Click here for Blogger tutorials, premade templates, free blog templates and custom blog designs »

Thursday, April 11, 2013

:: Panas & Pedas di hari hujan ::





Salam...


Haaa...nampakye hari buang undi dah diumumkan..insyaallah tahun ni aku mengundi kat sg buloh..abi balik kota baru untuk mengundi...berpatah arah kejap...hahahaa 

 Musim hujan petang pun dah mule skang ni... semalam jam 5 petang dah hujan selebat2nye...jam 5.30 nak ambil aqel aqef balik dari At-Taqwa..dalam kepala hotak ni dok pikir memang payah kalau hujan lebat camni nak amik due-due kenits tu... penghabisnye jam 6 petang baru keluar dari opis..itu pon ade reporting yang tak siap lagi...belasah la...esok2 aku siapkan!..anak aku tunggu kat sekolah lagi kesian kan... nak sedapkan hati, takpe lepas abis waktu sekolah ade kelas Iqra', so terisi la mase daripada nak tunggu ibu die yang lambat datang ni.. huwaaa...

Tengok la paparazzi tak bertauliah sempat amik gambo...betape lebatnye hujan petang semalam...jalan dah penuh dengan air...yelah sejam punye hujan lebat...no wonder boleh penuh air kat jalan... gelapnye dah macam jam 8 malam...lampu jalan pon dah pasang....


Hujan-hujan cenggini...perut tu memang lapar la...dua hari lepas,  lepas ambil aqel aqef aku singgah econsave shopping sikit groceries...beli lauk-lauk untuk masak....nampak sotong amik sotong, nampak udang amik udang, nampak kangkung capai kangkung..fast and easy shopping sebab tak kuwase nak melayan aqel aqef nak yoget makget tu semua...semua tu adalah dilarang sampai la korang besar...laju-laju aku skip tempat yoget-yoget tu semua...seram hokey!



Sotong dah ade , aku masak la kan...Sambal sotong sehangat-hangat asmara...muahahaha lepas basah kena hujan, aku masak sambal sotong ni..sotong nak dibuat ape lagi kan...sambalkan aje lah...sesuai sangat la musim musim hujan cenggini, hangat-hangatkan badan dek cili api merah siam yang pedas berdesing tu...anak-anak aku suke makan sotong, dorang nak jugak makan sambal sotong ni, tapi aku la jadi mangsa penghisap sambal...melopong kepedasan mak korang tau...takpe demi anak terchenta..hahaha




Yee mee kungfu ni anak-anak aku yang order... febret dorang kalu ade mee kuah-kuah cenggini...



Dari kuching datangnya telur ikan terubok ni...maha sedap, fresh giler dan lembut sangat..kakak ipar aku bawak dari kuching..yang ni memang mintak tak diletak garam... rasenye lemak-lemak sedap lah...dan inilah telur yang paling mahal aku pernah makan...sekilo RM300...tapi memang ohsem!


Mak aku cakap Qaseh tak tido mase tengahari...gini lah jadinye...tertido la menyendeng kat sofa ... aku memang tergelak habes tengok die tertido macam tu, sebabnye aku ingat die tengok kartun same dengan abang-abang die...rupenya dah tertido..qaseh qaseh....


 Rindu kat papa die kot..abi aku outstation ke Kota Kinabalu..dah seminggu...hari ni baru balik...

Tahun ni papa jarang kene outstation..ni baru 1st time...lame jugak plak tu...


Have a nice day you all...Okbai! :))



2 kengkawan khatam & cepat2 komen:

Anonymous said...


http://petinsuranceuks.co.uk You should also not pay, offer to pay, or negotiate any claim without speaking to your insurance company or obtaining permission in writing.
You just have to know what kind of coverage you would like to be in your plan so you can choose an appropriate insurance for your pet.

Barang Bayi said...

Sambal sotong sehangat asmara?

Mana dapat nama tu? Sendiri punya ke?haha
-------
Saya memiliki sebuah kedai online untuk disewa. Niche menjual barang bayi

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin