Click here for Blogger tutorials, premade templates, free blog templates and custom blog designs »

Thursday, September 15, 2011

:: Qaseh + bunga + raya ::


:

:

:

erm bila ai dah ada rase mood datang nak bukak belog
maka akan ade update la kat belog ai ni
mood raya + mood berbelog...best kot kan


mase beraya harus ada gamba-gamba si syomel centre of attraction ni
sape lagi kalau tak anak dara ai kan...
Qaseh kesayangan semua ececeh!


ai suke umah yang ade banyak bunga
bunga yang cantek-cantek , warne warni nampak rumah
kalo dah bunga kat luar rumah pon cantek je hidup segar + subur2 semua
mesti tuan rumah ni memang rajen + minat bercucuk tanam bunga ni kan
bak orang kata, sejuk tangan die... kalo tangan panas tak bole ke?? haha :)



makcik sedara ai sorang ni duduk di batang kali
memang umahnya penoh dengan bunga-bunga cantekk
orangnye sangat rajen, pengemas dan pembersih
umah die dari luar sampai ujung belakang rumah memang bersih, kemas + teratur
bukan setakat umah je bersih, periuk belanga semua pon licin licau bersinau sinau punyenye kilat
montot kuali takde hitam-hitam ye..bole buat cermin muka ko..
walaupon memang dah lari tajuk, ai nak cite jugak...hahaha





lidah buaya yang segar-segar
bak kate boss ai lidah buaya ni elok untuk ebsob magnetik
so elok letak kat opis kite yang ari-ari dok ngadap leptop + pc



maap la ye, photog of da day hanya fokus kat Qaseh aje
bunga-bunga dah tak jadi bahan fokus..hahaha
buat-buat nampak je la bunga yang tak difokus tu ye...aiseymen..




pokok bunga ni jenis yang batangnya berduri
ai tak tau ape name pokok bunga tu
tengok semua gemok-gemok je kan

pokok ni bole capai tinggi orang kalau betul-betul dijaga..
tapi yang tak tahannya sangat banyak duri
sila jangan gatal tangan nak dekat, kang ade yang tercucok duri
durinya besar-besar, lagi besar pokok, lagi besar la durinya...



suke nye syomel 14 bulan mata sinar ni dapat lepas
lari-lari main bunga ye yayang
umah makcik ai ni kire corner lot paling hujung, takde jalan dah
takdela risau kereta lalu lalang
bole jugak lepaskan anak-anak main
tapi harus jugak dibawah supervision papanya



berlenggang-lenggang kangkong Qaseh berjalan
kat tangan penoh bunga Qaseh petik
kesian bunge-bunge tu yayang..
lain kali jangan buat lagi ye...hehehe



sampai sini dulu
can cin cau bandong



0 kengkawan khatam & cepat2 komen:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin