Click here for Blogger tutorials, premade templates, free blog templates and custom blog designs »

Monday, November 1, 2010

:: gula-gula hati dan cahaya chenta saya ::




entri ni penuh dengan momen-momen terindah
terapi paling terbaek buat ibu & papa
berhari minggu dan berseronok, guling-guling dengan wajah-wajah kesayangan
keletah dan derai tawa anak-anak membuatkan jiwa rase bahagia dan tenang
hilang rase hustle bustle at work...


thanks Allah for the precious gift to us
for being a parents to our three little 'diamonds'
a time with those kids is so priceless moment for us



gula-gula hati dan chenta hati kami
AQIL, AQIF & QASEH
ibu sangat rindu dengan wajah2 ini
tiap detik & mase yang ada
siapa yang tak rindu kat anak kan??
9 bulan dalam perut, lahir tengok dunia....
every single seconds rase tamau tinggalkan 3 little diamonds ini
ibu mahu kamu, kamu dan kamu...
sentiasa berada di depan mata...
mahu melihat setiap detik perkembangan kamu..
kemana saja ibu mahu kamu ada disisi
kamu adalah nyawa dan jiwa ibu & papa



3 little diamonds in da house !!!



siape yang tak cair jiwa raga bile tengok si syommel qaseh gelak2 camni
ibu mau geget mulut yang tengah gelak2 itew...
geram kan tengok budak 4 bulan yang dah pandai senyum ketawa riang ria ni..




mulut tecik kiut miut ni ikut sape la kan..





pandang-pandang jeling-jeling..
antie nana panggil qaseh "budak reben"
bile-bile mase je qaseh mesti pakai hedben
ibu qaseh nak qaseh nampak syommel, syanteq & gojez all de time..
nak tido pun ibu qaseh pakaikan qaseh hed ben..





qaseh mate boolat coolat
terperanjat nampak ape tu qaseh??




qaseh nak buat pisss jugak ke
tengok la jari jemari tulus mulus si tecik ni
hari2 ibu nak cium dan gomol geget geget jari tecik itew
bau jari qaseh yang sangat shedappp!




olololo muncung nye mulut tu
nanti ibu ikat dengan reben ye sayang qaseh
momen mulut donald duck yang tak bole tahan ni
kalo buat muncung donald duck makneye die nak memet ibu la..



bile dapat memet qaseh minum sepenuh hati
sebab ibu pumping susu qaseh dengan full of luv
berbunga-bunga dan momen itew la yang paling bahagia
dapat buat milk production sendiri taw
sangat teruja &
lepas ni nak rembat Medela Freestyler pulak..
ni kene apruvkan dulu loan dari abiy..huhu
bolekan abiy?? demi si tanje kite sorang ni kan....

.............................^^()^^.............................


panjang sungguh entri momen terindah dengan anak-anak
meh scrol down lagi yea
ade lagi peektures terhebat dari 3 little diamonds..
beriban-riban peektures ade...
tak larat nak haplod sumer, buleh patah tangan neh...hehehe





oyang qaseh panggil qaseh , anje-anje
tiap-tiap minggu qaseh datang umah oyang
oyang rindu sangat kat anje-anje die ni kalau dah lame sangat tak jumpe
bukan jawoh pun umah oyang, dekat aje
sepelaung 2 kali dah bole dengar
bile oyang dapat jumpe anje-anje ni
oyang mesti cium & gomol- gomol
qaseh pon very the friendly baby
kalo org cium2 die, die lagi suke
siap gelak terkekek-kekek tau...




wajah kesayangan sumer
mulut syommel kiut miut nak kunyah-kunyah jew


........................................ ^^()^^......................................



abang-abang qaseh mane bole ketinggalan dalam entri momen terindah ni
bang & adik, panggilan sesama dorang berdua

berdua lebih baeeekkk...hehhe
walau bedua, tapi rase cam doploh orang
gamat & havoc habes umah nenek dengan kerenah maklah dorang ini
itu yang membahagiakan atok & nenek
dari sekecil tapak tangan atok & nenek yang membesarkan
sangat bersyukur aqil aqif besar didepan mata atok & nenek
ibu tak perlu risau
atok & nenek pasti lakukan yang terbaek
kerenah dorang memang kadang2 buat kite hilang sabar
tapi dorang keep exploring new things everyday
tak bole nak ikutkan hati yang marah



aqil aqif anugerah tuhan yang tidak ternilai dengan semahal2 nilai sekalipun
jerit2 tawa aqil aqif buat hidup kami tak pernah sunyi
ade saje yang boleh membuat kami senyum dan tawa bersama




aqil aqif belaja camne nak buat pisss
syommel kan jari yang dompot-dompot itew


tengok la aqif pakai goggle
die amik sendri dan pakai sendri goggle tu
aqif kate " papa, adik nak wim"...


aqil aqif dah bile ditanye ape name baby..
die jawab name penuh qaseh
"aceh anah ja"....

:

:

:

:


3 gula-gula chenta hati aku dan abiy


Muhammad Aqil Miqhael



Muhammad Aqif Miqhael

Qaseh Hannah Qhadeeja



...... sekian entri momen terindah ......






3 kengkawan khatam & cepat2 komen:

Farra Dhelina said...

comell!!

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

thank fara ...

bahagia bile tgk anak2 yang syommel depan mata..

nba-Nur said...

Mummy Miqhael, comelnya anak2mu... Kurniaan Allah yg paling bermakna.. Tumpang gembira tengok orang lain yang bahagia dengan zuriat masing2.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin