Click here for Blogger tutorials, premade templates, free blog templates and custom blog designs »

Monday, March 29, 2010

:: Lampu Baru ::


Meh nak update sket pasal deko mendeko ni

cite pendek dulu..yang panjang entry kendian lah ye..
lame la jugak tak cite pasal hobi aku ni
ape lagi kalo bukan deko mendeko umah
hobi ni yang pastinye dikongsi dengan sang somi terchenta tu
tanpe hubby susah gak aku nak melaksanakan hobi aku ni kan

hokey...kali ni aku ade beli lampu baru
kitorg mmg die hard fan IKEA
most of the deco stuff exactly from IKEA la kan ( the world of idea) hehe
jumaat lepas gi ronda2 ikea..
rembat la satu sang kumbang hencem bercahaya ni..hehe
name die SMILA BAGGE...

mule2 idea dtg nak letak kat bilik aqil aqif...
tapi akhirnye letak kan master bed room aje..
cahaya yg keluar smokey je gitu...
seswai buat lampu tdo...
aqil aqif bile nampak lampu tu..
suke sgt...mulut tu asek ngomel aje..
"ampu, ampu...atteekkk"

:: syommel kan, ade nampak kaki lagi ::


:: ni la die si kumbang hensem tu ::


Tuesday, March 23, 2010

~~ Jagung oh..Jagung ~~




Nape ek dengan incik jagung tu..
Sejak due menjak tige menjak ni
Aku tersangat-sangat la suke nak makan jagung
Kalo bole tiap-tiap ari nak makan jagung..
Asal ade pasal malam je, aku mesti beli jagung..
Tak kisah la yg dlm cup ke or yg rebus aje..
Yg roasted aku tak suke..
Sbb ade kale2 hitam itew...hehe
Buat kotor gigi aje...

yg pastinye hubby la yg kene gi beli..hehe

Skang aku ade tempat baru untuk beli jagung hehe..
Sebelum ni aku cume beli kalo ade pasar malam atau pasar tani aje..
Hari jumaat lepas aku beli setongkol jagung madu..
Gerai tempat jual jagung tu slalu je aku singgah bile time lunch
Tapi memanjang jagungnye tak masak lagi..

Tgh dok rebus..

Kdg2 tu baru dok buang tongkol jagung tu..
Tapi aritu nasib aku baik, jagung dah masak
Dapatla aku beli satu..
Ya rabbi, punye la manis jagung tu..
Sedap bangat...
Yg paling penting cume sehengget aje satu..
Kalo kat pasar malam satu sehengget setengah...
Murah 50 sen...dah untung kat situ hokey...heheh

Ari sabtu lepas aku beli lagi..
7 tongkol aku beli...
Makcik yg baik ati tu, bagi 1 free..

ade 8 tongkol sumenye...
Murah rezki baby ”Q”
Hehe siape ye baby “Q” ??

Semalam lepas keje, aku beli lagi 5 tongkol
Untuk aku 2, aqil aqif sorg satu,
Yg lebih tu nenek yg makan..

Mr Hubby dah muak makan jagung..
Aku bagi separuh je kat die..huhu

Ermmm..puas la makan jagung...




Sunday, March 21, 2010

:: No longer with "twin" anymore ::


Cam sedih je kan bile bace title tu...
tapi cume gimik je kot....hehe

Nape keluar tajuk camtu eh...
sebenarnye ramai sgt yg bertanye...
2nd time preggy ni, twin lagi ke?

so, dah buat ultrasound 3 x..
and for sure, its not a twin...
just a single fetus inside my womb...heheh
first skali scan dah nampak,
either twin ke tak...
mmg nampak ade satu je...
tapi so for, aku tak tau lagi baby boy ke girl..
sbb aku lupe nak tanye my Gynae (Dr. Zarul)..
hehe bole tak camtu..
tapi rasenye bukannye terlambat pun kan..
InsyaAllah next visit aku tanye die..
dan mungkin kat situ mesti ade debaran...

habit aku everytime gi klinik mesti berdebar
tu yang buat darah aku sentiase naik aje...huhu
next visit tamo debar2 lagi la....
takut nanti darah naik lagi...
kene la aku makan ubat byk2 lagi...

meh nengok ultrasound pict for 14wks & wks....
yg tentunye bukan kembar lagi....keh keh



Thursday, March 11, 2010

:: Alhamdulillah ::

Seletah hampir 4 bulan....
Skang aku baru rase nak update blog kesayangan ni..
Lame dah aku tinggalkan...
terutamanye cite2 pasal aqil aqif dan perkembangan aku sendri..
yang skg dah berkembang dan mengembang...heheh

ape khabar kawan2 sume?
dah tentunye kawan2 sume dah sarat dengan cite2 terbaru..
ramai sgt yg bertanye kenapa aku tak update blog or FB.
thanks sbb keep in touch lagi..

perkembangan terbaru?
aqil aqif dah 2 tahun...7 mac 2010..
dan aku...jeng jeng jeng
dah 22 minggu preggy...alhamdulillah..
rezeki allah...
hopefully dapat baby girl pulak...

setakat ni je yg dulu...
cite2 lain akan menyusul selepas ini..
buat pengubat rindu sume...hehhe




LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin