Click here for Blogger tutorials, premade templates, free blog templates and custom blog designs »

Saturday, April 25, 2009

.:: My Working Saturday ::.

..SALAM UKHUWWAH UNTUK SEKALIAN..


Kalo ikutkan this saturday aku tak keje..tapi arini aku kene keje gak..sbb last week aku attend exam for DPLI this July intake..so kene replace la keje mgu lepas untuk arini..takpe just for 5 hours..dtg pun dah lambat td..sbb aku terlupe yg aku keje arini...sampai kul 8 suku..breakfast my ofismate dah siap2 belikan..sbb smlm die dah announce sape2 nak nasi lemak untuk bfast esok ; which mean today la kan..so sampai je ofis tadi dah ade sebungkus nasi lemak kat meja aku..thanks to laili for bought me the 'nasi lemak sambal udang petai"..sooo yummmylicious..


dulu mase kat my ex -ofis , 5 working days je...time ari jumaat la yg paling best..hehe nak balik paling awal je rase...but in TASEK kene keje on saturday..naseb baik alternate sat..to be considered ok..lagi pun keje kat ofis ni tak penah nye abis..soooo many loadwork..tak masuk yg ad-hock lagi tu..betul tak KAK RINA?..but we had almost the ad-hock one..sume nak on the dot..sume nak cepat...sume nak skarang..cube la btau awal2..skg ni kene documentation wise..sape2 yg tak isi form, aku tanak layan..hehe bole tak camtu...ye la kate nak implement ISO, tapi main cakap mulut je..mane bole maa...everything must be documented and traceable..kang sape yang susah...aku dgn kak rina jugak...haha ni dah merepek meraban bagai ni..im not pint pointed to anyone, but everyone should be coorperative to each other...so senang la keje kite nanti...betul tak kawan2...


ok la aku nak sambung buat keje..a lot of reports to be prepared then to circullar out and a documents to be safely keep scanned and to do filing, mailing and so on so forth...customer file yg aku tak update2 lagi tu..to be settled by today..coz my sis rina on leave lagi sampai isnin ni..kalo tak bile lagi aku nak buat...hehe alamak company profile yg sis rina suh compile tu pun aku tak sempat nk buat lagi..ye la aku mmg tak mng tangan kalo one of us cuti...seems to be same with kak rina..mmg agak kelam kabut..sume nak kene coordinate sendri ma...betul kan sis.. ni naseb baik la my boss takde, out station to bayan baru plant..kalo tak, lagi la kelam kabut, mane dgn yg sales punye stuff, production nye stuff..mane satu nak buat??...hahaaa tu belom my area manager nye stuff lagi...keh keh keh...lg pulak skg ni, my boss dah hand over one of the production reports kat aku..everyday must be compiled and reporting to him..nak design mix lagi, from central, northern and southern area sume aku yg prepare...kdg QA& QC stuff pun aku kene buat gak...QA sorg kat blkg tu buat ape haa....but all this work load mmg dah part off my KRA..so tak yah la bising2 nita oooi...buat je la keje tu kan... rezki yg halal ni..Alhamdulillah..


Till now...

Notes : Balik ni aku nak g Metrojaya warehouse sale and Baby Jaya..bole ye papa...


1 kengkawan khatam & cepat2 komen:

Fara_Adura said...

Salam ukhwah..comeinye anak2..Mintak dpli yer.Fara mintak kpli gak..huhu.Harap ade rezeki kali neh

Mummy pon sama ek.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin