Click here for Blogger tutorials, premade templates, free blog templates and custom blog designs »

Friday, August 19, 2011

:: kisah PARAM ::




harini dah 19 hari kite posa kan
gedang sane gedang sini
lagi 10 hari nak habiskan rukun ke 3 ni
terasa sangat cepat mase berlalu
baju raya pon tak amik kat tailor lagi.. :(


polisi posa ai tahun ni adalah tanak pegi ke pasar ramadhan (param)
nampaknya semalam polisi ai tu dah hancos jugak
sebab semalam ai gi sopeng makanan untuk berbuka kat param
ade alasan yang sangat kokrit kenapa ai ke param semalam
mak ai nak makan nasi lemak lauk rendang kerang kak nor
kak nor jual nasi lemak yang maha sedap tau
mak ai pon tak prepare ape2 untuk berbuka semalam
kesian jugak ari2 mak ai masak
kasi cuti la kat mak ai semalam
pegi jugakla ai, my sista , abi & anak-anak syomel


sampai kat param, yang ai carik dulu nasi lemak rendang kerang kak nor
anfotunetli....kak nor tak meniage pulok
frust menonggeng ai..


bile dah takde, beli la nasi lemak org lain
nampak macam sedap, beli jugak la..
sebab kat umah mak ai cuma bancuh air sirap selaseh aje
kang ade yang makan kurma aje..


abi takmo nasi lemak, nasi kerabu lagi best abi kate
nasi kerabu + telor masen + percik ayam
cer teka bape rega
LAPAN hengget...hambik ko....
takpe sume abi yang kluo duhet :)


selain nasi lemak kukus ayam berempah + nasi kerabu
macam-macam jugak yang ai beli
dah ujung-ujung banyak pulak yang kasik diskaun
ayam percik 2 ketul dah jadik 5 hengget
ai beli la 2 untuk aqil aqif
beli jugak murtabak daging, puding & popia
kalo bole semua nak beli
tu la ai buat polisi tahun ni..ahahaha


bile dah berbuka dengan makanan tu semua...
macam-macam komen ada..
ai tell you satu-satu

nasi lemak kukus - name je nasi lemak kukus, nasi pon tak masak, mentah..sape nak makan???
nasi kerabu + ayam percik - ayam nye sangat la cenonet, tapi mahal gile, 5 hengget ko
muratabak daging - mak ai kate bau ketiak....hahaha dengan kuah kari yang serupa air tambah dengan rempah kari aje...memang hampagazz!!
puding,popia & ayam percik untuk aqil aqif tu je yang sedap...


memang failed la beli makanan kat PARAM ni
meniaga jual mahal-mahal, nak huntong lebih
makanan rasa pon takde, nasi mentah....
mengucaaaaaap panjang la ai makan makanan dorang...
tak ikhlas ke korang masak haaaaaaa....


oleh itu, polisi untuk tidak pegi ke param akan diteruskan sampai abis posa
masak sendiri kat umah lagi bagos lah
mak dengan ai masak dengan kasih sayang
itu lagi bagus..tak membazir..
makanan tak terbuang macam tu aje..
sedih tengok makanan di buang....
mengkurus pahala posa kite kan...



0 kengkawan khatam & cepat2 komen:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin