Click here for Blogger tutorials, premade templates, free blog templates and custom blog designs »

Monday, April 20, 2009

.:: Brilliant Aqil Aqif ::.

SELAWAT DAN SALAM BUAT SEMUA...


My 2 lil munchkin...Aqil Aqif, are now almost 13 months..Paling terbaru aqil aqif dah pandai bezakan perkataan yang didengar dan setiap gerak geri yang di pandang..mesti ade action lepas dengar perkataan tu...kebanyakannye akan mencuit hati aku..hehe


MENDENGAR PERKATAAN


Bile dengar "Clap your hand" atau "Pok amai-amai"
Aqil Aqif akan tepuk tangan sambil buat muke suke / gelak2 tanda die happy

Bile dengar papa cakap "Jumping, Jumping, Jumping"
Aqil Aqif akan lompat2 keriangan sambil mulut bising mengoceh / tergelak (ini biasenye bile aqil aqif naik atas katil)...


Bile dengar Auntie Nana / Auntie Jaja nyanyi "Ting Tang Ting Tang Ting"
Aqil Aqif akan menari2, goyang2 kepala, goyang2 punggung..suke betul


Bile dengar nenek / atuk bacakan selawat nabi atau berzikir
Aqil Aqif seperti biase akan membuat gaya seperti org berzikir..alhamdulillah


Bile dengar ibu tickling " one..two..three ......ten"
Aqil Aqif akan tunjukkan 1 jari untuk one, due jari untuk 2, tapi yang lain2 tu tak berapa nampak sgt...keep it up my lil cute sons...sure bole nanti...sgt chumil..


Bile dengar ibu kate..."Aqil Aqif, your meal time now"
Aqil Aqif akan bersegera merangkak ke arah ibu dengan lajunye...due2 laju je meluru kat ibu...


Bile dengar ibu bacekan "bed time story"..sambil minum susu...
Aqil Aqif akan mengoceh dalam nada suare yg perlahan dan akan tdo dlm mase 10 minit lepas tu..tapi dengan syarat papa kene off lampu..sungguh tak kisah dengan keadaan yg gelap..tapi ibu bukak jugak lampu kecik..

Bile dengar ibu cakap "walkie, walkie sayang" (ibu ajar aqil aqif tatih)
Aqil Aqif akan pegang tangan ibu sambil tatih perlahan...laju jugak...bile dah penat, mesti terduduk..heheh

Bile dengar ibu cakap "Sit down sayang"
Aqil Aqif pasti akan duduk..sambil tersenyum..










Notes : Mr. Hubby akan postponed pergi Bangkok, Thailand..will be scheduled soon...alhamdulillah..yela skg ni kat Bangkok kat tgh darurat tu..risau gak kan..tapi ape2 pun kalo dah tenang keadaannye nanti, abi mesti akan pegi gak huhu....


3 kengkawan khatam & cepat2 komen:

Kraxpelax said...

Personal announcement!

Forgive me not being exactly the Shy Guy, but I sincerely do feel I have something important to say.

http://winmir.blogspot.com/Stay cool, it's heavy stuff.

Best wishes,
Peter Ingestad, Sweden, I Ching Oracle Practitioner

QQ said...

Aqil n Aqif will be a smart kids..yeah..Amin..

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

insyaAllah...Regards...Amin

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin