Click here for Blogger tutorials, premade templates, free blog templates and custom blog designs »

Friday, October 9, 2009

:: Aqeel batuk & selsema ::



Semalam aku amik half day leave..
Tinggal ciput je la cuti aku..
Aqil batuk dan selsema..
Malam sebelum tu die merengek-rengek..
Kesian..agaknye hidung nye tak selesa…
Sampai ke jam 4 pagi pun die maseh merengek..
Aku & abi bergilir2 la menjaga die..
Kesudahannye sampai aku bersiap nak gi keja pun die merengek2 lagi..
Abi masukkan dlm kereta, letak kat car seat..
Nyenyak pulak die tido kat situ..
Tapi, sekejap je la..sampai je umah mama die dah bangun balik..

Memula aku ingat nak amik cuti je..
Tetapi fakir punye fakir ..
Aku pegi jugak keja..
Abi yg jaga sekejap..
Die masuk lewat sket…

Kat ofis aku pun dah takleh buat keje sangat..
Teringat aqil yg aku tinggalkan tadi..
Aku tinggalkan dengan nafas yg turun naik..
Sedihnye…
Kul 10, mama call..
Mama kate aqil nafas nye dah whistling..(berbunyi)
Aku ape lagi terus bertekad amik halfday je..
Terus aku btau HR & sms boss aku..
Kul 12 aku terus cabut..

Sampai umah, aqil tdo lagi..
Mama kate mungkin die ngantok
Tak cukup tido..
Yela satu malam die merengek2..
Kesiannye la anak ibu..

Lepas makan dan siap2 sume..
Aku bawak aqil pegi klinik..
Tak ramai org mase tu..
Dr. Siti Zubaidah yg merawat aqil..
Die tengok nafas aqil yg ber’wisel’ dan turun naik ..
Die tanye aqil ade asthma ke tak..
Aku kate takde dan keturunan sume takde..
Pastu die tgk ade lekuk kat leher aqil
Lekuk tu pun agak dalam..
Terus die suruh nurse buat proses nebulizer dgn separuh ubat utk aqil..

Alhamdulillah lepas amik nab..
Takde bunyi dan turun naik lagi..
Lekuk tu pun dah timbul dan rata..

Pergi kat farmasi amik ubat ..
Ade ubat batuk & lelah / asthma..

Balik bagi makan ubat..
Lepas telan ubat, die muntah pulak..
Aqil …aqil…
Menguji kesabaran betul..
Takpela demi anak2 ku yg tersayang…
Muntah pun kena terime jugak..heheh






14 kengkawan khatam & cepat2 komen:

Eine Frau aus Botnang said...

Salam, kalau orang jarman, dia akan ucap Gute Besserung kat orang yang tak sihat-get well soon!! Kesiannya Aqil, tahu macam mana perasaan kalau anak kita sakit! Semua kerja jadi tak kena dibuatnya. Auntie doakan Aqil cepat sembuh and to you dear, sabar naaa. Take care!!

Farra Dhelina said...

smga aqil cpt sembuh ye nak... jgn lupa mkn ubt...

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

fashaf :
thanks dear....

tula kalo anak da sakit sume keja jd tak kena..budak tecik ape yg die tau..kalo bole sakit tu biar kat kite..jgn ank yg sakit..
nway..thanks to drop by ur meaningful comment here sis...

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

fara :

thanks..mintak2 aqil cepat sembuh..
petang semalam die dah ok..tapi die ade aqif...so aqif main die pon nak main same gak...bile letih tercungap2 lagi...

Jiey^Mien said...

Get well soon dearest Aqil..

cintaKusayangMu said...

smoga aqis cepat sht ye...ksiannye..msti dia rasa xselesa ngnn batuk tu...sabar la kak...mmg menguji kesabaran klu ank sakit...riso pn melebih segaka2nye...segala keje xleh nk wat...

adex-aieda said...

aqil dh kene athma plak...
athirah mmg selalu kene..
sebab adex mmg ada athma nih..
sib baik jugak athiqah xder...
sejak 2 bln lately nih..mmg selalu athirah kene amik nab tuh..menjerit2...menangis2 meraung2 cam kene dera...sian kan..
sabar byk2 k....mmg lau jd camtuh...byk memerlukan kesabaran..huhuhu

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

jiey :

thanks jiey...alhamdulillah aqil dah sihat semula...tade batuk selsema lagi si techik tu

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

cintakusayangmu :

thanks. anak kalo dah tak sihat, kite yg lebih risau...alhamdulillah, aqil dah sihat semula

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

adex :

aqil takde athma...cume lelah sket je..tu yg dibantu dgn nab..alhamdulillah sume ok..thanks ya...

Elyn said...

salam raya..... lame tul tak tgk twins ni. dh besar ngan hensem2 la....

ibu_umairah said...

semoga cepat sembuh..kesian lah bila tengok anak kena sedut gas mcm itu

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

elyn :
camat ayi aye gak kat elyn...ye ke...meh la jenguk2 selalu...

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

ibu_umairah:
alhamdulillah aqil dah sihat...tula kesian tgk die...nafas dah bunyi2, tu yg doc suh amik nab..lega sket dpt nab tu.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin