Click here for Blogger tutorials, premade templates, free blog templates and custom blog designs »

Wednesday, November 3, 2010

:: nak bawa EBM dari kampung ::





salam semua...
ibu qaseh on board tengah-tengahari nan indah ni


my stomach already full...kenyang la tu
Heavy-eyed......!!!!My eyes open, but doesn't mean I'm awake

hohoho tidak, tidak dan tidak...

workload have to be settled first..

but blogging bole diselit-selitkan jugak..hehe

dah dekat 9 bulan tak balik kampung abiy
raya pose aritu pun tak balik beraya kat sane

raye aritu qaseh 2 bulan..

halus sangat mama kate nak dibawak jalan jauh2

kang melalak kat tengah-tengah hutan tu, payah pulak


jadi, kami akan balik kampung abiy raya haji ni
tok ayah & tok mek qaseh tak tengok pun lagi cucu die ni lagi

abiy pun mesti dah rindu kat ayah & mek die

aku pun dah teringin nak makan nasi belauk yg shedap kat wakaf zin tu

insyaAllah...moga dipermudahkan segalanNya

aku tak penah berjalan jauh sejak ade si gola-gola hati tecik tu
berjauhan lagi la tak penah...hehe kecuali gi opis la..

EBM yang aku pump biasenye fresh-fresh aje dari ladang aku terus masuk fridge
kat kampung nanti mesti nak kene buat stok EBM qaseh
usaha mengepam mesti diteruskan
EBM yang diperah mesti diuruskan sebaik-baiknya

EBM ni la paling berharga utk qaseh...


aku dah fikirkan cara nak handle EBM tu nak bawak balik ke kl
jarak perjalanan KB-KL yang jauh, dekat 500km

tu yang aku risau...


EBM mesti disimpan gune plastik
ni nak consume more space dalam cooler bag nanti

kalo tak gune cooler bag, bole jugak gune coleman icebox tu

pastu gune ais, selang selikan dengan plastik EBM

mintak2 tahan 12 jam dan tak cepat cair

kene pastikan EBM tu tak kene direct matahari
perlu di letak dalam kereta dan ditindihkan dengan barang-barang yang lain

kene bertolak awal pagi, subuh shafie kalau bole hehe

sejuk bedi mase tu kan....

pastu tanak singgah banyak-banyak tempat dan lame-lame sangat

kalau cepat sampai lagi bagus, EBM tu tak sempat nak cair




abiy dengan tak payah disuruh-suruh
awal2 dah belikan cooler bag MLO ni

aku baru je berangan-rangan, baru je sebut-sebut

nanti die jugak yang paling sibuk nak menguruskan semua mak nenek tu kan

die yang kene susun beg-beg dlm keta termasuk EBM tu

so die dah awal2 gi rembat cooler bag

yang paling suke sape lagi kalo bukan ibu cik qaseh :)

ngeeeee.....senyum lebau benau..

tenkiu , I lebiu....





4 kengkawan khatam & cepat2 komen:

Farra Dhelina said...

bestnya..semoga dpt menyusu dgn susu ibu selama mana yg mungkin.. :)

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

insyaaLLAH fara...doakan akak ye..

my everything said...

INI BLOG BARU SAYE :)

Cery said...

salam kenal...dah follow..mrilah ke blog..bertukar2 info dan pengalam breastfeeding http://everybodylovescery.blogspot.com/search/label/BREASTFEEDING

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin