Click here for Blogger tutorials, premade templates, free blog templates and custom blog designs »

Thursday, June 25, 2009

:: Kerajinan Melanda Diri ::


:: SALAM BUAT SEMUA ::
Kerajinan Melanda Diriku..wahaha entah kenapa tetibe je aku rajin..Rajin ape? Rajin nak masak le..aku bukan tak reti masak...tapi penyakit M tu ade je..tak kebah2..hehe :) Ni sume gara2 setelah abi dah byk kali memberi hint yang tersiratdan tersurat ..mcm2 la abi bagi hint...so bile dah diberi hint, aku pun kene pandai2 la weh...kene buang penyakit M tu...keh keh...sejak ade aqil aqif aku mmg dah tak msk kat umah...aku mkn kat umah mama je...mungkin abi nak rase air tgn wifey die cam dulu..seblum deliver aqil aqif..mmg tetiap ari aku masak..dah setahun lebih, tu yg abi dah kenen2 kat aku tu...so I made a decision..every weekend, aku kene masak dan makan kat umah kitorg...kalo bole ajak mama mkn kat umah aku...
start dari abi kenen2 & bagi hint tu, aku ajak abi ke econsave...to buy a grocerries...beras pun takde kat umah aku ni...heheh teruk betul la ..mcm2 la aku beli...beras Bird of paradise 5kg, bwg putih & merah, cili padi , cili kering , suhun, telor & so on so forth..stok untuk aku masak...yg kering2 aje la...bhn basah aku beli mase time nak masak aje...sooo fresh la kan.

another way of my effort, to do searching on any blog, web etc regarding the recipes..hehe ini sume to make a diffefent on my cooking...:)) google punye google aku dapat satu resepi yg aku & abi suke..aku amik kat MYresepi...Ayam Percik dari pantai timur...dah tentu abi ku suke.. :))

Last Saturday dgn semangat yg berkobar2, lepas je selesai solat subuh, aku terus ke dapur..rajin sungguh makcik..tapi sebelum masak aku sempat basuh kain dulu...lepas tu baru start acara masak2 ni...aku masak breakfast dulu...masak simple je..Nasi Goreng Cili Api + Meat Ball..untuk Aqil Aqif aku buat Cheezy Alphabet Macaroni...Ini lah hasilnye..


Lepas mkn bfast, aku mengemas umah dan sidai kain...abi tolong vacuum karpet...dah seselai sumenye baru start nak masak untuk lunch pulak...Untuk Lauk Lunch, aku masak Ayam Percik Klate & Prawn Mixed Vege..wah kenyang abi arini dapat rase air tgn wifey die...hehe


Our weekend menu : prepared by IBU :)


2 kengkawan khatam & cepat2 komen:

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Nita, mula2 evry week pastu kena evry day lak..baru abg btambah sayang..

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

to kak Rina..
InsyaAllah akan nita usahakan...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin