Click here for Blogger tutorials, premade templates, free blog templates and custom blog designs »

Monday, March 25, 2013

:: Restoran Anis Puteri, Pantai Dalam ::



As-Salam...

Biasenye kalau tempat makan tu sedap, jauh mane, ceruk dan celah mane pon mesti di carik jugak.. tak jumpe, ape susah GPS ade, pasti jumpe punye..nasib la GPS bawak korang jalan yang dekat ke jalan yang jauh giler...kenkadang GPS pun tak bole pakai kan..kahkahkah...


JJCM kali ni kitorang ke Restoran Anis Puteri.. lokasinye kat Pantai Dalam, dekat-dekat dengan RTM. bagi aku jauh la kan, dari sungai buloh nak berangkot anak-anak semua semate-mate nak suap nasik dalam mulot aje..tapi, kalau sedap doploh kali tak kesah pong !! Restoran Anis Puteri ni abi yang perkenalkan kat aku ngan seluroh ahli keluarge aku.. biasenye kitorang lunch kat sini.. dan waktu lunch lah waktu paling kemuncaknye.. ramai nye manusia macam dapat makan free! padahal kene bayor!




Kalau makan kat sini, aku mesti amik lauk dalam mangkok..hidang macam makan kat umah.. bermangkok -mangkok lauk yang aku amik...aku rasa makanan kat sini semuanye sedap... gulai kawah tu sedap, tapi bagi aku dah terlampau selalu jumpe gulai kawah, jadiknye sedap biase-biase la, tapi dalam ketegeri sedap jugak..ayat kaflam ape aku pakai ni?!


Tengkok la macam-macam lauk pauk aku ambik..siput sedut masak lemak kuning, gulai kawah, singgang daging, paru goreng, ayam kampung goreng...Paru goreng paling suke...ulam-ulaman pun macam-macam jenis..cicahnye tak lain tak bukan, budu durian..selera sungguh la semua yang makan...

 


 Mase mule-mule pegi kedai ni, takde la secantik sekarang..now had been upgraded to new concept yang lebih menarek dan selesa untuk setiap pelanggan..yang  tempat kitorang makan ni dalam hall yang beraircond.. yang outdoor kalo korang nak bersila pon ade. tak kuase aku panas-panas.. kahkah



 Ekceli mase ni aku belanje my sis yang dapat better work offer kat Johor...makan la sampai sempot..


 Abang & adeq suke makan singgang daging..dorang suke hirup kuah singgang tu...


 Lepas makan, amik desert pulak.. kalau kelantanese foods ni memang lah kaya dengan desert yang sangat sedap... butir nangke ni paling sedap aku rase, korang rase barulah tau kesedapannye..tiade tandingan!


Ketupat sotong ni pon sangat lah sedap, terase lemak manis masinnye..sesedap rase!


Restoran Anis Puteri ni memang la truly recommended untuk korang pergi cube ye!



4 kengkawan khatam & cepat2 komen:

Mr. Amirudin said...

ada contact number ais puteri tak..?

ANIS PUTRI & ROZITA CATERING said...

0192826908

ANIS PUTRI & ROZITA CATERING said...

Terima kasih mummy miqhael atas komen dan sudi dtg ke kedai kami..nnt kita belanja akok ok..haha

rasha azwadi said...

Anis putri pantai dalam? Sangat sangat tak puas hati. Saya datang hampir kerap ke kedai anda samada breakfast, atau lunch...Satu hari saya isteri dan anak 5 tahun breakfast, pastu pegi kaunter suruh kira sb pelayan dia tak
kira masa kt meja. Lepas tekan calculator, katanya bil RM35. Sy kata itu mustahil. Dia kira semula pastu bil jadi RM25...cashier kata dia memang macam tu, slalu kira salah. Tapi kau bagi jugak dia kira!!! Patutnya dah tau dia tak pandai kira, jgn bagi dia kira atau sengaja kira salah??? No komen!!! Pastu cashier kata kalau tak puashati memang boleh suruh kira balik, takkan 100 customer nak suruh diorang kira balik? Di harap Kedai Anis ni ada penambahbaikan dalam bab bab mengira ni. Ptutlah slama ni sy makan , harga macam tak munasabah je...Apa la u all ni.. Nak berniaga biar jujur, ikhlas.. Kalau nak bertambah maju, hati kena baik. Kalau kastemer tak halal, tak berkat dunia akhirat rezeki awak tu.. Fikirfikirkanlah... Yg ikhlas, rakyat biasa yg suka makan makan...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin