Click here for Blogger tutorials, premade templates, free blog templates and custom blog designs »

Tuesday, June 29, 2010

:: Menanti Kelahiran - C-sec lagi ::

Salam sayang semua
Semakin hari semakin dekat
Dekat dah nak bersalinkan little pwincess aku nie
More or less dalam 13 hari je lagi
Mengenangkan dah tak lame lagi nak bersalin
Pilu jugak rase dihati ni
Sebab tinggal beberapa hari je bergelar “ibu hamil”
Momen-momen sewaktu pregnant la yang paling indah,
Tentunya aku akan merindui saat-saat itu
Waaa...syahdunye rase....



Dah 38 minggu aku bawak pewwot
Keadaan aku skang sudah semakin boolat hehe
Berjalan sket pon dah rase amat2 penat , letih dan lenguh
Mujur kaki aku takde bengkak sangat
Kalo tak mesti dah rupe kaki gaj**h hehehe
Rase panas memanjang, sentiase je aku berpeluh2
Hmm kalo temp aircond 16 ke 18 ke
Aku rase biase2 aje and considered as panas jugak
Kalo kat ofis, aku sentiase berkipas…huhu

How’s time really flies
Thank you allah…
Aku sangat bersyukur sudah sampai ke tahap ini
Qaseh ibu dalam perut ni dah cukup matang
Tak sabar dah rasa nak menyambut kelahiran pwincess ibu ni
Sudah tiba masenye nak bertemu qaseh ibu
Sudah tak sabar nak menyanyangi dan memeluk erat qaseh ibu
Aku sangat rindu nak bau baby yang sangat wangi tu
I can’t wait but waiting game is just around......

Minggu lepas baru je jumpe Gynae
My darling pwincess semakin sihat dan membesar dengan baik
Tetapi masih dalam ‘breech’ position
Bile Dr Zarul scan bahagian bawah perut die kate “kosong lagi la”
Maknenye masih kepala di bahagian atas….
Berat qaseh ibu dah 3.328 kg…
Tak mungkin kepala akan engaged ke bawah lagi
Mase pun dah suntuk, ruang untuk bergerak dah semakin sempit
Peluang aku nak bersalin normal sudah semakin tipis
Dr Zarul advise untuk bersalin secara c-sec sahaja..
Itu yang terbaik untuk aku melahirkan qaseh aku ni dengan selamat
I will get in to OT for the second time…huhu


Tentang persiapan …semuanya sudah disediakan…
Baju-baju sume dah dibasuh…
Sangat wangi hokey baju2 syommel itu
Yang perlu di bawa ke hospital dah dilipat dan dipack dalam diaper bag..
Untuk dipakai seharian dah dilipat dan disimpan dlm bakul
Newborn list ikut versi aku sume dah disiapkan hehehe


Kalo ade yang tertinggal nanti bole shopping lagi
Baby’s kan grow fast, so tak bole nak excited sgt beli baju baby
Lagi2 la , baby fomfuan kan…
Its too adorable, cute , syommel2 sumenye…
I’m going crazy la lepas ni nak borong baju qaseh…

Untuk aku pulak, confinement set baru je beli semalam
Aku beli Mustika Ratu (MR)
Sbb mase confinement yang lepas aku selesa dengan MR
Takde alah ke gatal ke hape
Ape salahnye aku teruskan guna produk MR ni kan
Sebab sume ade, bengkung dan tungku segala mak nenek pon ade..


Apsal pulak tetiba ade pulut mangga nih
So tempting ...Guess what???
Bak kate kawan aku "Save the best for the last"
I'm really craving for Pulut Mangga now
I want to fulfill my craving syndrome hehehe
Baru dapat makan sekali jek..Balik ni nak ajak hubby carik mendealah ni…


Dah nak hampir sangat nak tunggu baby pop out..
Tapi keluar ikut tingkap la ye…
Haaa bole lupe pulak...
Sabtu ni (3/7/2010) aku akan menyerah diri untuk di c-ser hehe
Kite tunggu aje ye..
Doa2kan aku selamat melahirkan chenta qaseh yang ke tiga ni....
Kite akan ketemu lagi selepas kelahiran qaseh...




2 kengkawan khatam & cepat2 komen:

Heartilyina said...

yeke ita. xpela dh ada pengalaman. itulah rezeki yg terbaik utk ko. ada hikmahnyer kan. skrg2nya xyah debar2 tggu bila bb nk kuar sbb dh tau dh bila hihi. Allah knows best. aku doakan semuanya slamat. nnt cpt2 upload pic bb kay. byk2 doa ye. slamat berpantang juga n congrats in advance. bestnyaaa nk dpt new bb :D

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

ina..ya betul..allah know best..ade hikmah nye...btw that aku takkan rase sakit sakit bersalin...hehe

ok nanti bile dah bersalin aku btau satu dunia ye...hehehe aku upload pict bb..

thanks for the advance wishes ko tu...doakan sume selamat ye..amin

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin