Click here for Blogger tutorials, premade templates, free blog templates and custom blog designs »

Saturday, April 4, 2009

~~Dinner @ Tupai-Tupai~~


Semalam me and my famliy had a dinner at Restoran Tupai-Tupai.
Begini citenye..mase kat ofis, mama call aku..die kate die tak masak..dan suruh aku beli nasi kukus & ayam goreng berempah aje..aku pun ok je, sbb dah lame gak tak makan nasi kukus yg amat2 yummy tu..aku pun balik le awal..kul 5.35 aku dah cabut..hehe

kat kete aku sms kat abi yg aku nak beli nasi kukus sbb mama tak masak..die pun ok je...pikir2 balik tak jadi beli sbb masih awal lagi..nanti sampai umah nak tunggu abi balik mkn , of coz dh sejuk nasi tu..so aku pun tak jadi le beli..selamat aku...hehe bukannye ape cume kedai nasi kukus tu jauh le..kalo stakat pass by kedai tu ok gak..ni aku kene g ke matang pagar sane tu..haa kan jauh...keh keh..tp slalu gak aku beli stelah dperkenalkan dan d'influenced" oleh kak rina..mmg sdp la kak..

ok..sbb tak jadi beli aku teruskan je la perjalanan balik ke umah...mama call plak..mama kate tak payah beli nasi kukus tu, sbb abg aziz n my SIL dtg umah..dorg ni dok kuching sarawak sane tu..my eldest bro kawen ngan org kuching, so now die pun dah berpindah ke kuching..every month mesti balik sini..so semalm die naik flight dr kuching kul 1255 smpi KLIA kul 2....settled sume2 die smpai umah mama kul 6 camtu..k berbalik pd call from mam td, mama kate mlm ni kak nora nk ajak mkn kat tupai2..jgn blik lmbt sgt mama kate..padahal mase tu aku dah kat dlm keta..heheh

after maghrib @ 825 pm camtu, kitorg pun bertolak ke tupai-tupai..kereta byk gile kat jalan..sesak jugak la jalan istana menghala ke sungai besi tu..kul 9 kot kitorg sampai..

here i come...hehe tupai-tupai ni restoran yg menyediakan steamboat foods..after all, aku rase average je..biase sgt...tp the dining hall quite big, no too crowded even ramai org, tpt nk amik mknn pun ok..sng nak pilih..buffet rm28++/person..bole la kot...







"Miang-miang keladi Corner" ..what a such name!


1 kengkawan khatam & cepat2 komen:

MiJa said...

bleh wat next place utk jalan-jalan cari makan ngn family nih! ^^

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin