Click here for Blogger tutorials, premade templates, free blog templates and custom blog designs »

Monday, April 1, 2013

:: Linguinie with Salmon Steak on weekend ::



Salam...



Abang dari Kuching datang umah hari Sabtu.. dari petang sampai la malam.. dah lame abang saye ni tak balik semenanjung, sebab kakak ipar gojes saye tu buzy sesangat.. seronok la mak ngan abah saye, dapat jumpe qesteena zarra...lagipon Qes dah masuk playschool, so maybe lepas ni jarang-jarang jugak balik...takkan nak monteng sekolah kan...rugi bayau mahal-mahal..bile dah berkumpul ramai-ramai ni, banyak la boraknye, banyak la ceritenye, banyak la gossipnye..oh sunggh seronok sampai ke malam pon i rela dengar cerite, janji semua orang i dah isi perutnye dengan dinner yang sedap -sedap.. hahaha




 Ikan siakap 3 rase, ini my sis masak , letak nenas bebanyak, sangat ohsem..kakak ipar kenit sorang lagi mintak resepi...sebab ape kitorang panggil kakak ipar kenit sebab umur die kecik dari kitorang dan badannye pon kecik comel lote gitu... rendang kerang tu dah macam raye kan, tapi umah mak aku rendang tu kengkadang rase tekak nak makan rendang aje, masak aje la macam biase..tak susah pon, campak-campak aje serai, lengkuas, halia, kunyit and opkos cili api dan santan..siap! ermm..selain rendang kerang dan siakap 3 rase, ade jugak salad tauhu dan telur... mestila perut dorang kenyang kan...


 On sunday morning, as usual mase untuk settlekan housecores... seminggu sekali mase kilatkan everything... sambil mengemas dan mengelap habuk, sempat jugak layan food network channel...lagi best dari AFC...AFC aku dah boring, semua chef  dah biase sangat nengok dorang masak... kat food network channel ni, you could experienced sumthing different!



 Groceries pon dah abis, so we went to Tesco Mutiara Damansara.. makan pagi pon belom lagi mase ni... the kids sempat minum milo aje..



 Qaseh yang dah increase her appetite..suke makan nasi dengan udang.. tengok pipi die dah tembon...aku la yang paling happy kalau anak-anak yang beriya makan..aqel dan aqef memang takde masalah..


 Abi belikan Turki Kebab. He ordered Beef Kebab and Jumbo Chicken Sausage..Its yumss delicious...at least dapat isi perut yang kosong tadi... Qaseh suke Kebab daging ni...tapi part yang last terjatuh, kesian Qaseh..takde rezki la tu...


 Sambal udang... it looks gorgeous rite..yes this is one of our lunch menu... Makan tengahari yang dah lambat.. its nearly 4 pm... lapor nasik dah abi kate...



Kerapu thai sauce ni pon sedap...aqel and aqef like it to the most... sampai abi kene korek-korek isi ikan kerapu ni...isi ikan ni juicy, takde la di goreng sampai rentung...isi pon dah tak nampak..thums up to the Cook..sangat recommended kepade sape yang makan di Madam Lim Kitchen... the sayur goreng belacan pon sommore delicious!



 Malam i masak yang simple-simple aje..ade beli salmon block kat Tesco, sekilo RM22 aje..beli 7 keping tak sampai pon sekilo...hahahah i buat linguini olio topped with salmon steak...salmon tu i grilled je, perap dengan italian herbs,lemon and pepper..so easy kan...



Hari weekdays, balik kerja penat..weekend we spent a good time with luvly families..rase penat keja hilang...today, cuti sekolah dah berakhir..mula la dengan rutin seperti biase...so no matter what, am happy to be me...
  

0 kengkawan khatam & cepat2 komen:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin