Click here for Blogger tutorials, premade templates, free blog templates and custom blog designs »

Thursday, October 28, 2010

:: Nak kene tukar baru ke??? ::

ape yang nak tukar ni ??
patut ke tak tukar ??
tukar ape pulak ??
kenape ye nak kene tukar ??
kalo nak tukar, bile pulak tu ??


bingung, bingung dan hampir bengong aku..
fikirkan pasal "die" ni...
tapi "die" dah banyak berbakti pada aku & abiy..
"die" banyak berjasa pada ku sekeluarga
dah hampir 4 tahun aku gune "die"


tapi dalam masa 3 bulan kebelakangan ni
"die" ade banyak masalah
macam2 masalah timbul
lepas satu, satu timbul
kadang-kadang aku kesian dekat "die"
umur "die" dah dekat 11 tahun..
lame dah tu kan....
patut la dah macam2 ragam yang ada


banyak jugak berhabis nak selesaikan masalah "die" sejak 3 bulan ni
dah beriban-riban jugak yang keluar
semalam je abiy dah berhabis dekat 9 ratus..
mintak2 "die" tak ade masalah lagi laa...
dah kofak kafik ni haaa...



inilah wajah kesayangan hamba
inilah "die"
kereta kesayangan aku dan abiy












aku & abiy beli kereta ni februari 2007
4 bulan sebelum kami berkahwin


"die" yang bawa aqil,aqif & qaseh balik dari hospital selepas dilahirkan
"die" yang kami naiki untuk balik beraya ke kota bharu
"die" yang kami naiki untuk keluar soping2, jalan-jalan
"die" adalah sebahagian tulang belakang keluarga mini kami
sememangnya "die" sudah banyak berbakti pada kami
sedih pulak rasenye
ermmmm tammau sedih2 la.....


abiy ade berhajat nak tukar "die" pada yang lain
agaknya sebab tula "die" banyak meragam
keluarga kami dah bertambah
dari 4 ke 5 sudah
dulu carseat boleh letak 2 dekat belakang
sekarang carseat sudah ade 3
habis ibu nak duk mane ??
adakah kene duduk atas bumbung ?? hehehe
oooo tidaaaakkkk...



so sebab itulah abiy berhajat nak tukar "die" pada yang lain
yang lain yang lebih selesa untuk the syommel kiddoz

adakah yang ini ???
:
:
:
:




atau yang ini ???
:
:
:






Tuesday, October 26, 2010

:: new boss ::

selamat tengahari ...

hari ini sempat bersiaran waktu lunch...
**wink** **wink**



hari ni tapau nasik aje kat warong depan sekolah sane..
warong tu memang le full house tiap2 hari
aku tapau sebab malas nak beramai2...
dah hangiiiit dah bau warong tu



ramai benau manusia
1 bas kolej jururawat tu singgah makan situ plak
lagi la hangiiitt masyem segala mak nenek bau
aku cepat2 amik pot tapau nasik..
bungkus teh o ais laici heven satu..
pastu aku pecut balik ofis...
lega....takde bau hangiiit dah...hehe



erm kali ni nak cite pasal bos baru aku
sejak repot duty lepas bersalin
aku ade boss baru
boss lame dah takde sebelum aku kebaboom lagi



bos aku yang baru ni fomfuan
my first impression towards her
at dat moment aku tak jumpe pun lagi bos aku tu
lady boss will be very demanding, high expactation
will be very details/particular in every single-mingle things






after a month under her supervision...
jeng jeng jeng..ngeh ngeh..
:
:
:






she is very generous and intelligent lady
she teaches me a lot in technical matter
i have learn a lot from her
she is really smart in her jobs
yet very friendly...



sungguh aku tak sangka
cempedak dah jadi nangka
eh bukan bukan...
aku dapat boss yang baik camni
terbaek.....
not a typical """lady boss""
dan tak sangka jugak
she will promote me to the better level next year..aminnnn




Wednesday, October 20, 2010

:: loan tudung ::

salam buat semua :P
ngeeeee :))


dah dekat seminggu tak berupdate
nak preview kenduri cukur jambul qaseh pun tak sempat ni..
tak boleh..tak boleh..
mesti adakan masa jugak..
tapi mase tu cemburu bangeeett..
insyaAllah mesti ade...


lately ni sangat la tak sempat nak berkampung disini
berkampung nak buat cerita la kan
dah berkampung pun tak sempat
ape lagi nak jenjalan kat rumah kengkawan sume
nak tinggalkan jejak lagi la tak dapek...huhu


ni dah ke lauuuuttt ni..
ape cerita loan tudung plak kan..
mase lunch yang seciput
digunakan sebaik2nye..huhu
sanggup tak makan..
memecut ke ARIANI kota damansara
lebih kurang 15 minit sampai...
uuuupppss terlupe..
aku gi dgn kolig sekapal, sekepala
sape lagi kak rina cayang laa


pilih punye pilih
cube sane cube sini
aku berkenan 2 helai tudung
kene jugak la berkenan dgn 2 helai tu
disebabkan buy 1 free 1
rembat aje la kan


dok merewang-rewang kat butik tu
aku tersuke sangat kat design tudung ariani tu
rege nya rm1++
seb baik ade diskaun 20%
tapi bile diskaun pun maseh mahal jugak kan


disebabkan suke sangat
photog in da houze a.k.a kak rina
kebetulan usung DSLR die
so berphotoshooot la aku kat ARIANI tu..hehe


gambar tu berperanan utk tunjuk kat abi
nak suh die tengok cantik ke tak tudung tu
ye la abi ni kene tengok dulu baru die percaya
baru lah kenen2 untuk approve loan beli tudung tu..
tapi sampai skg takde cite pun
senyap aje...keh keh keh
yang approvenye baju the kiddoz...huhu


meh tengok ibu the kiddoz berfotoshooot di ARIANI...hehehehe
:
:
:
:
:
:
:
:



:: gaji bulan ni, abi mesti approve kan gak loan tudung ni.. :) ::

aqil aqif dah pandai cakap...ibu pakai tudung tantek...hehe :P




Thursday, October 7, 2010

:: Majlis Kesyukuran & Cukur Jambul Qaseh ::

Salam Buat Semua
Dengan rase berbesar hati
saya sekeluarga ingin mengundang kawan-kawan semua ke
Majlis Kesyukuran & Cukur Jambul
Puteri kesayangan kami
Anakanda Qaseh Hannah Qhadeeja..
Kawan-kawan semua dijemput bagi memeriahkan majlis ini
majlis ini jugak beserta dengan rumah terbuka aidilfitri keluarga kami
semoga majlis ini bertambah meriah dan barakah dengan kehadiran semua
disamping boleh mengeratkan tali sillaturrahim antara kita..
insya Allah





kalau ada ape2 pertanyaan sila hubungi saya, aznita - 0123642372

Sunday, October 3, 2010

:: Comot-comot makan sate ::

aqil aqif mmg fevret dengan sate
ikut sape lagi kan kalo tak ikut atok aman die
kalo nampak sate je mmg aqil aqf sangat teruja
nampak orang jual sate pun dah suke
ape lagi dapat makan sate


biasenye abiy kalau dah lama sangat tak makan sate
balik keje tu die singgah kat R&R sg buloh
beli sate kat hj. samuri
lagipun abiy tahu atok ngan anak2 kesayangan die tu fevreto sate tak tahan punye


kalau makan sate aqil aqif nak pegang sendiri
ujung lidi yang tajam tu dah patah awal2
kalau tak buang, mulut aqilaqif nanti bising suruh patah kan mendealah tu

aqil aqif slalu cakap "sate sheedapp"




:: aqif comotnye...punye la sedap, baju pun tak pakai::

:: sate sheeedaappp ::

:: ape la yang gelihati sangat tu ::

:: teman sehidup semati, teman gadoh2...hehe ::




Saturday, October 2, 2010

:: Qaseh turns 3 months ::



wahhh rase dah lame ibu qaseh miqhael tak bersiaran
sibuk yang teramat jugaklah..
almaklumlah dan paham2 aje la
waktu tu sentiase mencemburui..chewwahh

arini 2.10.2010...
genaplah sayang chenta polok cium ibu a.k.a qaseh, 90 hari
90 hari tu 3 bulan la kan..
"happy 3 months old shayang qaseh"
hows the time flyes..
aku pun dah masuk kerja 1 bulan...
kalo cite kerja kat ofis
mmg takkan pernah abis...
so tak payah cite...hehe

2 hari lepas gi check up qaseh kat klinik
timbang berat, ukur panjang dan lilit kepala
berat qaseh 6.0 kg, BMI 16.3..
panjang 60.5 cm, lilit kepala 39cm
qaseh kene cucuk untuk 5 serangkai dos yang pertama
ermmm...dah sampai 5 serangkai lak skg...
qaseh nanes mase misi cucuk jarum kat pehe kfc bam bam die tu..
nanes kejap aje..agaknye sakit mase jarum tu dicucuk kat peha...
untuk dos yang pertama ni misi kate tak demam..
alhamdulillah..kesian nanti kalo qaseh demam..

sayang syommel ibu ni dah pandai senyum2 kalo diagah
lagi2 kalau abiy yang mengagah
lagi la qaseh senyum gelak-gelak
qaseh dah kuat angkat kepala
kalo letak kat rocking chair tu, die sibuk la nak angkat2 kepala..

qaseh minum susu ibu sepenuhnya
alhamdulillah..susu ibu banyak untuk qaseh
hari2 nenek qaseh akan buat repot
bape kali qaseh minum susu sampai ibu balik keje
biasenye sekali menyusu, qaseh minum 2-3 oz..
sampai ibu balik qaseh mesti dah minum 6 kali...
nenek kate qaseh kuat menyusu..
susu ibu syeddapp lemak berkrimmm kan qaseh..
mintak2 susu ibu lebih banyak untuk bekalan qaseh..
nanti aku cite pasal BF qaseh pulak...

lets the pictures do talking....
my Qaseh Hannah Qhadeeja 3 months momentozz...
now abiy qaseh sibuk dok usung Canon 1000D nak captured gambo qaseh & abang2 nye
credited kat paparazzi yang baru belajar with his humble Canon 1000D..

:: musyum masyam manje auntie jaja ::
auntie jaja la bibik tak bertauliah qaseh..hehe
hari2 anutie jaja mandikan qaseh..
auntie jaja masuk keje waktu europe keje..
so bolehla die manje2 dengan auntie jaja sementara nenek buat keje lain..
time kaseh auntie jaja sebab jage qaseh dengan baik...

:: respon & senyum bile diagah : u so sweet my darling princess ::

:: saye dah bole angkat kepala : nak pegi mane shayang ibu ni ?? ::

:: kene agah dengan oyang, qaseh senyum ::

:: qaseh suke air, suke mandi : bole swim2 dalam sinki hehe ::

:: kaki qaseh yang syommel : geram tengok jari yang montok2 tu, nak geget je rase ::

:: qaseh baru lepas mandi : qaseh dah wangi..weee ::

:: qaseh is soooo adorable, from the bottom of my heart ::

:: qaseh hannah yang dah agak2 ngantuk ::

:: so sweet ibu qaseh...ahakzzz ada aku kesah ::


:: boolat mate qaseh yang syoqqqlat itew ::

hai auntie2 & kawan2 qaseh
qaseh dah 3 bulan
qaseh suke minum susu ibu qaseh
qaseh dah bambam gebuzzz skang
gebuzz tapi qaseh sihat walafiat...



LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin