Click here for Blogger tutorials, premade templates, free blog templates and custom blog designs »

Saturday, October 2, 2010

:: Qaseh turns 3 months ::



wahhh rase dah lame ibu qaseh miqhael tak bersiaran
sibuk yang teramat jugaklah..
almaklumlah dan paham2 aje la
waktu tu sentiase mencemburui..chewwahh

arini 2.10.2010...
genaplah sayang chenta polok cium ibu a.k.a qaseh, 90 hari
90 hari tu 3 bulan la kan..
"happy 3 months old shayang qaseh"
hows the time flyes..
aku pun dah masuk kerja 1 bulan...
kalo cite kerja kat ofis
mmg takkan pernah abis...
so tak payah cite...hehe

2 hari lepas gi check up qaseh kat klinik
timbang berat, ukur panjang dan lilit kepala
berat qaseh 6.0 kg, BMI 16.3..
panjang 60.5 cm, lilit kepala 39cm
qaseh kene cucuk untuk 5 serangkai dos yang pertama
ermmm...dah sampai 5 serangkai lak skg...
qaseh nanes mase misi cucuk jarum kat pehe kfc bam bam die tu..
nanes kejap aje..agaknye sakit mase jarum tu dicucuk kat peha...
untuk dos yang pertama ni misi kate tak demam..
alhamdulillah..kesian nanti kalo qaseh demam..

sayang syommel ibu ni dah pandai senyum2 kalo diagah
lagi2 kalau abiy yang mengagah
lagi la qaseh senyum gelak-gelak
qaseh dah kuat angkat kepala
kalo letak kat rocking chair tu, die sibuk la nak angkat2 kepala..

qaseh minum susu ibu sepenuhnya
alhamdulillah..susu ibu banyak untuk qaseh
hari2 nenek qaseh akan buat repot
bape kali qaseh minum susu sampai ibu balik keje
biasenye sekali menyusu, qaseh minum 2-3 oz..
sampai ibu balik qaseh mesti dah minum 6 kali...
nenek kate qaseh kuat menyusu..
susu ibu syeddapp lemak berkrimmm kan qaseh..
mintak2 susu ibu lebih banyak untuk bekalan qaseh..
nanti aku cite pasal BF qaseh pulak...

lets the pictures do talking....
my Qaseh Hannah Qhadeeja 3 months momentozz...
now abiy qaseh sibuk dok usung Canon 1000D nak captured gambo qaseh & abang2 nye
credited kat paparazzi yang baru belajar with his humble Canon 1000D..

:: musyum masyam manje auntie jaja ::
auntie jaja la bibik tak bertauliah qaseh..hehe
hari2 anutie jaja mandikan qaseh..
auntie jaja masuk keje waktu europe keje..
so bolehla die manje2 dengan auntie jaja sementara nenek buat keje lain..
time kaseh auntie jaja sebab jage qaseh dengan baik...

:: respon & senyum bile diagah : u so sweet my darling princess ::

:: saye dah bole angkat kepala : nak pegi mane shayang ibu ni ?? ::

:: kene agah dengan oyang, qaseh senyum ::

:: qaseh suke air, suke mandi : bole swim2 dalam sinki hehe ::

:: kaki qaseh yang syommel : geram tengok jari yang montok2 tu, nak geget je rase ::

:: qaseh baru lepas mandi : qaseh dah wangi..weee ::

:: qaseh is soooo adorable, from the bottom of my heart ::

:: qaseh hannah yang dah agak2 ngantuk ::

:: so sweet ibu qaseh...ahakzzz ada aku kesah ::


:: boolat mate qaseh yang syoqqqlat itew ::

hai auntie2 & kawan2 qaseh
qaseh dah 3 bulan
qaseh suke minum susu ibu qaseh
qaseh dah bambam gebuzzz skang
gebuzz tapi qaseh sihat walafiat...



5 kengkawan khatam & cepat2 komen:

Farra Dhelina said...

tembm nya qasehhhh...geramm!

ctk lak tu mata dia kak!!

waaaaa da de cmra gjhhh!!! patutt la da bsr pic2 kat sini..terang pulak tu

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

fara :

qaseh n abg2 die , mata sume syoklat ikut papa die..


ade rezki lebih, bole la dapat kemre gajah tu fara...alhamdulillah...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

bila turn auntie Jaja

...gerenti expert !


memang syommel !

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

mintak2 cepat..huhu

bile nak sampai turn tu tak tau la..alaahhaaiii

Amirrah Zawani said...

comellnya dia.. mata bulatt

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin