Click here for Blogger tutorials, premade templates, free blog templates and custom blog designs »

Wednesday, October 24, 2012

:: Kelantan Delights ::



Assalamualaikum w.b.t


Kejadian di restoren maha sedap makanannya ni adalah masa bulan puasa yang lepas.. Mesti lemau korang nak bace ceghite dulu kala aku ni kan..Dah nak raye aji-noh-motor baru la nak kluor ceghite..Aku dapat bisikan mengatakan lantak pi laah...hehehe :))


Tapi aku rase aku ade jugak buat liputan ke Kelantan Delights ni mase bulan pose dulu..tapi yang dulu takde gambo aku letak, yang edisi terbaru le sangat ni aku kasik korang tengok-tengok gambo..Kemre gajah tak kuwwase nak hangkot. Pepaham je la kualiti gambo tanpa digital singel lense reflection ye :))








Asalnye meja yang kitorang tempah terletak kat dalam main hall..tapi aku mintak jasa baik admin kat situ untuk tukar kat portion luar..lebih senang aku nak handle budak-budak kenit 3 orang tu..kat dalam memang la lebih cosy dan semestinye ade air-cond. Tapi walaupun makan kat luar aku awal-awal dah warning kat aqil aqif supaya behave mase makan..Yes, they all behaved and mak pak dorang bole makan dengan istiqomah kahkahkah!




Makanan buffet bole tahan banyaknye dan sangat berbaloi dengan harge buffet tu. tak silap aku RM38.00 je sorang. Macam-macam jenis pilihan makanan dari negeri cik siti wan kembang kempis ade disediakan..just named it..tapi yang pemes-pemes la ye..semua ade..paling aku tak sangka, ade kerabu buah beko..biasenye kat kampong-kampung je ade tu..sebab buah beko tu aku pon pertame kali jumpe bile MIL aku buat kerabu..tapi memang sangat sedap..kene sangat dengan liking tekak aku ni...







Ni hubby punye plate rasenye..Nasi kerabu biwwu aqil cakap..Sangat sedap jugak.. A must try dishes when you were in Kelantan Delights. 




Jala emas, bunga tanjung, akok, puteri mandi, onde-onde (buah melaka)..Jalas emas tu tak sedap sangat. Yang kat pasar siti khadijah tu lagi moist dan fresh..maybe yang ni version yang diimport dari kampung kot. so the freshness was not there lah..



Oh adik-adik aku pon join sekali..dah murahkan sapu aje la..cuma mama je yang tak dapat ikut sebab jaga nenek yang sakit kat rumah..

Skarang ni kalau sape-sape ade Like FB kelantan delights, banyak updates dan diskaun info kat situ.. contohnye ade "colek-colek on saturday"..best jugak tu kan...

Ade sape2 pernah makan di Kelantan Delights??

  

Tuesday, October 23, 2012

:: Assalamualaikum..be so happy..oh my english! ::




As-salam....

Be so happy that when others look at you then they become happy too.. :)
 


My 1st hari raya photo :)) .. Hubby forgot to bring up the dslr camera at kampung, this is one of the piece from my cikai phone..but its really turned out good..:))

Eventhough this year we had 1st raya at hubby's kampung, we was enjoy the raya. hubby requested me to cook rendang daging, kuah kacang and nasi impit. it was my pleasure for hubby's family as they didn't had any rendang, any nasi impit or wateva kuah kacang as the special dishes for hari raya before..so this year i cooked for them..

I cooked the dishes after having an iftar with hubby's families...i rebus ketupat dulu..then sejukkan..kelentung kelentang prepared the rendang and kuah kacang at the tok mek's dapur, then its ready by 2 am...ohhh it takes so longgggg cooking...i did everything by myself...hubby just tengok-tengok...i suruh die tengokkan budak-budak..then siap...get sleep, besok nak bangun raye...


Everyday without failed, in the morning i used to took a photo of mine everywhere..


In the ladies toilet after tidying up my tudung belit belit..kah kah kah


When the traffic light turned red! dah lambat ni sebenarnye haku neh..LOL..


At my office desktop while sipping good SNE tea :)


Ehhhh...kenape aku ber ohhhh! my english!! its a good start nak berblog in english..alrite!
  
Have your own sweet time with your special one
 

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin