorang gerak ke hulu langat
kitorang pegi dengan 2 keta..
ai naik mevi pink sefamily dengan mama..
adik ai, niza naik gen2 dengan ucu, anak-anaknye jugak nenek
adik ai, nina naik mevi jugak!!...banyak kan mevi kitorang...engkorang hada?? hahaha
nina tak konvoi sekali, nina kat KL..site construction mane entah..
ikut kire nina pegi terus dari site tu ke hulu langat...
pakteh yang dari somban pun ade jugak..
die terus ke hulu langat dari somban...


kitorang lalu jalan duta menghala ke hulu langat
niza jalan dulu, ai lambat sket tunggu mama..
bile dah gerak, ai cal niza tanye kat mane..
die kate maseh kat jejantas sg buloh, anak-anak ucu tapau makan..ok!


dah lepas tol jalan duta, menghala la ke jalan duta , istana negara baru!!
jem punye tak hengat...hengat pun tak camni..hahaha
ai cakap dalam hati, kenapa la jem barat kat istana ni...
tetiba optimus ai berbunyik..haha tepon ai ler tu.. :)
ai tengok kat skrin, niza yang cal..
dalam hati ai lagi, ai ingat die nak bitau jem teruk kat depan...sebab die mase tu jauh ke depan dari kitorang
angkat cal...
niza dengan nanes nye die bitau yang die eksiden!!!
" net aku eksiden,terok gile, habis keta aku! habes depan belakang kena!! "
"kat mane?"...."ni haa kat depan istana baru ni ha"
" sape langgar ko? " "ntah treler bOdO mane ntah, tetiba langgar belakang"
ai teros tanye macam mane dengan nenek ai..
" nenek berdarah -darah!!"...ai dah nak nanges mase tu..
terus abi ai bawak keta cam ambulan, mencelah-celah nak sampai kat port eksiden tu...


sampai je betul-betul kat kedutaan india, jalan duta
ai dah nampak gen2 adik ai kat tengah2 jalan dah tak rupe gen2..cam hantu dah!!
"Ya Allah!!!!...itu je yang mampu ai sebut...
ai nampak nenek ai maseh dalam gen2 lagi...tak tau lagi ape yang berdarah...
ucu & the geng dah keluar ..dok kat tepi jalan...


puncanye polis eskot b0d0 ni lah..
entah raje mane yang die eskot...
raje nak lalu, rakyat kene langgar! ape die kesah kan...
trela mane nak sempat brek kan, kalo dan dan tu ngko tahan suh benti..
polis, ko ade akal tak?? yang trela tu gune brek angin...
tak sempatnye nak brek, dah la jalan tu berbukit...
kalo die tak bantai montot keta adik ai , rangup la ko mati katak tang tang tu jugak!!


dah la sekor polis pun tak nampak batang hidung mase tu..
kene maki hamun sume baru sampai...
ape yang korang dulukan??? raje ke rakyat???


eksiden ni melibatkan dua kereta lagi
satu vios, satu kia spectra..gen2 niza tersepit tengah-tengah...
trela ni yang 24 tayar tau...nauzubillah!

bersyukur sangat semuanya tak cedera sikit pon...
nenek ai yang berdarah sket..sebab terhantuk pintu..
darah tu puncanye dari tahi lalat hidup kat hidung nenek ai..


pakteh ai yang patutnye terus ke langat pon, terus ke jalan duta
nina pun berdesup terus ke tempat eksiden
tow truck pun berdoyon2 datang
entah dari celah mane..ade je yang muncul...pelik jugak ai..
setlle towing semua..kitotang teros kan jugak ke hulu langat...



balik dari hulu langat niza buat repot kat balai polis jalan bandar
ai tak pegi terus balik rumah...
dengar cerita dari niza, polis yang ambil keterangan repot tu ambil gambar gen2
bile nengok keadaan keta tu ...die terus cakap "kena buat doa selamat camne.."
yelah..trela beso yang langgar, tapi semuanya selamat...
sujud syukurrrrr Ya Allah!!!


nanti ai masukkan gamb0-gamb0 mase eksiden tu..
tak sempat nak transper lagi..



lepas ni kene hati-hati la korang sume lalu kat istana baru tu
raja dok ulang alik lalu situ nanti
jangan ade kejadian yang same berlaku...grrrr!!!



4 kengkawan khatam & cepat2 komen:

Heartilyina said...

ya allah hai syukur xde apa2. nnt upload pics tau ita. aku ni br berjinak2 nk drive semula. dgr citer mcm ni kecut semangat. kalau kt jepun semua org sgt berhati2 xtakut sgt. itulah org2 kenamaan kt msia ni sng aje hidup nya kan. menyusahkan org lain je. patutnya ambulance yg bwk org tgh tenat tu yg kena eskot polis mcm gitu.

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

ye na...aku pon fobia lagi dgn trelar2 besar..

mennyusahkan aje..niza nak gi keja kene pinjam keta aku...

yaNa said...

ya allah..
mujur kak niza x da pape..
cian ar ngan kete dia..
brapa ar plak kosnye nnt..

- terkenang ms kita ber 3 ke penang dl..naik kete gen 2 kak niza lah kan..hi3..

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

yela yana....kite gi round2 penang kan mase tu...

tula syian die...ntah tak tau la bape kos nye...tapi claim insurans la sume....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin