Click here for Blogger tutorials, premade templates, free blog templates and custom blog designs »

Monday, March 25, 2013

:: Restoran Anis Puteri, Pantai Dalam ::



As-Salam...

Biasenye kalau tempat makan tu sedap, jauh mane, ceruk dan celah mane pon mesti di carik jugak.. tak jumpe, ape susah GPS ade, pasti jumpe punye..nasib la GPS bawak korang jalan yang dekat ke jalan yang jauh giler...kenkadang GPS pun tak bole pakai kan..kahkahkah...


JJCM kali ni kitorang ke Restoran Anis Puteri.. lokasinye kat Pantai Dalam, dekat-dekat dengan RTM. bagi aku jauh la kan, dari sungai buloh nak berangkot anak-anak semua semate-mate nak suap nasik dalam mulot aje..tapi, kalau sedap doploh kali tak kesah pong !! Restoran Anis Puteri ni abi yang perkenalkan kat aku ngan seluroh ahli keluarge aku.. biasenye kitorang lunch kat sini.. dan waktu lunch lah waktu paling kemuncaknye.. ramai nye manusia macam dapat makan free! padahal kene bayor!




Kalau makan kat sini, aku mesti amik lauk dalam mangkok..hidang macam makan kat umah.. bermangkok -mangkok lauk yang aku amik...aku rasa makanan kat sini semuanye sedap... gulai kawah tu sedap, tapi bagi aku dah terlampau selalu jumpe gulai kawah, jadiknye sedap biase-biase la, tapi dalam ketegeri sedap jugak..ayat kaflam ape aku pakai ni?!


Tengkok la macam-macam lauk pauk aku ambik..siput sedut masak lemak kuning, gulai kawah, singgang daging, paru goreng, ayam kampung goreng...Paru goreng paling suke...ulam-ulaman pun macam-macam jenis..cicahnye tak lain tak bukan, budu durian..selera sungguh la semua yang makan...

 


 Mase mule-mule pegi kedai ni, takde la secantik sekarang..now had been upgraded to new concept yang lebih menarek dan selesa untuk setiap pelanggan..yang  tempat kitorang makan ni dalam hall yang beraircond.. yang outdoor kalo korang nak bersila pon ade. tak kuase aku panas-panas.. kahkah



 Ekceli mase ni aku belanje my sis yang dapat better work offer kat Johor...makan la sampai sempot..


 Abang & adeq suke makan singgang daging..dorang suke hirup kuah singgang tu...


 Lepas makan, amik desert pulak.. kalau kelantanese foods ni memang lah kaya dengan desert yang sangat sedap... butir nangke ni paling sedap aku rase, korang rase barulah tau kesedapannye..tiade tandingan!


Ketupat sotong ni pon sangat lah sedap, terase lemak manis masinnye..sesedap rase!


Restoran Anis Puteri ni memang la truly recommended untuk korang pergi cube ye!



Friday, March 22, 2013

:: Aqil & Aqif turns 5 ::










Bismillahirrahmanirrahim.....


Senyap-senyap anak kembar saye dah genap umurnye 5 tahun.. Lahir 7.3.2008.
Tahun ni saye tak dapat meraikan birthday abang dan adeq... Saye di Senai, Johor mase tu sebab ade new setup plant di sane dan ade audit yang perlu saye lakukan. Abang ngan adeq makan kek dengan papa & Qaseh aje kat SR on that day. Papa wassaped ibu, katenye abang ngan adeq dah tak sabo-sabo nak makan kek, sampai nangis-nangis.

Saye pun dah balik dari Senai, on weekend celebrate la jugak birthday abang & adik.. tiup lilin jugak kan.. walaupun tak jemput sape-sape, yang penting abang ngan adeq happy dapat diraikan..
 

Butter kek ni my sis sponsered. Sedap.. Tradisional butter cake dari kitorang punye personal baker...ececeh mengade betol siap ade personal baker..hahaha ..takde tema ape-ape pun. angry bird tu just decoration untuk birthday boys aje.. less is more.. just nice and simple butter cake..



Aqil Miqhael, Qaseh Hannah Qhadeeja, Aqif Miqhael ... tiup lilin same-same..lilin ni ade sparks dan takkan mati hingga habis..so seronok la aqel aqef qaseh..


Kebetulan Ikea buat promotion Swedish Meatball yang betul-betul murah. Sebiji 20 sen aje.. so kitorang beli 80 biji.. memang senak perut la nak menghabiskan meatball sedap giler ni. Jadiknye hidangan makanan untuk birthday boy adalah IKEA meatball.. very the swedish kan..:)



Birthday present untuk abang ngan adik dari Nana (my sis).. papa kate dah macam khemah kat sarkes..seriyes.. bebudak ni memang suka la dapat khemah ni. Khemah ni pon dari Ikea jugak. Bolela abang adeq dan Qaseh bertapa dalam tu..hahaha siap ade langsir lagi hokkey!



Ibu dan papa sayang abang ngan adeq..tahun ni dah masuk kindy kat Taska At-Taqwa.. Alhamdulillah semakin hari semakin cerdik & bijak.. mengaji Iqra dan hafazan pun dah pandai.. Ibu dan papa dikurniakan anak-anak yang baik, cerdik dan bijak.. Qaseh pun dah exposed dengan ape yang abang ngan adeq bawak balik dari kindy. seronok tau, bile Qaseh pun dah bole bace doa-doa yang abang ngan adeq bace.. sesungguhnye anak-anak ini, anak-anak syurga kami..Ibu dan papa doakan abang dan adeq membesar dengan kasih sayang dari ibu papa atok nenek jaja nana dan semua orang, jadi anak yang soleh , yang menghormati orang tua, yang bile besar nanti jadi kebanggaan ibu dan papa dengan menjadi manusia yang ade ilmu, iman dan taqwa.. ameeeeen...



LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin