Click here for Blogger tutorials, premade templates, free blog templates and custom blog designs »

Thursday, April 23, 2009

.:: Telur Kuning "TWIN" ::.

"TWIN".Memang terlalu rapat and sinonim dengan hidup aku..ape2 pun mmg TWIN..yela i kan TWIN to my luvly sis Noor Azniza..
ok semalam b4 balik umah aku g beli burger..terase cam nak makan burger...sampai je kat stall burger, i place an order...ok bermula la perbualan aku dan pacik burger..cik Janggut namenye..mmg pemes dgn burger black papper nye...

aku : cik, saye nak burger 2, satu daging, satu ayam...due2 nak spesel ye..mayonis lebih..ok

cik janggut : ok.ko tunggu ye..acik buatkan.

aku pun leka tgk pacik tu dok buat burger....sampai je tang nak masak telur..mase pacik tu pecah telur, tibe2 je keluar due telur kuning (yolk)..terperanjat pacik tu...

cik janggut : lah...ade due la telur kuning ko dik...jarang nak dapat ni...ko makan telur ni ko dapat anak kembar nanti ..untung ko..

aku : cik saye dah dapat anak kembar tu pun..

cik janggut : ye tak ye ..ko pun kembar kan...elok sgt la tu...nanti ko bercucu cicit kemba la..hehe

aku: alhamdulillah cik..kalo ade rezki terime jek...

cik janggut : acik pun kembar tau....tapi adik dah meninggal mase kecik, merah2 lagi...mak acik ade 2 psg kembar..

aku (dlm hati) : hek eleh pacik ni , die pun kembar gak...

borak punye borak burger yg aku order dah pun siap...aku tak sempat nak amik piccas telur kuning twin tu...dok borak ngan pcik janggut tu..hehe ape pun burger pacik mmg best..ade letak serbuk kari dgn bawang goreng lagi ...soooo yummy la...chaiyok...chaiyok..

Notes : Hidupku mmg takle nak dipisahkan dgn ape bende pun yg berkaitan dgn twin...Mmg best jadik twin...Thumbs up!!!




8 kengkawan khatam & cepat2 komen:

Wife to Firdaus Ghazali said...

wa..tul ke nih???saya slalu kalo goreng telur jumpa yg twin camnih )tapi da setahun lebih kawin lum ada rezeki :(

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

insyaAllah ade rezki tu nanti...heheh

Wife to Firdaus Ghazali said...

aminnnnnnn...

adex-aieda said...

insyaallah ada rezeki tu nanti...
sebelom tau peknen...
adex selalu jumpa telo kuning kembar nih...
x sangka peknen dapt kembar,..
rezeki tuh,...

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

tula..kalo ade rezki tak kemane kan..lambat dgn cepat je...lipatgandakan usaha ek...

iedaLUVsham said...

best la kembar...tp i xde keturunan kembar, bleh dapat x? ade petua x tuk org yg mmg xde keturunan kembar?

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

to ieda..

takde petua pun..tapi biasenye akan buat pembenihan..mesti dapat...

PadNani~~{@ said...

rezeki tu..dpt yolk twin :P

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin