Click here for Blogger tutorials, premade templates, free blog templates and custom blog designs »

Wednesday, July 13, 2011

:: all about 1st birthday bash my darling QASEH ::

hihihi baca title pon dah tau kan pasai ape? ngeeeee :D


mestila entri yang saye tangguhkan nak pablish
kali ni takde tangguh2 lagi...
my sis dah tanye2 dah mane kate nak buat post besday Qaseh..
ok lah ok lah ni dah buat...ai bizi taw...


kebetulan besday Qaseh hari sabtu, memang bagus la sangat
macam2 dalam kepala nak buat
nak masak, nak deco2, nak tempah kek, nak buat puding..semua la kalo bole nak buat
alhamdulillah ape yg rase nak di buat, akhirnya dapat jugak


saya tak jemput ramai, ahli keluarga aje, pakcik makcik dekat2 umah saya je yang saya ajak
itu pun dah penuh satu umah...
seronok dapat berkumpul ahli keluarga ramai2


saya suke majlis camni..walau ringkas tapi sempurna...alhamdulillah


cek cek cekidaud....


here we goes hokey....




kali ni saye buat tema princess...
kek princess, gudie bag princess, deco-deco pun princess
alaaa...ibu qaseh yang teringin...layankan aje...




princess cake yang tantek ni dibuat oleh ahkak vogeh, sape lagi kalao bukan ahkak e-car
diye sangat berbakat jadik
bakers! :)
tak lame lagi nak dapat title doktor falsafah ni....semoga ahkak teros berjaya..

berapa rega? oh p&c ye kawan-kawan. nak
tau pm/emel tukang buat cake.
kang ibu Qaseh reveal sini ade org kata show off pulak. ade je org dengki dengkos plak...ai malas taw camtu..muahahahaahaha




see the details kat setiap
inci celah kek pwincess gojez ni
orang yang rajen d
an tangan seni je bole buat kek sesyomel ini kan
rasa kek ni pon sangat la sedap
steamed butter cake...delicious & yummey !!!





eksyeli design baju gaun pwincess ni saya suruh kak e-car buat ikut design yang saya suka
wording2 sume bole customade
i loooiike beri beri much...


berminat dengan kek gojes syomelicious ni
call / sms tauke kedai diye ye

http://www.cupcake-car.blogspot.com

sms aje, cepat nanti tauke kedai kek ni reply....hahahah
a
harge bole dirunding dan kualitinya sangat berbaloi..mesti pueh hati punye
ececeh...cam ayat iklan kat tivi plak...wink wink



apam folkadot ni tengah la famos amos seantero negara kan
sume suke bile apam folkadot ni ade in the picture
nak makan pon sayang, syantek banget...




the blueberry cheese tart...
tenkiyu ye antie Nana...
harus la bukan antie Nana yang buat kan...
tempah kat kawan antie Nana aje..
wut-so-ever memang terbaek..

Menu utama adalah pulut kuning, rendang daging, lontong kuah lodeh & nasi goreng cina
tapi photog of da day lupa kot nak halakan five-five-0-D kat all the yummey foodies..
cume yang ade pulut kuning ni je....


the pulut kuning with red velvet yang tak berape nak enteprem ...:P kombinasi apekah ini?




dan ini gudie beg untuk bebudak,
sume nak ikot tema kan...ai beli murah2 ajew...P


gegula, sumi jelli seme memang peberet no 1 kanak-kanak riang...
so wajib ade dalam gudie beg pwincess tu...



we olss party b
ese-bese jeeeek.
so makanya ibu+ papa yg buat sendiri demi buah hati tersayang.

ape yg penting kerjasama kan :)




belon-belon...see tanglong pun ade...pinjam masuk gambo ye antie :)

belon-belon pon harus ikot karer tema
the very simple dimple deco for the besday..
puas hati beb, buat sendiri untuk anak!!
idea yang tak berape nak kretip sendiri...




masenye dah tiba....

we blowed the candle together...ee eh ade ke candle?
takde pon, so kite nyanyi lagu epi besday aje ramai-ramai :))

my beloved kids with the gojes pwincess cake :))




ape la yang Qaseh suke sangat tu...abang Aqil yang dah pandai buat lawak kasik Qaseh gelak guling-guling..


:

:

:

:

:


harus la tuan tanah enteprem gak
ai suke gamba ni sebab ai nampak kecik aje...hahaha perasan tak hengat yang spare tyre sume tersorok bawah meja...:)) muahahaha





okay apepun ma kaceh daun keladi for papa banje semua ni utk besday anakanda kita yang tercayang :))



taon depan kita buat ala-ala party kat padang pulak nakkk?
bole photoshoot outdoor guling2..ngeee...:))




2 kengkawan khatam & cepat2 komen:

Lisa Hz said...

bru bekesempatan nk tgk entry ni. how niceeeeeeeeeeeeeeeeeeee the party nita!! everything looked perfect, and comel sgt. the babies, the foods, the decos.. well done! =)

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

ala lisa...


deco sket2 aje...sbb takde mase sgt..ibu qaseh bz..haha entri pun baru je buat...


all the ideas initiated by ibu n papa qaseh...itu je yg mampu buat...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin