Click here for Blogger tutorials, premade templates, free blog templates and custom blog designs »

Wednesday, June 30, 2010

:: sakit-sakit ::

salam sayang semua..
aku maseh bole bersiaran lagi...
maseh rindu lagi nak bercerita kat belog kesayangan ni
maseh sempat lagi nak berkongsi cerita dengan kawan- kawan semua
hmm...perut ni dah rase sakit-sakit la...
macam mane ni ye...
Dr zarul ade pesan...
aku kene belah perut sebelum ade rase sakit..
yela kalo dah rase sakit ni kang aku kene deliver normal lak..
mane mungkin kan...
kepala baby maseh kat atas...
tapi aku mmg rase lain macam sakitnye ni...
mintak2 ok la kejap2 lagi...
sakitnye mula dari malam tadi lagi..
memang la tak bole nak lelap mata
kalo sakit tu datang...
arini pun dah 30hb jun kan...
tengokla macam mane nanti....
malam ni kalau sakit jugak aku kena serah diri awal la..
atleast baby lahir bulan julai...
kalau boleh bertahan sampai sabtu ni, aku tahan la..
hopefully biarla sempat sampai ...
but, Allah knows best..
qada' dan qadar ketentuanNya...
cepat ke lambat, asal aku & baby selamat...
aku dah terbayang-bayang suasana dalam OT
ade due org Gynae untuk c-ser process
seorang anaesthetis untuk bagi suntikan epidural
dan 3 org staffnurse sebagai pembantu dalam proses pembedahan tu nanti
aku sangat suke dlm OT tu..hehe
aku la the princess mase tu
sbb aku takyah buat ape
cume menyerah diri aje..
staffnurse tu la akan angkat aku dr satu troli ke troli yang lain
aku rase dua tiga kali gak aku kene alih2 dr troli
lepas tu dorang akan tukar baju2 mase operation yang terkene darah
pakaikan 'pad' lagi..mase tu darah tengah banyakkan
memang staffnurse ni terlatih
mereka cekap buat kerja
yang paling tak bole lupe mase 'belah perut' ni
aku dapat curi2 pandang camne doc belah perut aku
aku tengok dari lampu kat atas kepala aku
subhanallah..it so wonderful experienced
aku dapat tengok aqil & aqif dikeluarkan dari perut aku
aku takde rase seriau ke ape mase tu
memang rase nak tengok that precious momentoz...
ok la dah panjang pulak citenye kan
aku nak rehat2 jap
pinggan sume bagai mak nenek dah sakit ni..
this may be my last opportunity to relax...
and take a long naps..
tapi....
aku maseh di ofissss...ape kes???

4 kengkawan khatam & cepat2 komen:

Heartilyina said...

waaa ita. mmg setiap kelahiran tu sgt lah istimewa. tp kalo bg pilihan aku xsanggup ler tgk doc belah perut aku. luka kena jahit pn aku takut nk sentuh. inikan lagi nk kena belah. ko mmg berani laa hihi. ehh ita ko jgn memain cpt2 g spital kalo dh sakit2 jgn tunggu2 :D

Ummi Salsabila said...

dah mula sakit ke? nanti deliver katne? mcmbest je if deliver czer.xrasa sakit ek masa tu.smg slmt semuanya.seronok dpt gegirl pulak.dah complete rsnya.pasni US nak twin pulak.haha..

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

ina :

ntah aku rase satu kekuatan yg luar biase nak tgk mase tu...alhamdulillah...sakit after cser tu mmg la sakit..tapi rase puas bile dpt tgk doc angkat aqil aqif dr perut tu...subhanallah....so miracle..

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

US ;
haah nita dah mule rase sakit..

mase cser tu mmg tak sakit, dah kene bius epidural tu. kalo tak maunye la melolong2 kene belah perut...hehehe

US nak twin lak ye..bole2..nanti bertambah ramai laa adik aufa kan...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin