Click here for Blogger tutorials, premade templates, free blog templates and custom blog designs »

Friday, April 2, 2010

:: Jom naik basikal ::


Aku la insan yang paling teruja ..
Kenapa teruja ye..
Teruja sebab aqil aqif dah boleh bawak basikal sendri..huhu

Basikal kuning dan biru ni papa yang belikan
Prezzie 2nd bday aqil aqif aritu
Memang lame hajat nak beli basikal ni
Sebelum ni aqil aqif ade tricycle
Setiap hari tricycle ni la yang aqil aqif buat main
Melasak abis dgn basikal roda tiga tu
Sampai tercabut rim
Tercabut seat, tercabut handle
Tapi yang tukang merepair, atok aqil aqif la kan
Dorang cabut, atok repair
Camtu la sampai basikal roda tiga tu uzur
Bole dikatakan uzur jugak la hehe

Pastu aku & hubby pon rase dah bole belikan basikal besar
Lagi pon bday dorang dah dekat mase tu
Aku beli Fasa 3, bandar baru sg buloh
Kat situ mmg byk deretan kedai yg jual basikal
Basikal segala jenis basikal ade hehe
Harga die bole tawar sampai yg paling rendah
Basikal tu harge kat tag die RM 189 satu
Mahal kan...
Aku mintak kurang sbb nak bali 2 biji kan..
Aku kate nak ambik 2, RM 150 bole??
Huhu....melampau kan...
Supprising me, cina toke kedai tu bagi pulak.
So ape lagi terus la ku rembat 2 biji...
Rezeki aqil aqif la tu...
Sbb survey2 sebelum ni

kalo kat Giant pun satu biji basikal tu RM 139..
Dah jimat banyak...berbaloi baloi kan...heheh

Bile dah ade basikal baru ni
Basikal tu la yg die kerjakan pulak..

Tiap mase nak naik basikal
Dah pandai kayuh sendiri
Sangat pandai nak racing sesame sendiri tau
Dah pandai nak carry-carry org..
Sangat cute kan…
Tiap-tiap petang atok ajar kayuh
Sebab skarang aqil aqif kayuh separuh pusingan aje
Tak pandai lagi nak pusing penuh pedal tu..
Nanti pandai la tu kan
Papa aqil aqif ade belikan pulak helmet
Untuk keselamatan katanya...
Sbb aqif penah jatuh basikal dah..hehe


Skang ni nak tido pun ingat basikal
”Ibbu, kal, kal”..
Kebetulan bedsheet aqil aqif gambar baby bear dgn basikal
Lagi la tak abis-abis menyebut basikal die...huhu

Sangat syommeell...



4 kengkawan khatam & cepat2 komen:

Elyn said...

hamboi dedua dh reti naik beskal la.....

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

tula...ari2 naik beskal..tak jemu2...hehe lagi dah pandai akyuh sendri

Anonymous said...

[url=http://www.cheapcanadagooseparkas.ca]canada goose down jackets[/url] Brand awareness refers to prospects' capacity to recall and realize the brand below various circumstances and url for the brand name, emblem, jingles and so on to sure associations in reminiscence. [url=http://www.busesbitermi.com]cheap beats by dre[/url] Xvocdn
[url=http://www.christianlouboutindiscountsale.co.uk]christian louboutin uk[/url] [url=http://www.ogrelarp.com]Canada Goose Shop[/url] Mhrnjk [url=http://www.pandorajewelryukonsale.co.uk]pandora outlet[/url]

Anonymous said...

[url=http://www.cheapcanadagooseparkas.ca]canada goose kensington parka[/url] In 2001 the new De Ville co-axial collection was launched with the Omega technology that has changed the way watches will be made in the future.. [url=http://www.busesbitermi.com]cheap beats by dre[/url] Idyqjy
[url=http://www.christianlouboutindiscountsale.co.uk]christian louboutin uk[/url] [url=http://www.ogrelarp.com]Canada Goose[/url] Twcivk [url=http://www.pandorajewelryukonsale.co.uk]pandora bracelet charms[/url]

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin