Click here for Blogger tutorials, premade templates, free blog templates and custom blog designs »

Friday, July 24, 2009

:: Tak Kenal Penat ::

:: SALAM BUAT SEMUA ::

Memang Penat..Penat..Penat...Ghee...
Title n3 ni pun dah penat kan....
Bukan penat ape pun...
Ni sumenye berkenaan twin ku tu la...Aqil & Aqif
Umur Aqil Aqif pun dah 16 Bulan ++...
bab main mmg no satu...mmg superb..
lagi2 la dorg ni dah berdue sejak dlm womb ibu lagi..
tecik2 dah ade fren..tu yg die memanjang je main berdue..
TAK KENAL PENAT...kalo dah main tu...tule die Aqil Aqif...
main aje.....macam2 bende die main...
mainan yg papa n ibu beli..
mainan yg aqil aqif sendri carik heheh
sume la dijadikan mainan..
pinggan mangkuk nenek pun die punggah..haisshh
kalo dah punggah pinggan mangkuk tu, sure kene marah ngan nenek..
kadang2 leka main dan khusyuk..
esp mainan yg die boleh bukak2 and pasang balik..
mmg ralit betul kalo main toys yg camtu...
mase tu la akal berjalan kot..
kdg2 tu mulut terkumat kamit..
dahi tu berkerut2..huhu
skg dah terer naik ride on yg aku beli kat ikea tu..
dah bole naik sendri and turun sendri...
sonok tgk Aqil Aqif main berdua...
main jongkang jongkit....ala2 camtu la..hehe
kalo tgk TV suke tgk Animal Planet / National Geo..
Paling suke tgk haiwan2 tu...
Bile nampak je mule la kluarkan bunyi dari mulut masing..
macam2 bunyi tau..hehe
kalo nampak kucing, tet...tet..(cat)
nampak burung...bebbe..bebbe..(bird)
nampak harimau ...ga..ga..ga (tiger)
dan macam2 bunyik lagi...
sonok tau melayan die tgk animals2 tu sume...
kalo nampak cicak kat siling...cakkk...cakkkk
macam2 la anak ibu ni...
Kalo dah main...tak sah la kalo tak berebut barang yg die main..
kao dah berebut..mule la perasaan geram tu..
mule la gigit-menggigit...
ini yg aku paling nak elakkan...
tu mase die main aku mesti tgk..
kalo tak ade je jadi mangse gigit...
bile masuk bilek nenek...
dapat bakul kain..die main bakul...
kain sume dikeluarkan...die yg masuk dlm bakul tu..hehe
kalo sorg masuk ok lagi...
ni due2 nak masuk...
ape laa aqil aqif ni....

time mandi pun nak main jugak...
due2 nak masuk dlm baldi...
cepuk2 air...pastu dekatkan muke kat air..
konon nak menyelam...hehe
pandai betul la....
Itula Aqil Aqif...
yg aku rase tak kenal erti penat..
yg sentiase nak explore and digging sumthing and summore new...
cube nak buat sesuatu yg baru dan menyeronokkan..
bile dah dapat, mesti die seronok dan gelak2..
tu yg tak habis2 nak main...
keceriaan akan bertambah2 la dgn gelak tawa due2 budak tecik ni..





8 kengkawan khatam & cepat2 komen:

Rifqy Hady said...

alalala comeinyer dorg nie maen..syoknyer tgk yg duk dlm bakul tue hiks

Leya said...

wah baby twin semakin aktif nampaknya. Tak cukup tangan la dibuatnya...

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

to mama rifqi ;
skg dah pandai main..tak payah ajar ...masuk bakul, klua bakul...tak menang tangan la kalo nak monitor dorg nih..

to leya :

tula dah semakin aktif...sumer benda nak explore..nak ta sumer..semangat nk tau semakin tinggi..hehe

mama tisya said...

salam....


pls vote for me di http://sereniety.blogspot.com/ utk Breastfeeding Photo Contest 2009 tq..my code BPC20 - Aimi Shalfarina aka mama tisya

MeL said...

sonotnye ade twins ni..sure drg pn happy dpt men sama2 w/pun saling menggeget ye? hehe..comels ;)

Wife to Firdaus Ghazali said...

beshnya tgk gelagat twin nih :) cerdik n kreatif

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

TO MEL :
geget2 jugak...bile suh kiss, masing2 kiss jugak..tough bonding ni.hehe

kalo main mmg memanjang happy..dah sampai kat bedroom nak tdo pun nak main2 lagi...

izan ishak said...

hehehe...sama je ngan twin kat sini... gigit laa..tindih2 laa...
bila suruh pujuk sbb nangis..ada yg tukang pujuk...hehehe...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin