Click here for Blogger tutorials, premade templates, free blog templates and custom blog designs »

Saturday, May 29, 2010

My 33 weeks ++ Pregnancy...

This week dah masuk 33 wks++
ikut tarikh appointment, next check up 30 may
maknenye ahad ni la kan
tapi selasa lepas aku dah ke PMC
sebabnye 2 malam sebelum tu aku dah tak bole tido cam biase
tak selesa langsung
pusing kanan sakit
pusing kiri lagi sakit
nak tido telentang memang la tak selesa
maunye sesak nafas nanti
perut aku rase bulat je sebelah kanan..

pagi selase tu tambah lagi tak selesa
perut ku rase dicucuk-cucuk aje
nak gerak pon rase susah bebeno
so aku cakap ngan hubby nak gi PMC pagi tu..

sampai kat PMC kul 9..
tapi agak kecewa sket my Gynae (Dr. Zarul) cuti pulak aritu
yg ade cume Dr Wan Ratna aje untuk check up preggy
takpe la..asal aku dapat jumpe Doc

kali ni aku nye BP dah bertambah ok
120/80 BP reading...dah normal..
berat ade nak 1.5 kg...

aku btau Dr ape masalah aku
sebab aku dtg bukan mase appointment
aku ckp la aku sakit perut sume2 tu kan..
then die scan baby
jeng..jeng..jeng..
:
:
:
at first die tgk lcd skrin tu
die terus btau...
kedudukan kepala baby masih breech
dekat atas lagi
tapi die kate takpe ade byk mase lagi untuk die turun dan enggaged
die mesti akan turun

patutla aku rase bulat semacam aje perut sebelah kanan ni
rupenye kepala my little Q tak turun lagi
syok ye kat situ sayang...hehe
mintak2 die leh turun la kan nanti
bagi ibu rase deliver normal ye...

ok skg berat my lil Q dah capai 2.14 kg
patutla aku dah rase berat
dah macam garfield dah ni...huhu
jalan pun dah tak larat
tapi kaki tak bengkak pon lagi

ok la stakat ni dulu..
2 minggu lagi @ 35 wks ade next check-up
ibu harap baby dah turun ye nanti ..

erm tak sabarnye nak dapat baby baru...
nak cium2 die...
suke bau baby yg fresh dan wangi tu...






3 kengkawan khatam & cepat2 komen:

RineArabella said...

bau fresh from oven...hihi..
tak lame lagi dah tuh...
eiiii bestnya dpt baby...
bersalin kat mane nanti?
pmc or hsb?

mama zharfan said...

bestnya tak lama dpt baby baru :)
salam ziarah..me blogwalking...nice blog...have a nice weekend!

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

zarina : maybe aku deliver kat PMC..

mamazafran : doa2kan sume selamat ye...thanks for coming...nanti kite blogwalking pulak ye...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin