Click here for Blogger tutorials, premade templates, free blog templates and custom blog designs »

Tuesday, July 21, 2009

:: Our YummY Weekend ::

:: SALAM BUAT SEMUA ::

Tgk title entry ni mesti dah terliur kan..huhu Ya, Its Our Yummy weekend..
Disebabkan cume g Ikea dan Ikano aje, tu pun dah lepas maghrib..hehe
so dapatla aku masak lebih sket dari biase for this weekend..
itu yg hubby aku idam2kan..
aku bertekad ..chewah..mesti masak tiap2 weekend..huhu
ape yg penting, dapat melayan perut dan tekak pokcik abi aku tu.:P
breakfast, lunch, dinner sume lengkap..
banggenye makcik weh...
pastu sempat buat karamel lagik..menjadik plak tu..
tu yang bertambah aku suke tu...soooo yummy
lets check it out.....enjoy da pict...

:: Lobak Putih Goreng Udang ::

:: Ikan Merah Goreng ::

:: Gulai Lemak Cili Api Ikan Merah ::

:: Set of Our Lunch Meals ::

:: Yummie Karamel Gula Hangus ::


6 kengkawan khatam & cepat2 komen:

MeL said...

wow wee! nmpk sedap mummy masak, mmg terliur. kt xlah pandai sgt msk. cincai2 je..tp teringin nk belajar ngn yg pakar cm mummy! msti hubby syg gile hehe ;)

ibu_umairah said...

pandai nyaaa buat karamel tu.....as masih tak berjaya lagi!!!!!!mcm mana ek nak buat yng sebetulnyyyyyyyyaaaa

FaHaNa's BloG said...

huhuhuh cedap nyeee... pandaila masak.... rajin sangat2...

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

to Mel ;
masak tu pun weekend je...kalo tak mesti makan yg mak masak aje..tu kene masak sungguh2 & cedap2 sbb tak selalu masak...hubby pun suke kalo makn kat umah, banding kat luar...mintak2 die syg sampai mati hehe

to bu umairah ;
karamel tu pun baru first time jadik huhu...kalo nak resepi nanti nita bole bagi..senang aje..

to fahana ;
kene pandai dan rajin..kalo tak pokcik abi kite tak merase le nak makan hasil dr masakan wifey die ni..tu pun jrg2 sgt la masak..sesekali masak kene la boom sket..hehe

Ina said...

ko memasak mmg expert ek ita hehe. rindu zaman dolu2. dh lama xmerasa masakan ko :D

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

to mak buyung ina : :)

ala takde expert mane pun..setakat aku masak weekend tu je...ko tu yg dah bertambah expert...tu yg aku bangge tu...mmg teringat zaman dolu2 kite same2 masak kan... :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin