Click here for Blogger tutorials, premade templates, free blog templates and custom blog designs »

Friday, February 27, 2009

~~Berzikir & Meratib~~

Terasa cam alim2 je kan title post aku kali ni..hehe rasenye cam same je the meaning of berzikir and meratib..cume lain2 kawasan, lain sebutannye...bagi aku, aku mmg biase dgn sebutan berzikir tu la..tapi abi kat meratib pulak...mane2 la..as long the means is still there!!hehe ape melalut sampai sini lak ni...ok ecelly nak cite pasal my twin aqil aqif tu la.

Jam kat tgn ni dah menunjukkan kul 7..aku pun tak sedar tibe2 je dah agak gelap kat luar..rase cam dah lambat..so aku cadang nak balik je...ofismate pun dah tak ramai yg ade, sume banyak dah balik..after tutup pc and kemas2 meja sket, aku terus balik..10 minit pas tu aku dh sampai umah mak...kat pintu aku panggil name aqil aqif...due2 dtg kat ibu..merangkak laju same2..tergelak2 girang aku tgk aqil aqif...riang ati den ni ha...balik keje tgk twin tu..

lepas tu aku main2 la dgn dorg..naik kan aqil kat atas Tonka (a.k.a push car) and aqif dok sibuk main walker baru die...sambil2 main tu, abah suh aku zikir La Ila Ha Illallah..aku pun bace zikir tu...pastu aqil aqif terus goyangkan kepala..ala2 berzikir la...aku pun ape lagi gelak la ..cam seronok, klakar and comey je anak ibu zikir...mama cakap mase bg bfast kat aqil aqif, aqif dok geleng2 kepala, pade geleng kepala kosong, mama pun zikir kat die..tup tup die ikut zikir mama tu dgn goyang2kan kepala...bile zikir je kat die, die goyang kepala...comey sungguh...heheh bile abi sampai umah, aku btau abi..abi mule2 tak caye..pastu abi lak zikir kat depan aqil aqif...bile dengar zikir tu terus die goyang kepala..abi terus peluk2 cium2 anak twin kesayangan die tu..bertuahnye dapat anak2 camtu abi kate...sejuk perut ibu preggy aqil aqif..muaaahh..semoge aqil aqif bertambah sihat, bijak, cerdik and jadi anak soleh dan beriman...


Notes : lagi 7 hari nak sambut bday aqil aqif..ibu dok sebok plan 1st bday bash aqil aqif

Thursday, February 26, 2009

Meeting The Paedetrics

Yesterday, we went to the Hospital at 9.15 am...ecelly appointment kul 9..terlewat sket..after siapkan aqil n aqif..buat susu and everything baru kuar umah..aku kene amik cuti kalo appointment jumpe Paed ni..Abi pun amek leave gak.kitorg kene cuti sbb jumpe Paed agak lame..nearly 1pm biasenye baru selesai..

Just 10 minutes we reached Hospital Sg Buloh..Abi kuarkan stroller untul aqil and aqif...Siap2 masukkan twin dalam stroller n barang keperluan, kitorg terus g Klinik Pakar.Gi registration counter. Dapat nombor 3043, no skg 3009..so kene tunggu 34 org lagi..agak lame gak tu..aku suggest kat Abi for having a breakfast dulu, sbb tak mkn bfast lagi (sori papa, ibu tak sempat buat bfast hehe)..tapi abi tanak..die kate takpe,tak lapar lagi katanya..the waiting area was not too crowded..maybe pagi lagi kot..sambil tunggu tu aku bagi bfast kat aqil aqif..a yummy cheese stick and orange juice..we waited for the numbers to be called..Paid Rm10 (each Rm5) and terus g klinik Paed lak...kat Paed kene register lagi, byk tol..hehe then nurse panggil aqil aqif name to be weighed..now aqil 9.3 kg , aqif 10.9 kg...agak susut..yela dah kuat main and lasak jugak...we waited for 20 min kot, baru dapat jumpe Paed..it was the same Paed as for the last visit.she asked me and abi about perkembangan aqil aqif..sume la die tanye..and aku jawab sejujurnye..ape yg aqil aqif buat for the last 4 months aku btau kat die..and aku mmg dah siap sedia dgn 2 soalan from a week before meets the Paed..soklan2 aku adela seperti berikut :

Untuk Aqil
1) nape aqil tak bole makan telur?yg aku notice mase 1st time aku bagi makan, muke die abis merah, kuar merah2 tu dgn drastik sekali...tapi tak berlarutan..dalam setengah jam die akan hilang..aku bagi ubat gatal..a few min die akan beransur hilang...and sejak dari tu aku dah tak bagi telur..

---Ni jawapan Paed : aqil kene makan telur jugak...tapi try bagi makan telur kuning dahulu..kalo ok, tu takde pape..telur putih yang akan membuatkan naik merah2 or ruam..kalo merah2 tu hilang lepas 2 tu and tak berlarutan, ia dikira tak memudaratkan. sbb umur 1 tahun ade immunisation (MMR - measels, mumps and rubella), injection ni ade estrak telur, so baby akan bermasalah kalo tak biase dgn telur..she said kalo aqil punye merah2 tu hilang lepas2 tu gak, it considered aqil akan bole tahan dgn dos MMR tu..tak jadi masalah dan tak akan memudaratkan...kalo yang sampai masuk hospital tu, itu Dr akan tukar dos MMR kepada yg takde telur..so aku takde la risau sgt...aqil bole amik MMR yang ade telur...

Untuk aqif
1) Aqif kan kene pakai splint kat kaki..sejak lahir lagi dah pakai..its better and better now..Occupatinal Thearpist (OT) pun kate dah byk improvement kat kaki aqif and much2 better now..aku pun dah nampak kaki aqif bertambah elok...splint tu mmg byk berjasa disamping urutan khas yg diajar oleh OT untuk di apply kan pd aqif...soklannye camni...aku sgt concerned la pasal kaki aqif ni kan...camne aku nak confirmkan yg kaki aqif ni dah ok?

---Ni jawapan Paed...Paed pun tgk kaki aqif, and she told aqif nye kaki pun nampak dah elok and aqif mmg bole berdiri dgn elok sekali, cume aqif suke jinjit2 kalo berdiri..die kate tulang tumit aqif tak kuat lagi, tu die jinjit2, sbb aqif bukan bole jalan lagi...kalo dah bole jalan tu tandanye tulang tumit dah kuat and ade sokongan.. so Paed made a referral letter to Orthopedic Clinic..Ortho clinic ni sebelah je dgn Paed..surat refet tu ade mengatakan yg "Parents are concerned and need your second opinion to confirm this scenario" lebih kurang camtu la...nanti aku update lagi isi kandungan referral letter tu..ok after dah abis jumpe Paed, she gave us 4 months until the next visit..and aku amek the surat refer nak g klinik orthopedik ..

then g orthopedic clinic, register and the nurse gave us 31/3/2009 for the appointment with the orthopedics. hopefully, aqil aqif's takde ape2 masalah la within that period...

Overall, aqil aqif is very healthy baby... so..everything ok, eyes,bone,tooth,leg,fingers and neuro assessment pun ok...Ok , now we were looking forward with his Immunisation (MMR) on March 2009.

Saturday, February 21, 2009

~~ salmon : broccoli : radish ~~

Ikan salmon...aku macam jarang2 sangat makan ikan salmon ni..semalam aku habiskan mase rehat to searching some info for ikan salmon..aku cari jugak info untuk brokoli..sebabnye aqil and aqif skg dah makan nasi lembut yang ade lauk sket..takkan aku nak bagi sup ayam je...boring nye...so i must be a creative as i can..to first approach and make attractable to the meals..as for my twin, dorg memang suke makan..ape je yang di suap mesti makan...skg my twin mkn 3 or 4 kali sehari..breakfast, lunch,tea and dinner...tea tu selalunye akan di skip haha yela takan asek nak bagi makan je kan...lg pun my twin dah nak main aje skg ni..die ade kawan kan...suke main due2 org tu..

ok after dig,dig and digging some info, i got the best one..its from dutch lady malaysia..lets we share the information...all about the salmon fish and broccoli..

IKAN SALMON

MAKAN ikan adalah salah satu amalan pemakanan yang baik untuk kesihatan. Bagaimanapun, tidak semua ikan memiliki manfaat serupa. Jika anda ingin memelihara kesihatan jantung, cubalah makan ikan salmon. Kandungan asid lemak Omega-3 pada minyak ikan ini berfaedah untuk membantu merembeskan Asid Elcosapentaenoic (EPA) dan Asid Docosahexaenoic (DHA) dalam tubuh kita. EPA dan DHA diperoleh daripada asid lemak Omega-3 dan membantu mengurangkan tahap kolesterol dalam darah, melawan inflamasi dan pelbagai penyakit lain.
Sebilangan besar penyelidikan perubatan mendapati minyak ikan melindungi jantung dan sistem kardiovaskular. Ia mengurangkan masalah aterosklerosis, angina, serangan jantung, strok dan penyakit vaskular periferal dengan mengekalkan kekenyalan dinding arteri, mengelakkan pembekuan darah, mengurangkan tekanan darah dan menstabilkan ritma denyutan jantung.

Asid Docosahexaenoic (DHA)
Mengekalkan keanjalan saluran darah, dan menggalakkan kemahiran berfikir dan kecekapan memproses maklumat.Menggalakkan perkembangan lanjutan otak dan mata .Pengambilan ikan berminyak (contohnya salmon dan makerel), minyak ikan dan minyak biji peluru 4-5 kali seminggu.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

aku rase now its the rite time to feed up aqil and aqif with such a YUmmY Salmon Soup c/w Soft Rice, broccoli and radish..

Dinner for Aqil and Aqif

Thursday, February 19, 2009

~~Fish Ball Soup

Semalam aku masak..aku jarang sangat masak kalau weekdays..semalam disebabkan hubby balik awal and aku pun kene balik awal la kan...aku decided untuk masak...mama dah masak nasi...so aku pun start berfikir dari dlm kete lagi mende ape yang aku nak masak..

Sampai je umah..aku tgk keta kancil ucu aku ade..i'm start guessing..nenek pun mesti la ade kan...masuk je dalam nenek aku dok khusuq nengok Spa-Q..nenek mmg suke tkg drama series nih...die bole ikut sampai abes...skg ni die tgh obses dok tgk intan..intan..intan...pening aku...aku tak suke banget dengan indon2 nye cite ni...lagipun aku da tak sempat nak tgk2 tv ni...jgn kate nk tgk tv..nak sms pun da tak sempat...haha mane nak sibuk dgn twin aku yg dah lasak ni..aqil and aqif..u both are my heart..u have filled the space...ibu bahagia sangat2..muaahh!!

ok...lupekan bab nengok tv..dah tersasul la aku ni sampai sini.ok..kan nenek ade mesti die nak makan kan...so aku pun dg dapur tanye mama masak tak...mama kate ade masak kari ikan duri..i like ikan duri..tapi tak banyak la..so aku cadang nak masak yang lain je..nenek pun kebetulan bawak isi ikan tenggiri..nenek kate sedap buat fish ball and buat sup die sekali..aku pun tanpe melengahkan mase, teruskan operasi buat fish ball ngan nenek...senang aje..dalam 1 jam pastu siap la sup fish ball ikan tenggiri...eh betul ke name menu aku nih...hantam saje la.. lepas tu aku bagi aqil and aqif makan dgn nasi lembut...sedap kan cayang..

untuk hubby terchenta...ini ibu masak special untuk papa..muaahh!!


Fish Ball Soup..too yummy!!
Duri Fish Curry..I like it..
______________________________________________
Gambar ni takde kene mengena dgn fish ball soup tu hehe...

Aqheef with his kupiah...sebenarye die aqheef tak suke ape mende atas kepala die..

Aqheel with his kupiah..sukenye die!

Tuesday, February 17, 2009

Dah Ade Gigi

A lil bit update for today.. Aqif dah ade gigi 1 btg setengah..Aqil cam belum nampak lagi giginya, tapi ade dah tanda2 nak tumbuh gigi..Memandangkan aqif dah ade gigi, so as a mother i am responsible to take an early dental care of my twin first tooth. The appearance of my baby's first tooth is a milestone in his life. At this stage, i am encouraging aqif the discipline of dental hygine. In the beginning, i am using a soft towel wrapped around my finger. Tapi semalam sejak dari ofice lagi aku dah bercadang nak beli berus gigi untuk aqif. So balik je dari keje, dekat kul 6 lebih tu aku singgah kat Manjaku..Lame gak dok memilih berus gigi yang terbaik untuk aqif..



Aqif Tooth Brush

Kat sini ade Teething Tips...aku rase bergune jugak untuk dijadikan panduan nak jage gigi ni..sebab bagi aku gigi adalah sangat penting untuk dijaga dan dibersihkan. tooth is for life..

Teething Tips

The baby's gum will appear red and swollen as the tooth is emerging. This may be accompanied by increased salivation and a slight redness in the cheeks. There may be some discomfort as the tooth begins to erupt from the gums. This may be relieved by applying some pain releiving gel onto the affected part of the gums. You will notice that the baby displays the urge to chew and bite. You may like to offer him a teething ring rusks or a cooling, soothing gel containing a mild pain reliever at this stage.

Monday, February 16, 2009

Nearly a year with Aqil and Aqif - Part 2

My 11 months old Aqil and Aqif

Hearing your baby’s first words and watching their first steps is a very special milestone. As their strength and co-ordination improve, lots of games and encouragement will help them grow in confidence. Two-way communication is important because it teaches them that what they do and say affects others – so join in with their words and play!


First steps and first words.

Your baby will soon say their first real words and take their first unsteady steps - with a little support from you! The transformation from crawling baby to walking, talking toddler is amazing to watch and hear! Our advice is always to have a camera nearby – first steps can happen when you least expect them.

Feeding your baby

As your baby is becoming even more mobile and curious, their nutritional needs are changing as they need the extra goodness to keep them going throughout the day. However, as they have a smaller tummy than you, they need to eat little meals that are full of energy and nutrients, more often.Getting ready for grown up foods is not just about what your baby eats but also about how they eat it. So, although it can be quite messy, continue to encourage your baby stay in their high chair during mealtimes! Drinking from a beaker, getting to grips with finger food, or having a go at spoon feeding are all great ways of developing your baby's independent streak. And, as your baby starts to take pride in what they do, encouraging their efforts during feeding will help build self-confidence.

Standing on their own two feet!

All your baby's crawling efforts over the past few months have strengthened their leg muscles considerably. Now they may be starting to pull themselves up to a standing position with a little support. They may even take their first steps while holding onto your hand, furniture or walls. But don't worry if walking comes later – every baby develops in their own way. Although you can expect quite a few wobbles, it won't stop your little explorer from 'cruising' - tottering around the house, while getting support from whatever or whoever happens to be around.

Greater control and co-ordination

Your baby now has much more control over their hands and fingers. It’s amazing how they can entertain themselves for ages simply by putting objects into containers and then dumping them out again… and again… and again!Your baby is becoming more fascinated by 'cause-and-effect' actions too, like the turning of wheels that make toys move. Their hand-eye co-ordination is also continuing to improve. They may be holding a spoon fairly well and enjoying being able to feed themselves, although this will probably be quite messy for some months to come. So keep the wipes handy!

Saying their first words!

One of the most exciting things you’ll experience around this time is the sound of your baby’s first “real” words! They may not always be what you expect, nor what you’ve ‘trained’ them to deliver… You’ll probably have heard these words already. But now your baby starts to make the connection between the word and the object or person and says them with real meaning. Words you can expect to hear are names like ‘mumma’ and ‘dadda’, ‘ju-ju’ for juice and ‘wu-wu’ for dog!

Learning

Your baby just loves the freedom of being able to get around on their own two feet. But as they still rely on furniture and other objects for support, they can often lack the confidence to take a big step into wide-open spaces.
Once your baby is stable on both feet, encourage them to take small steps by standing a little distance away and holding out your arms so they'll walk towards you. Make sure you praise every effort - especially if they make it into your arms without falling!

~crocs punye pasal

ape yg aku nak cite ni cume pasal kasut crocs and cite2 yang berkaitan..hehe

Minggu lepas hubby baik kampung...ada hal penting family...aku tak balik same...satunye sbb hubby balik ari khamis lagi so aku kene cuti la kalo camtu..so tak jadi cuti and satu lagi sbb aqil and aqif..dorg tgh lasak skg ni...susah nak handle...so hubby balik sorg je naik bas....malam khamis tu aku anta hubby g seksyen 18 shah alam, hubby naik bas kat sane ..so bermule la tanpa hubby di sisi..huhu aqil n aqif pun cam rindu je kat papa die..sedih2...ok dalam mase hubby balik kampung tu , aku pun takde gi mane2...melayan kerenah aqil and aqif je...aku dok umah mama...bermalam sume kat umah mama...sampai ari yang ditunggu2. isnin (cuti ganti ari thaipusam)..aku pagi2 lagi dah g amik hubby...sampai je gombak hubby call, sbb mlm tadi b4 die kat kb lagi aku dah btau bile sampai tol gombak cal aku...so kul 5 pagi aku g amik hubby...sampai umah dekat kul 7...aqil n aqif tak bangun lagi...lepas aqil n aqif bangun....dorg terus merangkak pergi kat papa die...rindu sgt agaknye...yela mane penah berenggana ngan papa die...sbb mlm nak tdo mesti main dengan papa die dulu...

cuti kan 3 ari...tapi aku tak g mane2...so petang tu lepas kemas2 umah sume...aku ajak hubby hang out...kitorg gi OU...jalan2 kat sane..g FOS kids...beli jumper (sleep set) untuk aqil and aqif...g makan2...and dah dekat kul 7 lebih...so buat ape yg patut...pastu kitorg g the curve lak...saje jln2 bwk aqil n aqif...dorg suke sgt..singgah clark...nak beli kasut untuk budak 2 org ni..sbb ade satu kasut je yg leh pakai skg ni...kasut adidas bli time raye aritu.yg lain sume kasut baby2 dulu..dah tak muat la..tapi tak beli pun kasut clark tu...takde yg saiz dah stat nak berdiri...sume yg crawling je...so tak jadi beli...the curve ni agak busan sket la...sunyi sgt...so kitorg decided gi ikano.kitorg seberang je jalan tu..jalan tolak stroller aqil n aqif...ibu tolak stroller aqil, papa tolak stroller aqif..hehe kat ikano masuk branded outlet...beli lagi baju aqil and aqif...dapat sepasang sorg..untung sunggug anak ibu ni...

ok nak dijadikan cite...depan branded outlet tu ade kedai crocs...so kitorg pun jengah2 la kedai tu...window2 shopping..aku mmg berkenan satu high heel crocs ni...cantik aku suke...even high heel tapi amatlah selesa bile pakai...tgk tag price RM 209...ok la gak..aku ckp kat hubby aku nak...ide senyum je...hubby pun dah bekenan satu sandal croc ni..tapi kitorg tak beli pun sbb waktu dah dekat kul 9 lebih...dah mlm..aqil and aqif pun dah tdo dlm stroller mase tu...hubby kat e miggu depan kite gi lagi..so semalam aku g ikea and terus gi crocs..dah tak sabar ni...masuk je kedai hubby terus tgk admire sandal die tu...die jadi amik...RM 169 no discount! haha aku g yg bhgn kasut aku lak...tapi dah takde...tgl saiz yg comel2 aje...so tak dapat la aku kasut tu...tapi hubby kate nti kite gi subang parade lak...tgk kat sane...nak pujuk la tu...hmmm tak dapat la hadiah valentine..heheh takpe pastu hubby nak pujuk lagi...die belikan starbucks ice blended...
hmm tu la cite crocs aku...ni la rupenye sandle crocs hubby tu..



valentine prezzie for papa..hehe

Wednesday, February 11, 2009

Nearly a year with Aqil & Aqif -Part 1

Today...12 Feb 2009..Its been 11 months and 5 days Aqil & Aqif been born..From the day Aqil & Aqif delivered until i am creating this post, my life is showered by his love everyday, happiness and joyful. I am the most great mother and always need the best & better stuff or wut so ever to be given to my sons. He both is the "Anugerah & Qurniaan". As for me, I am the lucky mother to have my adorable twins.
Hari pertama Aqil n Aqif dilahirkan dunia..March 7th, 2008 @ Hospital Sg Buloh..My twins delivered on my 33 weeks preggy...where i got high BP on 32 wks..its absolutely caused by my twin pregnancy...not other than that..the risk is there..Aqil was born with 1.22kg and Aqif 1.82 kg...after all, alhamdulillah, semuanye selamat..walaupun pre-matured baby, aqil n aqif are growing up nicely and positively. Aqil n Aqif were warded at NeoNat ICU (NICU). Aqif (17 days warded) n Aqil (30 days warded)...mase kuar NICU tu berat masing2 tak sampai 2kg pun...sbb die dah pandai menyusu sendiri tanpa bantuan salur makanan...kecik2 lagi dah pandai dah anak ibu ni kan...hehe ..mase ni BCG pun tak leh buat lagi sbb tak sampai 2kg...dah sampai mase 40 hari kene g first check up ..mase ni berat masing2 dah bertambah...dah dekat 3kg due2nye, so BCG pun dah leh buat. .alhamdulillah...berat aqil n aqif sentiase bertambah dari satu bulan ke satu bulan...dalam sebullan mesti naik ta kurang dari 1.2 kg..walaupun my twins FM, tapi ibu tetap bagi FM yg terbaik...the day from delivered, ade bagi BM tapi dorg dok NICU camne nak bg BM setiap kali nyusu.,so Hosp. FM untuk Pre-Matured baby.dorg bagi S26 gold...sampai unur 6 bulan pakai susu tu.tu yg tembam2 nak ibu tu.after 6 months i am also serching for the best FM for my twins..for 6-12 months aqil n aqif minum FM Mamex Gold..till now alhamdulillah Aqil n Aqif takde masalah ape2...cume demam sekali and batuk2 kahak sekali, syukur sangat..
Start from 5++ months i have been feeding up my twins with the first food..its not too early kan..aku beli product HEINZ..yang dalam botol kecik2 tu.variety food series...aqil & aqif pun suke...sehari 2 kali, pagi dan petang..mase ni tgh banyak minum susu.makan pun banyak gak.hehe aku bagi makan dengan sudu..tanak bagi dengan botol..sbb tak elok, nanti budak tak puas and takut tersedak. sampai je umur 6 bulan ++ aku dah start bagi bubur..bubur masak sendri...aku campur ayam, karot,kentang,ngan brokoli.. pastu bubur tu aku blend...kadang2 bagi makan nestum..nak ubah selera sket, takut dorg boring mkn tu je..and sampai la skg ni...aqil n aqif dah mkn nasi yg lembut...and ade lauk lain dari makan bubur aritu..kdg 2 bagi ikan bawal putih (chinese mmg suke bagi anak dorg makan waktu budak kecik lagi), sup tauhu, ikan merah, ikan salmon,ubi kentang, kacang gajus, cheese,sayur bayam, and roti..mak aku tak bagi makan ayam dah..sbb mak aku kate ayam tak elok...so ikut aje la..sbb mak aku yang jage die hari2..so mak aku tau la kan...hehhe...tapi no kicap2...telur pun aku dah tak bagi...penah minggu lepas aku buat telur scrabble untuk dorg...pastu aqil punye muke abis merah2...die alahan...aqif takde pulak...so lepas tu no egg for both of them..lagipun aku tanak ajar makan telur aje...nti tanak mkn bende lain...addicted kat telur...learned a lot kinda this situation from my niece / nephew..huh..tak abis2 telur n kicap...so aku berazam tanak bagi aqil n aqif telur n kicap..banned telur n kicap..huhu
But here are some picts..hehe

AQIL & AQIF : 33 D. O. L

IKUT IBU N PAPA BELI STOLLER ..2 MONTHS..KECIKNYE MASE NI


AQIL & AQIF ..3 MONTHS ++
AQIL & AQIF : 5 MONTHS


AQIL & AQIF : 6 MONTHS OF LIFE :: NENEK SUH SAMBUT BDAY..

AQIL & AQIF : 7 MONTHS..

AQIL & AQIF : 8 MONTHS

.....to be continued





















Tuesday, February 3, 2009

~Photo Funia~

Here are some picts of my miqhael edited by me on photofunia..



lets go shopping mummy!!




aqheel on da board!




i like dis pict very da much!


aqheef on board



the oldiest aqheel & aqheef



aqheel with ibu..



aqheef with papa..



Metropolitan..aqheel cayang..



aqheef : so damn cute..








I am too excited

arini...aku xcited sgt nak customize blog nih...sbb smlm tu aku try je dulu published.lepas tu on the way nak balik umah, aku sms kat nini..aku bg die website blog aku..n aku suh die give some comments to me to upgrade and make this blog more attractive and intresting..seblum tu aku nak cite sket...yesterday kan kl cuti...so aku ingat balik keje tak de la jem..as usual mmg tak jem..pastu aku kuar ofis cam biase..dlm kul 6suku camtu...kuar je dr gate ofis..ok lagi...jln depan sket,dah jem..cess nyampah tul la jem2 nih...panjang sgt jemnye...keta penuh...ntah apasal pun aku tak tau...aku cukup bosan dgn jalan jem ni...huhu
sampai umah dekat kul 7...my twins dah siap mandi n tgh tdo...arini ade maid dtg umah mama, buat house cleaning twice a month...bole la gak...first day die datang...at least mama tak yah la buat keje byk...cume jage my twins aje...maid tu aku bayar rm10 for 1 hour working..so semalam die keje 5 jam..so i have to pay her rm 50..i think its so worth,as aku tanak mama penat, just concentrate jage my twins..mama pun kate maid tu ok,die dah biase buat keje cleaning umah ni..so aku pun agak puas hati...pastu, aku dengar suare my twins..it means he both just wake up.so ni turn aku plak jage dorg...lepas solat maghrib...seperti biase aku bagi makan kat my twin..menu mkn mlm ialah nasi yang lembut,sayur broccoli n ikan bawal putih steam..so rasenye ok kot food stuff ni...so healthy for my twins grows...tunggu hubby balik...lambat gak..dekat kul 9 baru balik...yang excitednye...aku btau hubby yang aku dah create blog..so die pun suke...hehe lepas tu aku balik umah je...dlm keta,hubby kate die nak mkn McD...sampai umah hubby mkn ..my twins pun bz body la nk mkn gak...so beli McD tadi dapat free banana pie, aku bagi mkn banana tu je...kulit pi tu aku mkn..hehe ..ok ni lah some picts my twin mkn...after that tukar baju my twin, dorg pun dah letih,terus aku tdokan...



Aqheef mamam banana pie..
Aqheel suke dapat mamam banana pie

Monday, February 2, 2009

My First Trial (2nd Feb 2009)



Arini...takde banyak keje at ofis...since my chinese colleuges pun ramai yg still bcuti..ofis pun jadi sunyi sepi...staff yg melayu pun ade gak yg cuti...boring...so..for not wasting time, aku cube la create blog..sbb ramai membe2 n adik aku suh aku buat blog...aku sebenaye takde mase..tapi akhirnye aku tewas...hehe tewas ape mendenye...menambahkan akunye koje ade la...


sonok gak kalo ade blog ni aku rase..sbb ape2 pun aku leh luahkan kat sini la aku rase...leh celoteh n sembang2 ape yg aku rase nak nyembang...lagipun aku rase aku banyak nk cite pasal my adorable twin aqheel n aqheef...n oso pasal ape la je kan...


i always busy for this kinda stuff but i'll try my best to update this blog..i have a lot of picture to share...heheh may be a lot of stories to creat..so let check it out...

ok...for the first and foremost time...i 'll presented my twins pict...hehe (dah takde keje la tu)


















LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin