Click here for Blogger tutorials, premade templates, free blog templates and custom blog designs »

Wednesday, June 3, 2009

..:: Pasal Anak : Tagged By Ummi Khayra ::..

Aku diserang tag yg bertubi2 oleh UmmiKhayra..keh keh..takpe aku rase tag yang ni the most interesting to answer..tentunye all over about my twin ..ok moh le layan tag ni ye...

-PASAL ANAK-


1. Anda sudah mempunyai berapa orang anak & nyatakan Girl or Boy?

Buat mase dan ketika ini, saya dah ada 2 orang anak..It was from my first pregnancy, which is Allah blessed me the adorable, precious qhalifah, so-called the TWIN..Our first little baby is a BOY.

2. Bila perancangan anda untuk menambah anak?:: planning??


Of course planning..sekarang perancangannya mmg cukup 2 org tu dulu...nanti umur aqil aqif dah 5 or 6 tahun ++, baru la nak tambah lagi..sbb dah ade 2 kan..perhatian kene lebih kat aqil aqif.

3. Nyatakan nama anak anda & ape makna nama anak anda dalam islam?

Disebabkan ada 2 org anak yang comey ni...kite buat satu2 ye..
Nama our 1st lil Munckin ialah MUHAMMAD AQEEL MIQHAEL BIN AZMAN.
Maknenye: AQEEL - Seorang yang beraqal / cerdik...MIQHAEL – Malaikat pemberi rezeki siang dan malam.
Nama our 2nd Lil Munchkin ialah MUHAMMAD AQEEF MIQHAEL BIN AZMAN
Maknenye: AQEEF - Seorang yang akan menumpukan sepenuh perhatian terhadap apa yang dilakukan dan yang dikehendakinya /beriktiqaf.. MIQHAEL – Malaikat pemberi rezeki siang dan malam.
Alhamdulillah, rezeki bertambah-tambah dengan kehadiran cahaya mata saya ni.

4. Siapakah yang memberikan nama anak anda?

Saya dan abi dan adik kembar saya, Niza..Agak lama nak dapatkan nama ni, sbb awal2 dah prepare name little princess…huhu MIQHAEL tu saya dan adik kembar saya yang pilih..Jarang org ada nama malaikat kan..

5. Dari mana tercetus idea memberikan nama anak anda?

Mule2 mmg agak susah sket nak cari name..saye dan abi fussy sket..lagi2 adik kembar saye yang excited dgn kehadiran anak buah barunye…die yg terlebih2 fussy..hehe Idea ni dtg dari Khairi Jamaluddin yang menamakan anaknya JIBRIL..tapi takkan nak letak name JIBRIL..so dapatla idea menamakan anak dgn nama malaikat…

6. Sekiranya anda dikurniakan seorang lagi cahaya mata...apakah nama yang akan anda beri?
Kalu dapat anak lelaki lagi, tentunya tetap akan ade MIQHAEL...
Kalu anak perempuan , saya sudah lama kepingin dengan nama QASEH..so QASEH akan jadi initial anak2 perempuan saya..QASEH RANIAA QHALEESYA..QASEH RASYEEQA QHADEEJA...InsyaAllah ..


7. Berapa perancangan anak yang anda mahu & nyatakan berapa girl & berapa boy?

Saya dan Abi nak 4 org anak...2 lelaki, 2 perempuan..Means lepas ni mintak2 sume la pompuan..hehe sbb dah ade 2 lelaki..

8. Bagi yang sudah mempunyai anak lebih dari seorang...nyatakan . berapa jarak beza umur anak anda?
Aqil Aqif cume beza 4 minit sahaja...Aqil 4.42 ptg 7 aqif 4.46 petang...

9. Untuk kelahiran anak anda yang akan datang....anda nak girl @ boy?nyatakan sebabnyer?
Kalo bole nak ada 2 pasang…so kene ade 2 orang adik gegurl untuk aqil aqif…Insya Allah..

10. Ape ciri2 persamaan anda & anak Anda?:: ciri?

Ciri2 dan persamaan dah tentunya ada.
Aqeel ade tanda lahir di bawab rahang kanannya..sama seperi ibunya..
Aqeel & Aqeef mempunyai pipi yang bulat sama seperti ibu dan paanya.
Aqeel & aqeef mempunyai sepasang mata perang jernih seperti mata papanya..



11. Upload gambar anak anda untuk tontotan semua rakan blogger
.








Nak tag sape ye : semua mommies dlm blog list say...KAK RINA Jgn lupe buat home work ye SIS..


4 kengkawan khatam & cepat2 komen:

Jiey^Mien said...

Comel la budak berdua nih.. Tembam betul!

dah agak dah.. nak bb gurl nama qaseh..

nama pun; Qaseh..milik..kita.. :P

PadNani~~{@ said...

Salam nita,

shomell la twins berdua ni..gewaamnye!!

nita suka huruf Q ye..sedap tol semua nama2 tu *_*

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

to jiey :
rase2 mmg ramai yg tau nita nak anak name qaseh...hehe suke sgt name qaseh ni start dari cite qaseh ramadhan tu...hehe

for Ian encem boy : muuuaahhhsss kat pipi sket...

to nani :
Q for qaseh...tu name aqil & aqif ade Q jugak...
kalo ade rezeki nanti mmg la nak letak name qaseh...

for hafiy yg shummell & bambam tu...mmuuuuuaaahhsss...

MeL said...

oh mummynya pn ada twins..patut dpt twins jgk :) lps ni mesti nk bb girl la pulak kn? me too hehe..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin