Click here for Blogger tutorials, premade templates, free blog templates and custom blog designs »

Wednesday, September 21, 2011

:: raya kat kampung I playground pantai ::


:

:

phewwww.....
tahun ni raya di sungai buloh dulu
tiap tiap tahun raya pertama di umah my parents
abi pon tak kesah..takdo gadoh2 hokey...abi ai sporting moting..
tapi raye ke dua kami wajib bertolak ke kota b
haru
ai yang rase meroyan sebab tak dapek langsong nak beraye ke tanjon
g karang...uwaaaa :((



raya pertama punye la sakan beraya sebab memang sah-sah pagi esokny
e dah nak balik kota bharu
last beraya malam raya pertama tu di umah mak sedara ai di b
atu 9 hulu langat
best giler jalan tak jem pon, so bole redah semua rumah mak
pak sedara
sampai umah dah kul 12 malam
itu pun pakteh dan makteh ai dari senawang dah janji nak jugak datang umah mama
kul 12 tu jugak la dorang datang makan lemang ketupat
rendang
raya punya pasal , harus merase rendang mama ai yang very da mabelesh tu
borak-borak & gosip-gosip sakan dah dekat kul satu pagi
cargas ai balik umah, satu hape pun tak packing lagi
memang malas sangat nak packing2 ni
sebab ai baru je balik kota bharu mase puase a
ritu
ni nak kene packing lagi.....bercinta taw..


13 jam perjalanan sg buloh - kota bharu
kalau macam ni selalu, ai rase taubat nak nalik time2 raya ni..
sakit ponggong semua, da kiddos lagi la kesian
jammed panjang, abi ai kate rase nak menangis ..ha
a tau pon..
aqil aqif siap cakap ngan abi, naik kapal terbang la papa, lambatnye tak samp
ai-sampai...
kan mase pose aritu balik KB naik firefly, 1jam 5 minit dah sampai..
so abi darlings, pikir pikir kan la ye...


sehari perjalanan raye ke 2, habis camtu je la
dah raya ke 3 kalo kat kampong abi dah tak macam raya
..
ai cume beraya umah adik beradik abi , pakcik makcik die aje
dapatla makan biskot-biskot raya...



nasib abi ai kretip dan inovatip..
abi bawak ai dan da kiddos gi pantai
aqil aqif qaseh main kat playground dengan sepupu dorang, Aisyah Nasuha





Aisyah Nasuha - kakak dah fluent kecek klate

tengok tu selipar letak kat tangan
sambil main sambil pegang selipar
kalau tak buat camtu hilang nanti kate aisyah...very the clever..



kat kampong pun ade playground cantek camni
mase ni kat pantai kemasen kot...hahah entah ai pon tak ingat
nak mandi mandi memang a big no no no la kan
da kiddos main kat playground ni pon dah cukup suke





sepanjang kat kampung, ke mane saje bertiga
ade aqil aqif, ade la kakak aisyah



kalo dah dapat main, memang tak hengat dunia
meloncat sane sini,happy sangat-sangat
yang bestnye aqil aqif aje yang ai dengar cakap luar
bebudak kat playground semua dok kecek klate
aqil aqif belasah aje cakap luar..ape die kesah kan?....
sesekali Aisyah pun dah ikot cakap luar gaks...hahaha



the syomelicious tak main panjat-panjat playground
tecik lagi kan, susah nak independent
qaseh main-main photoshoot dengan papa




lovely gaun kembang Qaseh...
ai suke qaseh pakai gaun-gaun maxi camni



dah puas main, mase untok balik umah
anak dokter dan anak engineer yang jarang-jarang jumpe
kalo dah jumpe, dah tak ingat makpak die pon
aisyah, aqil & aqif dah jadik sepupu yang kamceng time kecik-kecik ni
...
dah besar-besar nanti, kene ingat time2 kecik dulu...

pantai kemasen ni cantek ...
nampak tak macam wakaf kecik-kecik tu
wakaf tu gerai-gerai yang jual macam-macam makanan
walaupon raya, gerai-gerai tu bukak jugak
mase ni la orang ramai, so bole collect duwet lebih
sebelom balik tu ai sempat makan kopok lekor jual kat gerai t
u...





nanti ai citer gi makan mee yg sedap kat kubang kerian...


can cin cau .... :)



0 kengkawan khatam & cepat2 komen:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin