Click here for Blogger tutorials, premade templates, free blog templates and custom blog designs »

Wednesday, January 11, 2012

:: Permudahkan Segalanya ::

Dua malam lepas, abi dapat panggilan telefon dari kampung...mase tu pukul 1 pagi kalo tak silap aku..
Abi cakap, ayah abi telefon .. Dalam hati aku tak penah umor bapak mertua aku ni call waktu cenggitu..
Mase abi dok cakap-cakap aku pasang telinga mendengar...
Dari ape yang aku dengar macam ade orang yang jatuh sakit ..macam tu la..tapi aku t
ak amik port sangat lagi..
Entah sape yang sakit pun aku tak berpe dengar sangat...Dalam hati, biarlah dulu nanti aku tanye la abi lepas die letak call.
Lepas letak call, abi kate mek (MIL) muntah-muntah, cirit birit, darah dah tinggi sangat...khabarnye dari petang lagi dah camtu.. semuanye berlaku secare tibe-tibe.. bile ditanye takde respon langsung, senyap aje..m
ata sentiase je tutop...taknak bukak mata pun..



Pagi semalam, abi call ayahnye, tanye lagi perkembangan mek die.. tapi maseh macam tu jugak.. BP semakin naik bile biras aku cek..birasku, dokter kat hospital kota bharu..



Petang semalam, sampai je aku kat umah, abi call. abi kate abi kene balik kampong jugak malam ni. mek dah masuk ICU. dah buat details scanning, ade darah dalam kepala... keadaan sangat tak stabil..



Malam tadi, pukul 10.30 malam, abi bertolak ke Kota Bharu dengan abang abi & anak buahnye.. aku tak ikot balik..
Meraung-raung selok la aqil dengan aqif papa dorang takde.. sampaikan termuntah-muntah punye la menanges...
Pujuk-pujuk pon dah tak jalan. Die bantai menangis nak soh papa balik, "kenapa papa tak balik lagi","kenape tak bawak abang/adik", "kenape tok mek sakit papa nak tengok jauh-jauh" "..macam-macam lagi la die susun ayat kasihan menageh simpati aku , mak aku dengan abah aku... nak tergelak pon ade.. Qaseh aje yang relek..hahha :)



Abi dah sampai pun Kota Bharu kul 5 pagi tadi. Sempat die tengok mek kat HUSM subuh-subuh tadi..
Keadaan mek macam tu jugak.. takde perubahan..
Abi kate, dokter akan buat operation untuk keluarkan darah tu..
Entahlah, biasenye peluang sangat tipis.. buang jauh-jauh tanggapan itu..






Doaku agar dipermudahkan atas segala ketentuanNya..
Moga mek terus KUAT, cepat sembuh.. amin..



2 kengkawan khatam & cepat2 komen:

yaNa said...

mudah-mudahan segalanya dipermudahkan kak..
moga MIL akak cpt sembuh..amen..

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

thanks yana...


moga segalanye baik2 sj

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin