Click here for Blogger tutorials, premade templates, free blog templates and custom blog designs »

Thursday, June 23, 2011

:: budak saghawak nak datang umah atok ::

:
:
:
:
:
:



ujung minggu ni mesti riuh rendah la umah mak abah saya
sebabnya abang sulong saye yang menetap di sarawak nak balik
mesti semua abang-abang saya akan berkumpul kat umah mak
biasanya kalau abang sulong saya balik, dia dah awal2 bitau abang2 yang lain
so, dorang mesti datang anak beranak


bayangkan ade 8 orang cucu syorga atok & nenek berkumpul nanti
semuanya cinonet aje lagi, paling kecik pun umor 5 bulan
semuanya tengah nak naik orang kate
atok la yang paling suke melayan cucu 8 orang ni nanti


abang sulong saya ni balik ade dua sebab
dia nak makan durian puas-puas sebelom puase
sarawak takde durian ka??
lagi satu kak ipar saya sudah rindu nak shopping kat KLCC & pavilion..
adoyaaii..kamu berdua banyak duhet takpe...hahhah




qesteena zaarra...rindunya auntie kat kamu...


ini anak abang saya, syomel kan
umurnya dah setahun setengah
rupa banyak ikut mama die...orang sarawak..
muka jawa takde langsung la...hahah




qesteena with her papa...my eldest bro!!


abang saya setiap kali balik pesan kat mak saya masak sedap2 & pedas2
nak pulun makan sampai terduduk tak boleh nak bangun...hahah
mak saya mesti ikutkan kehendak abang saya tu..
yelah kesian tekak jawa kene tukar tekak sarawak..:))
kadang2 mak saya tapaukan sambal ikan bilis pedas2 bawak balik kuching
kakak ipar saya kata, abang saya makan sikit2 sambal ikan bilis tu, die takut habis...:))


esok qes & family naik belon kul 3 petang
moga qes selamat sampai umah atok esok ye... keep a safe journey..
jangan lupa bawak terubok masen & pucuk midin.....




4 kengkawan khatam & cepat2 komen:

Ummi Salsabila said...

comel betul qeestena tuh! geram tgk dia!

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

tula raudhah..geram tengok kan...



rambut die yg tak menahan tu...


org lalu bole berenti tengok rambut die...:)

Rose said...

Salam. Saya jemput untuk Join Giveaway sempena Launching Design Studio saya. Kat sini >> Custom Blog Design Giveaway :) Sunday Morning Besok Tutup!

http://heartliciousdesign.blogspot.com/2011/06/launching-giveaway.html

Terima kasih :)

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Pesan kat abg tu jangan makan doyan manyak sangat. Kang tak boleh balik pulak sebab demam !
hehe...


Budak tecik sorang ni memang comel ! Qaseh ada geng lah nanti...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin