Click here for Blogger tutorials, premade templates, free blog templates and custom blog designs »

Friday, October 9, 2009

:: kolang-kaling + breakfast ::

:: SALAM JUMAAT YG PENUH BERKAT ::

Kena serang penyakit “M”..
Kenape pulak..
Sebabnye aku combined sekali 2 entry ni..
Huhu malasnye aku..
Sekali JV..takpe la kan
Moh layan cite2 aku neh..

Kan aku ade cite yg aku tak dapat makan kolang-kaling
Kalo yg belum bace , meh le terjah sini ye..

Ahad lepas aku beraye ke rumag pakcik aku
Cam biase la, aku kalo gi beraye..
Harus nak pilih kueh2 yg lain dar yg lain..
Ni asyek2 tat nenas..
Buhsannye mokcik…
Hrm..kat umah pakcik aku ni tiap2 tahun mesti kueh2 die differ dr umah org lain..
Gali..gali…gali..
Tetiba pulak ade kolang-kaling ni..
Makcik sukkoo laa kan..
Hilang kempuanan aku..
Sedap la sgt2 tak hengat nye..
Tak bole nak makan sampai tak hengat dunia pulak..
Sbb manih letting..hehe
Dapat makan sket2 pun jadi la kan
Pada tak dapat langsung..
Hilang kempunan makcik…

Ok nak xplain sket..
Ape tu kolang kaling??
Kolang –kaling tu halwa buah kabung..
Kalo org jawa mende alah ni dipanggil kolang kaling
Mmg pemes la buah ni time raye2 ni..
kat kampung2 yg kebanyakan kalanagan rg jawa..
mesti ade nye..
betul orak wong kowo sekalian..keh keh..


~~~~~~~~~@@@@@~~~~~~~~


Cite basi kot ni..
Breakfast untuk last week..hehhe
Ekceli lupe nak buat entry..
Bile nengok gambo tadi baru ingat..huhu
Jomle layan ekkkk..
Simple je breakfast aritu..
Mushroom soup..
Macaroni carbonara..
Seafood pizza..




3 kengkawan khatam & cepat2 komen:

cintaKusayangMu said...

oo..baru tau kolang kaling tu same dgn buah kabung..xprnh lak rasa buah tu..sedap ye??

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

cintakusayangmu:

sedap sgt..tu mkn tak hengat tu..hehe

adex-aieda said...

manisnyer x hengat.....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin