Click here for Blogger tutorials, premade templates, free blog templates and custom blog designs »

Thursday, April 26, 2012

:: Grand Lexis, Port Dickson : Part 1 :;







Rase sangat berkuroon nak cerita pasal cuti ke PD bulan lepas..
erkk ... sekejap je dah bulan lepas ...


Nak bitau awal-awal... entri ni tak bergambar..
Gambar baru sempat tengok kat kemra gajah.
Belom ade mase nak pindahkan kat mane-mane peranti elektronik kepunyaan aku.. eh tetibe !
Tunggu la part 2 nanti ye kalo nak nengok gambar..


aku nak cerita yang aku mengalami satu keadaan seram semase di Grand Lexis...
aku bukan nak mentakootkan korang semua...
tapi aku sendiri sebenarnye tak perasan yang aku mengalami keadaan keseraman itu..
eh betooll.. takde mentipu taw ..
dah dekat sebulan ni baru aku sedar.. rase seram jugak tau..


macam ni caritanye...
biasela kalau dah namenye vacation kite mesti la suke kan...
jauh sekali ade perasaan tak best atau fikir yang seram-seram ke hape kan..
bende ni berlaku mase aku nak tido...paling specifik sekali mase aku nak melelapkan mata..
sedang elok aku nak lelapkan mate, dalam 5 saat macam tu aku rase sesak napas tau..
bile dah rase sesak napas tu, aku terjaga balik pastu cube mentido lagi..
bende tu jadik banyak kali...aku rase ade dekat setengah jam..
aku cume pelik, kenapela jadik camtu ye...
aku rase jantung aku ni tak cukup kuat nak mengepam oksigen untuk aku bernapas..
macam ade orang picit hidong aku tak bagi aku nak napas...huh!
sampai camtu sekalia ku pikir...tapi aku tak bitau sesape pon termasuk la laki aku..
slowly keadaan tu hilang..aku rase cam mejik pulak..
kejap ade kejap takde... rase geram pulak..



sampai la semalam aku cerita ngan mak aku ape yang aku alami mase kat Grand Lexis sebulan lepas..
mak aku pulak bile dengar cite aku, die mentakutkan aku!
mak aku kate aku sorang je yang tak bole semayang mase tu..
biasela kalau kite dalam keadaan hadas besar ni tau-tau je la , benda-benda tu suke ikut..
petang tu pulak aku gi taman , gi bawak anak-anak mandi kat public pool..
entah bagi aku, aku rase takde ape-ape pon...
lagi pon bilik-bilik hotel tu bukan setiap mase ade orang duduk..
korang paham-paham aje la ... tak payah aku cite panjang lebar pasal makhluk-makhluk ni..
aku cakap kat mak aku..nasib die tak kacau anak-anak aku..
sebab anak-anak aku tido nyenyak je malam tu...takde ngigau ke hape..


pada mase benda tu jadi, aku memang takde teringat langsung pasal bende-bende yang seram ni..
aku cume pelik dan rase cam sesak napas aje...sedetik pon aku tak rase ke"horror'an tu..sumpah!!




tapi...adik aku kate die pon tak bole tido jugak !



:

:

:

:


sebab !!




semua orang dah tido dulu dari die...


orang yang dah tido tu semua sedang sedap bedengkor !!!


bising gile !! hahahahahaha :))











1 kengkawan khatam & cepat2 komen:

ogyep yummy mellow said...

salam kenal.... kalau gi vacation, ogyep a bit particular tentang lodging ni... bukan apa, ada experience yang x dapat dilupakan semasa bercuti di Sabah..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin