Click here for Blogger tutorials, premade templates, free blog templates and custom blog designs »

Friday, November 25, 2011

:: 2012 punye plan ::




Salam Jumaat semua ye...
Arini aku pakai Jubah kaler meroon...
Sampai je entrance opis, kakak front desk tu tegur " Nampak macam ustazah arini.."
Aku senyum leret aje...Alhamdulillah sejuk pepagi jumaat ni..
Jumaat memang hari yang barakah kan..Syukur..


Bos aku dah balik dari bercuti panjang sangat... hahaha
Kul 9 pagi die sampai opis..stended mendet la kalo bos.. :))
Aku tengah bekpes nasi goreng cili api, pedas weh..sodap!!
Bos aku yang kecik syomel tu masuk bilik..
"Harum bau, u makan ape, nasik lemak ke?"
" I makan nasik goreng aje "


Sedang-sedang aku makan sambil jalan-jalan kat belog korang-korang semua
"Nita, u kene buat planning untuk IQA 2012, bla..bla...bla..."
"Ok..ok..ok..ok" aku mampoo jawab itu je.. :))
Erm planning segala mak nenek tu aku memang dah siapkan mase die cuti...
So, jap lagi aku ade discussion dengan bos syomel aku ni pertaining the 2012 audit plan.. siap la ko nita..:((







Uiihh awal-awal tahun aku dah assigned to attend Lead Assessor Training..
Lima hari tak masuk opis... Tengok yang aku higlighted.. 9-13 Januari 2012..
Mujur la kat SIRIM Shah Alam aje, takde la kene OS jauh jauh...
Aku akan ibu menyusukan anak yang tegar mengepam susu...hahaha
Tapi kalau kene OS jugak, kene rancang elok-elok..
Doa-doa dipermudahkan segalanye aje..

Ameen..

Ameen..



Wednesday, November 23, 2011

:: Homemade Formula Milk :: Jom cube ::



Why don’t you try it too?This recipe is suitable for baby 12 months old upwards.


http://blogs.tribune.com.pk/wp-content/uploads/2010/08/7_5milk.jpg

4 oz of fresh milk (cow’s milk)

+

http://thenourishingcook.com/wp-content/uploads/2010/04/almond-butter.jpg

4 raw almond seeds

(almond is rich with manganese, vitamin E, magnesium, tryptophan, copper, riboflavin, and phosphorus plus many other good nutritional elements.Very good for heart and brain development, study has shown that previously in golden era of Islamic empire, the genius Islamic Scholars at that time used to take almonds regularly in their diet.)

+

7 raisin seeds

(also known for its benefit to brain development, rich in antioxidants and contains boron.)

+

http://taylormaderaw.files.wordpress.com/2010/07/mmw_honey_040309_article.jpg

1/4 teaspoon of pure honey

No doubt of this miracle food goodness. An Anti-Bacterial, Anti-Viral, Anti-Fungal Substance. Very good for brain too. Produce natural sweetnes in this mixture, no need to any artificial sweetener nor sugar.

+

Couples of ice cubes or more.Its optional. I use it to prevent overheating effect on the mixture during processing in the food processor, which may destroy some nutrients in the food.

Put into a food processor or blenderand blend until smooth.

Next, you will have to sieve the frothing milk to get only the liquid mixture.

Sieve the milk

Now, the homemade formula milk is ready to serve.

Serve it on your toddler’s preference.My son doesn’t have any problem to drink the milk straight away. Should your toddler prefer it to be warm, simply reheat it just like we do on EBM

Now the delicious formula milk made by mommy is ready to serve. Your kids will love the creamy taste of the milk, and definitely the taste of mother’s love in every drop of the milk :)

This formula milk is also known as milk smoothies, the difference is only that this formula milk is not as thick as the smoothies.

I always prepare fresh formula milk on demand ;) . I never prepare it in abundant quantity and keep in refridgerator.Thus i cannot suggest/advice whether it is safe to do so should other mommies want to prepare it in bulk to save time, especially for working mommies.But i personally think that should we prepare it under a very clean and hygienic way, insyaALLAH the milk can last up to 24 hours in fridge.

http://photos2.demandstudios.com/DM-Resize/photos.demandstudios.com/25/139/fotolia_2319891_XS.jpg?h=10000&w=300&keep_ratio=1

I am sure your kids will love this milk ;)

Am thinking of to try this for Aqil dan Aqif...


Sumber Rujukan : www.cintahati.com








:: wordless wednesday :: minggu bola ::

Seminggu ni cerita bola je kot !!
Kat tibi, redio, belog-belog, sokkabar sume cerita bola..

Malam ni jom jerit-jerit lagik nengok bola !!!
Dak-dak harimau muda lawan bola dengan Syria..
Kalau tak silap aku la, untuk kelayakan Pra Olimpik kot..


Khairul Fahmi and the geng, u guys can do it !!







Tuesday, November 22, 2011

:: Harimau Muda Mengaum di Gelora Bung Karno ::

Aku memang suke tengok bola sepak..


Semangat sungguh tengok bola Malaysia lawan Indonesia malam tadi.
Nak dapat satu IBU EMAS...walau secara keseluruhan Indonesia memang dah dapat seratus lebih pingat emas.
Memang sah die Juara Keseluruhan dengan pungutan pingat emas terbanyak..


Masterchef Malaysia pun aku tak tengok malam tadi..
Cabaran Celebrity Chef..Ary Malik yang akan menentukan die dapat pin kebal ke tak??
Itu takpe, asterok bole ulang banyak kali..Bole aku tengok nanti..





Gambar kat atas ni, tell us the whole stories ...
Walaupun gambar kat atas tu susah nak diterima oleh 240juta warga Indonesia, namun dorang harus telan walau terpaksa..
Yeahhh !!! Malaysia Juara !!
Secare hakikatnye Skuad Harimau Muda berjaya merangkul pingat emas secara terhormat dengan menewaskan Timnas Garuda Muda..
Melepaslah Timnas Garuda Muda dengan bonus 200 juta Rupiah yang dijanjikan...
Banyakkan 200 juta rupiah.. Mahunye dapat RM 70,000 setiap sorang dapat..


Ape yang seronok tengok bola semalam??
Aku tengok bola kat dua tempat..
Sebelum masa tambahan aku tengok kat umah aje..
Lepas tu aku ngan abi kuar carik makan kat gerai kat kawasan umah.. Lapar wehh!!
Semua kedai penoh! Semua tengok bola... Aku seronok !! hahaha
Kitorang makan kat kedai Kak Midot, kawan ucu aku..
Makan nasi goreng aje dengan teh tarek....Febret tu!!
Sambil makan sambil tengok bola...
Kat sini, aura lagi terasa..Bersorak,menjerit-jerit !!
Mase penalty kick tu la yang paling aku takoot...
Tapi Inchik Apex did the good job!!
Aku yang menjerit-jerit KFC! KFC! KFC!... hahaha lantak la orang nak cakap ape kan .. :)
Kembang Dahlia Teck !!


Ayo ! Malaysia juga bisa !!

Bisa menewaskan sekaligus memalukan Timnas Garuda dihadapan lebih 80 ribu penyokongnya yang bak gelora di Stadium Utama Gelora Bung Karno ..


Tahniah Skuad Harimau Muda Malaysia !



Iklan : Sesape ade maid Indon, jangan makan bekpes pagi ni, kang ade yang mencrett!! hahaha

Thursday, November 17, 2011

:: kurma ayam & telor ::

Ehmm....Hujan kemain lebat kat luwo tuh..
Kene ujan lagi la abi arini...
Naseb la owang naik motor ni, kalo tak kene simbah ujan, kene pancor matehari..
Kalo disimbah dek ujan tu, cepat-cepatla mandi yek...
Kang demam, MC la korang esok nak gi keja...hahaha
Yang naik keta plak, kalo ujan lebat kemainnye lagi, dah putih tak nampak ape-ape..
Susah jugak nak bawak keta..teketar-ketar la dalam keta sorang-sorang..
Kalo aku, tunggu ujan reda, baru balik..
Kuwasser nak redah ujan ribot taupan tuh lah..




Kurma Ayam Pencen & Telor


Sape yang peberet dengan Kurma ? sile angkat korangye Mouse !!
Aku takde pon pebret kat Kurma neh..
Tapi, kalau dah lame sangat tak makan, dan tak tau ape yang nak di masak, Kurma ni sedap jugak...
Ape yang buat aku tak berape suke Kurma?
Kalau Kurma yang aku atau mama yang masak, opkos la aku suke...
Kurma ni kalau yang rase hanget-hanget tu, memang tak sedap...
Lelagi kalau korang makan kat kenduri kawen, selalunye Kurma Daging..
Kurma Daging hanget !! Menyampah..tula berborak je mase rewang, masak kurma sampai hanget..


Eve raya haji ritu...banyak la sangat ko punye eve ye..hehhehe
Tengahari tu aku masak Kurma Ayam pencen dengan telor..
Sebab ape aku gune ayam pencen ? sebab tanak kasik hancur...
Ayam pencen tu rebus dulu guna pressure cooker 7 minit...
Pastu korang masak la Kurma macam biasa ye..
Jangan sampai hanget sudehh!!
Takde resepi-resepi ye, nak resepi korang tanye kat pokcik gugel yang baek hatinye tu...




Abi memang rajen melayan anak-anak die makan...
Anak-anak aku pun kalau nak makan, nak papa suap...
Senang keje aku..hahaha
Tengok tu macam anak-anak burung nak makan kan...Syomel !



Aqil Aqif ni suke puji ibu die...
"Ibu masak sedap, esok masak banyak-banyak ye"
Qaseh tak pandai puji lagi... cume "nok,nok,nok"... nak nak nak..sedap la tu..



Nampak tu sambal velacan yang very the mabbeles..
Ni version blender segala mak nenek...senang, perahkan asam limau kasturi.. gula jangan lupe..Memang sedap!!


Tuesday, November 15, 2011

:: Qaseh masih minum susu ibu ::






Adapun ayat al-Quran dari surah al-Baqarah: 233:

وَالْوَالِدَاتُ يُرْضِعْنَ أَوْلادَهُنَّ حَوْلَيْنِ كَامِلَيْنِ لِمَنْ أَرَادَ أَنْ يُتِمَّ الرَّضَاعَةَ

Maksudnya: “Dan para ibu itu menyusukan anak-anak mereka selama sempurna 2 tahun, bagi sesiapa yang menyempurnakan susuan.”

Begitu juga dengan polisi penyusuan yang digariskan di hospital-hospital

Susukan bayi anda dengan susu ibu sahaja selama 6 bulan, kemudian teruskan sehingga mencapai usia dua tahun di samping memberikan makanan pelengkap yang lain..





Sepanjang tempoh menyusukan Qaseh selama 16 bulan lebih ini, memang aku tak nafikan ada pasang surutnya.
Ada cerita duka, ada juga cerita gembira, ada sendu, ada jugak sampai aku menangis..
Begituah jugalah dengan pengeluaran susu.
Ada masa banyak sampai 12-13 oz sekali pam, kalau masa susu merudum, hanya 3 oz sekali pam.
Mana tak aku menangis…
Tetapi jika kita kuat semangat dan tidak mudah mengalah, insyaallah susu untuk anak kite pasti ada..
Amin banyak-banyak..


Masa susu merudum inilah aku mencuba pelbagai jenis pil yang boleh meningkatkan susu ibu.
Pil yang dah aku cuba Shaklee dan Moridone.
Shaklee dan Moridonelah memang paling berkesan. Time kaseh Ida..


Walaupun susu sikit macam mane pun, aku takkan tewas.. Tak sesekali pun aku bagi Qaseh FM..
Bila susu merudum, orang yang selalu jadik tempat mengadu hal sudah semestilah abi dan mama.
Selain daripada rakan seperjuangan Asma, Intan Azmira, d
an juga kawan-kawan di FB.
Dengan sokongan, galakan dan kata-kata semangat serta pelbagai petua yang diberikan, aku dapat balik kekuatan untuk meneruskan penyusuan susu ibu.
Terima kasih kepada semua.
Budi kalian tidak dapat aku balas!





Sekarang my little sweetheart , Qaseh dah 16 bulan...
Dan alhamdulilah, Qaseh masih lagi menikmati susu ibu selama ini tanpa setitik pun FM.
Terima kasih Ya Allah Rabbul Izzati atas rezeki yang Kau berikan untuk anakku, Qaseh.






Walaupun DF dah tak sepenuh dulu, aku tetap mengepam macam biasa.
Walaupun tak semeriah dulu, tapi masih cukup untuk Qaseh minum hari-hari..
Insyallah aku akan meneruskan lagi penyusuan susu ibu sehingga Qaseh berumur 2 tahun.
Semoga Allah mempermudahkan niat murni aku ni..
Amin Ya Rabbal Al-Amin..




Qaseh yang sihat dengan susu ibu..tiada susu yang terbaik melainkan susu ibu..



Adorable Qaseh...without failed, u always make mommy smile and happy.. :))



Qaseh , Qaseh jadik anak yang baik, bijak fandai & solehah ye yayang.. Muachh !!





:: Kebab ::


Setiap Isnin ade Pasar Malam kat kawasan umah aku..
Minggu lepas aku dah kempunan nak makan kebab..
Sebab....
Adik aku beli die punye aje, aku punye die tak beli...hampagaz kan !


Sebab dah terase-rase Kebab daging kat tekak aku ni, balik keje semalam aku singgah la beli..
Engkorang tau-tau aje la, stended kalo dah ada pasar malam..
Makan jem stoberi aje la...nak cari parking sikit punye susah..makan berejam... adoii !!
Selalu tengah-tengah bulan aku bajet takde la ramai sangat maknusie...
Pusing-pusing , dapat jugak la aku parking..
Kempunan kebab punye pasal..



Pokcik Google kasik pinjam Gambo Kebab ne.. timaceh ye pokcik !


Very the tempting kan Kebab tu..tengok je dah geram..
Aku punye pesen kalo beli Kebab, tak suke timon tomato dan segala mak nenek itu..
Cume soh gaul dengan sos banyak-banyak, mayo kasik lebih...buat macam kedai mak ko je kan...hehehe
Bagi aku, timon segala maklah tu kalo makan ngan kebab jadik tak sedap..
Suke hati aku la...aku yang makan...


Dah lame tak beli Kebab...
Rupenye rega Kebab dah naik... dah jadik 3 hengget satu !
Mahal la tu... Dua tiga bulan lepas, 2 bijik 5 hengget.. skang ni tak dapat la... :(
Jadiknya, bajet tengah-tengah bulan ni, aku beli satu aje..
Cukop la , kongsi reramai..makan berjemaah anak beranak... :))


Lepas beli kebab, aku pegi pulak kat gerai jual tudung..
Wajib tu , singgah beli tudung... dapat la tudong Syria sehelai..
Skang tengah meroyan dengan tudung Syria...
Bukan ape, senang nak handle..
Syria kan takde "awning"..Bile dah ade "awning" kene handle with care... kuwasser ai!
Syria senang aje, campak dalam WM, tak payah nak pikir pasal "awning" ko kemek ke, patah ke kan..


Uiihhh... Mana kebab aku ????
Rasanye semua yang aku beli aku dah kepet elok-elok..
Kat mane pulak tinggalnye neh ???
Yang aku hingat..
Lepas beli Kebab, aku beli tudong..
Lepas tu aku carik daun pisang, daun pisang dah abis, pusing balik..
Rasanye dah tak menyinggah tempat lain lagi....
Mane pulak la peginye Kebab aku ????


Maaakkk !! Kebab orang tetinggal kat pasar....adoii...
Erm....tula meroyan dengan tudong Syria lagi...
Sampai Kebab pun tertinggal pon aku tak perasan...


Ini bukan makcik pakcik Kebab kat Pasar malam aku, aku meng"Google" je gambo neh..



Tapi mungkin tak aku telupe amik Kebab tu ??
Lepas bayar Kebab tu aku teros cabot, Kebab aku tinggalkan je..
Takde pulak, makcik jual kebab tu jerit-jerit panggil aku ...
Ishhh... mane la ko Kebab ??


Aku bukan berkire sebab Kebab rege 3 hengget tu..
Yang aku ralat bebeno, sebab carik parking bukan senang... habis minyak secawan !
Mengharong Jem macam hapenye ntah...


Takpela..sesape maknusie yang tejumpa Kebab aku tu..
Kalo korang makan, aku halalkan...
Takde rejeki aku dengan kebab daging tu... meleleh taw!


Isnin minggu depan, menggigih carik Kebab lagi.... Panjang pulak cerita hilang Kebab aku.. Adioshh !!





Monday, November 14, 2011

:: kamsahamnida ::

Weekend yang sesangat la sekejapnye aku rase.. sighh..


Sabtu. Memang aku takde kat umah satu hari suntok..
Pagi kat ofis sampai kul 1 tenghari..ade annual dinner plak kat Ipoh..
Gateii sangat nak pegi..Sampai umah kul 1 pagi..
Naseb laki mak redha aje pemergian bini die.. :))


Ahad. pepagi aku dah pusing pening satu kepala..
Temuntah tebelahak..cerber nye komplitset..hadoii..
Dah tengahari, sian abi tak makan lagi, aku verangan nak masak sop kaki lembu..
Raya korban aritu, abi ngan abah aku hangkot kaki lembu..
Abi aku siang semua kaki lambu tu..kalau nak suruh aku, hareemm aku tak reti langsong !...
Dah siap, aku rebuskan kaki lembu tu ...campak-campak halia bawang puteh..jadikla sop kan..
Bawak umah mak ngan abah aku..settled satu periok ko...Sedap kot !!



Dahla sesejuk neh.. feeling cerita Korea la pulak..
Minggu lepas dapat seviniye dari Korea..
Kelig abi ade training kat Korea...
Kali ni abi taknak pegi, susah nak makan kat sane katanye..




Sesape pon mesti kenal FM ni..
Stended la sesape pegi Korea, mesti bawak balik FM ni..
Kat esbok aku, dah 4 ke 5 pasang FM ni..
Dah orang nak bagi, kite terima aje la kan..




Love this chocolate !!
Tak manis sangat tu yang aku suke...
Aku rase koko die 70%.. Memang setaapp!! Yummey!!
Kamsahamnida...





Ade kulit shusi tu..ape ke namenye..aku pon tak tau..
Seaweed.
Satu cume rase garam...Yang satu lagi ade Kimchi flouvered.
Ade la rase pedas-pedas sket..
Kalo nak makan Kimchi yang basah tu, tak lalu la dek tekak aku.. tak sedap...
Camne la orang Korea bole suke Kimchi tu.. pelik!!




Friday, November 11, 2011

:: 11.11.11 ::





11.11.11 @ 1111 am...



banyak bersusun no. 1 kan..syantek...
nombor yang paling ditunggu-tunggu untuk tahun 2011..



hari ni mesti ramai yang awal-awal dah cop nak buat tarikh nikah kawen
malam ni lepas isyak tok kadi satu malaya kene obetaim la nampaknye..
kalo kat masejid-masejid tu berator panjang la bakal-bakal peranten
berlumba-lumba la korang nikah sebelum 12 malam...
nak dapatkan no cantek kan...



bagi femfuan yang preggy dah cukop bulan..
maybe ade masalah, dokter plak sajes for ceaser..
korang bole la pilih tarik arini untuk belah perot tu..
ofkos penuh dewan bedah hospital harini...
mak-mak semua nak bersalin ceaser.. hahaha
IC anak-anak korang mesti cenggini 111111 -xx- xxxx...
yang boleh bersalin normal, kalau boleh push, korang push la sampai keluar baby tu..
yang dokter dah induce, tapi tak bole nak bersalin jugak, bole kot mintak c-ser..hehehe


bagi aku takde ape pon yang special arini ...its just a number...enaff!!




Thursday, November 10, 2011

:: GiveAway Koleksi Resepi Nannie ::





Giveaway Koleksi Resepi Nannie




dah lama tak join GA
kengkawan semua jom la join GA kak nannie ni
banyak hadiah GA kak nannie bagi..
semuanye best-best belaka..


aku suke tengok resepi-pesepi masakan kak nannie
bukan setakat tengok je ye, tapi aku pun cube masak
semua resepi kak nannie sangat mudah dan sedap


masakan kak nannie ala-ala mak-mak, ala-ala kampong..aku suke sangat...
resepi-resepi memang boleh dipercayai 100%..
kak nannie is cooking with heart and soul..tu yang nampak sedap memanjang..


ok la ape lagi..jom jin GA kak nannie..
tarikh tutup 17/11 ni ...ade seminggu lagi kalo bilang dengan jari :))




Wednesday, November 9, 2011

:: wordless wednesday :: colours of your life ::



anak-anak aku eksaited dapat pensel kaler..
jangan di conteng dinding udah..
siap la sape conteng-conteng dinding ... ibu korang bajet garang la neh !!



kaler ni murah aje..sehengget satu kotak...
aku beli kat kedai borong..
aku beli tiga kotak..
dapat lah sorang sekotak... jadik la..
conteng lah puas-puas ye anak-anak..



Friday, November 4, 2011

:: Salam Aidiladha 1432 H ::

Panggilan haji telah tiba lagi
menunaikan ibadah di depan baitullah....
nasyid ni mesti korang semua penah dengo kan..
pemes emes tau sampai skang ni
musim-musim haji skang memanjang ade lagu ni kat radio..
radio IKIM la weii.. takdenye kat Era nenasyid camni.. ;P



raye haji tahun lepas aku balik kampong abi
tahun ni dok diam-diam kat umah je hahaha...
kitorang tak balik kampong ...tak cuti lame mane pon...
serik makan jem raya ritu tak abes-abes lagi...
kite raya kat sungai buloh aje..



ape plan nak masak tawon ni ??
mama kate nak masak nasik dagang and the geng ..
tukar selera anak tekak dari berendang-rendang bagai tu..
ade la kelainannye raya aji ni kan..



mama dah pesan dengan abah aku beli daun sup daun bawang..
abah mesti bawak kepala ke kaki lembu korban nanti
sedap buat sup je kan..
tumbok sambal kicap..
uisshh tak sabar aku... ngences dah ni !



baju raye aritu ade sepasang lagi tak pakai
bole pakai ahad ni nengok orang korban lembu
aqil aqif qaseh punye aku ade tempah jubah :)
papa ? nak lapah daging kan, pakai treksyut je lo dengan singlet.. hehe






Salam Aidiladha dari kami sekeluarga..
sesape yang balik kampong tu, bawak keta elok-elok..
moga sampai dengan selamat..amin..





Thursday, November 3, 2011

:: Qaseh main blakang rumah ::






phewwwww.....dah petang-petang baru sempat godek belog


semalam...haaa amekaw sekali marathon buek entri..
zaassssss sampai tige ko....layankan aje la bile dah ade seru nak buat entri bebanyakzz..



eheks..tajok tu dah taktau nak letak ape benonye...haha
fefeling tengah melantak rojak buah ni, tu yang tajok pon cam rojak lorr..



Qaseh sejak dah sehat ni semedangggg nak main kat bakang umah nenek..
owang bakang umah tu dok renobet dapor die
kebetulan tukang renobet tu kawan sekariah surau atok
atok sembang-sembang, Qaseh pon join sekaki la..





ape yang di kelebek-kelebek tu yayang ibu
main selak-selak pintu pulak die kan
skang kat sini dah jadi port pebret Qaseh & abam-abam
kalau aku la, maunye aku halau dorang semua masok dalam umah..hahaha
tak kuasse aku panas-panas tu..main lo korang dalam umah..


nenek Qaseh kate, Qaseh ni betisnye jenis betis tebu

tu yang tembun-tembun aje betis tu
syeksyi la yayang papa neh..




hok allloh ...hanak dare sape neh ???
melentik lentok menebeng tepi pagar...
gaye tak bole belah Qaseh.. macam romantika di ammoorr
ape la sangat yang Qaseh tengok sampai melentik badan tu ???
kaki syomel tu paling tak bole tahan...mau aku geget-geget...
kalau dengan atok, selalunye kaki ayam...
aku belikan selipar pon atoknye tak heran...gewwaamm...





cepat-cepat la masok umah Qaseh..hari nak hujan tu yayang..kang kene hujan, basah !!...


dah alang-alang cite belakang umah, korang nampak tak daun kunyit tu?
haaaa tula projek atok Qaseh...tanam sayur dan ulam-ulaman
nak guna untuk masak, petik aje belakang rumah
nak makan ulam-ulam. petik je la mane yang berkenan..
tak silap aku ade kacang botol, ulam raja, selom, kencur, pucuk ubi, cili api, limau purut, serai, daun pandan..
memacam lagi la yang atok tanam selain layan tiga cucu syorga tu..
pendek cite, tak payah modal dah untuk sayur-sayur tu semua
mak-mak kite ni kan lagi suke camni, suke yang segar-segar...
pastu masak pulak dengan kasih dan sayang..
makanan yang simple-simple pon sedap sangat rasenye kan...



oleh itu, hargailah belakang rumah korang semua...hahahah apekukesah...memangakukesah..





LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin