Click here for Blogger tutorials, premade templates, free blog templates and custom blog designs »

Saturday, May 22, 2010

My 32 weeks ++ Pregnancy...


Bersiaran pagi kali ni...
sebenarnye baru je lepas bfast..
aku masak mee grg basah..hoho
rase terigin pulak kan...

Alhamdulillah aku dah 32 weeks ++ preggy..
Nape 32 weeks ye..
Sbbnye dulu aku delivered aqil aqif @ 32 wks preggy..
kirenye aku dah melepasi tahap itu..previous moment pun bukan ade tande2 nak bersalin
but for some reasons that lead me to delivered early
walaupun aqil aqif prem baby
tapi skg sihat walafiat
perkembangannye sama dengan baby yang matang
alhamdulillah..

keadaan aku and baby Q dlm pewwot ni baik2 aje
cume dengan keadaan pewot aku yg dah makin ari makin besau ni
aku dah cepat sgt letihtak bole dah nak jalan banyak
bangun duduk pon lambat aje..
bawah perut ni dah rase sakit & macam ade sket2 pressure
sgt2 tak selesa la kan

baby Q pulak ari2 mmg suke kicking2 pewot ibu..
kdg2 terkejut jugak kalo tetibe je die kicking kan
skg ni dah kene monitor kicking frequency die
baby Q ni aktif sgt2 dlm pewot
aku dah tak terkire pon
so far so good..
tak sabar ibu nak nengok budak tecik yg slalu kicking2 ni..
nak geget2 kaki syommel itew...

aqil aqif makin ari makin la menunjukkan mcm2 kepandaian
bercakap pon dah bole sket2
tapi campur2 la bahse jerman die tu
mmg tak jemu layan die cakap..
kadang ibu n papa yg pecah perut dengar die ckp..

aqil aqif dah tau ade baby dlm pewot ibu
ari2 pegang pewot ibu & cium2..die kate baby..baby..
bile tanye mane baby Q??
mesti tunjuk2 pewwot ibu..
hehe cute kan..

aqil aqif minat sgt train "Thomas & chuggington"
ari2 nak tengok..
so papa akan bukak PHDC bagi die tgk ari2...
mmg suke sgt..kalo abis je cite mengamok la suh replay..
so skg kalo nampak train, aqil aqif mesti ckp "ibu, thomas2..thomas lalu"
haha sungguh teruja aqil aqif dgn thomas tu

selera makan aqil aqif sgt2 la tinggi skg ni
ari2 makan nasi 2 kali (lunch & dinner)
makan roti / cornflakes / ape yg nenek sediakan (bfast)
susu paling minimum 4 kali
adoyyaiii...
aqil dah 12.5 kg & aqif dah 15 kg so far...

cite pasal mr. papa pulak
sepanjang preggy ni die byk sgt membantu buat keje2 umah
terutamanye bab basuh baju & kemas umah
die la yg sidai baju, yg mop lantai, basuh bilik air & sume2 la
cume bab2 masak & lipat baju aku yang buat
tupun kdg2 ade gak die join sekali lipat baju
die mesti kesian tgk bini die buat sorg2 hehe
thanks papa..ibu sayang papa sgt2...
yela, jadi mak buyung ni sometime rase nak marah org aje
papa la yg jadi mangsa..
pastu aku mesti pujuk balik..
sian kat papa..hehe

okla..dah panjang gak cite ni..
aku harap semuanye berjalan dengan lancar
dapat meneruskan bawak baby Q ke 40 wks dlm pewwot ni
dapat bersalin secara normal
dapat bahagiakan lagi mr papa dengan kelahiran baby Q ni nanti
insyaAllah..amin...
doa2kan ye sume...

mehla jenguk2 gambo aqil aqif & of coz la ibu die sekali hehe


:: aqil aqif @ xtreme park , seksyen 13, shah alam ::


:: makan tetap la berselera aku nih hehe ::




0 kengkawan khatam & cepat2 komen:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin