Click here for Blogger tutorials, premade templates, free blog templates and custom blog designs »

Tuesday, March 23, 2010

~~ Jagung oh..Jagung ~~




Nape ek dengan incik jagung tu..
Sejak due menjak tige menjak ni
Aku tersangat-sangat la suke nak makan jagung
Kalo bole tiap-tiap ari nak makan jagung..
Asal ade pasal malam je, aku mesti beli jagung..
Tak kisah la yg dlm cup ke or yg rebus aje..
Yg roasted aku tak suke..
Sbb ade kale2 hitam itew...hehe
Buat kotor gigi aje...

yg pastinye hubby la yg kene gi beli..hehe

Skang aku ade tempat baru untuk beli jagung hehe..
Sebelum ni aku cume beli kalo ade pasar malam atau pasar tani aje..
Hari jumaat lepas aku beli setongkol jagung madu..
Gerai tempat jual jagung tu slalu je aku singgah bile time lunch
Tapi memanjang jagungnye tak masak lagi..

Tgh dok rebus..

Kdg2 tu baru dok buang tongkol jagung tu..
Tapi aritu nasib aku baik, jagung dah masak
Dapatla aku beli satu..
Ya rabbi, punye la manis jagung tu..
Sedap bangat...
Yg paling penting cume sehengget aje satu..
Kalo kat pasar malam satu sehengget setengah...
Murah 50 sen...dah untung kat situ hokey...heheh

Ari sabtu lepas aku beli lagi..
7 tongkol aku beli...
Makcik yg baik ati tu, bagi 1 free..

ade 8 tongkol sumenye...
Murah rezki baby ”Q”
Hehe siape ye baby “Q” ??

Semalam lepas keje, aku beli lagi 5 tongkol
Untuk aku 2, aqil aqif sorg satu,
Yg lebih tu nenek yg makan..

Mr Hubby dah muak makan jagung..
Aku bagi separuh je kat die..huhu

Ermmm..puas la makan jagung...




LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin