Click here for Blogger tutorials, premade templates, free blog templates and custom blog designs »

Saturday, May 29, 2010

My 33 weeks ++ Pregnancy...

This week dah masuk 33 wks++
ikut tarikh appointment, next check up 30 may
maknenye ahad ni la kan
tapi selasa lepas aku dah ke PMC
sebabnye 2 malam sebelum tu aku dah tak bole tido cam biase
tak selesa langsung
pusing kanan sakit
pusing kiri lagi sakit
nak tido telentang memang la tak selesa
maunye sesak nafas nanti
perut aku rase bulat je sebelah kanan..

pagi selase tu tambah lagi tak selesa
perut ku rase dicucuk-cucuk aje
nak gerak pon rase susah bebeno
so aku cakap ngan hubby nak gi PMC pagi tu..

sampai kat PMC kul 9..
tapi agak kecewa sket my Gynae (Dr. Zarul) cuti pulak aritu
yg ade cume Dr Wan Ratna aje untuk check up preggy
takpe la..asal aku dapat jumpe Doc

kali ni aku nye BP dah bertambah ok
120/80 BP reading...dah normal..
berat ade nak 1.5 kg...

aku btau Dr ape masalah aku
sebab aku dtg bukan mase appointment
aku ckp la aku sakit perut sume2 tu kan..
then die scan baby
jeng..jeng..jeng..
:
:
:
at first die tgk lcd skrin tu
die terus btau...
kedudukan kepala baby masih breech
dekat atas lagi
tapi die kate takpe ade byk mase lagi untuk die turun dan enggaged
die mesti akan turun

patutla aku rase bulat semacam aje perut sebelah kanan ni
rupenye kepala my little Q tak turun lagi
syok ye kat situ sayang...hehe
mintak2 die leh turun la kan nanti
bagi ibu rase deliver normal ye...

ok skg berat my lil Q dah capai 2.14 kg
patutla aku dah rase berat
dah macam garfield dah ni...huhu
jalan pun dah tak larat
tapi kaki tak bengkak pon lagi

ok la stakat ni dulu..
2 minggu lagi @ 35 wks ade next check-up
ibu harap baby dah turun ye nanti ..

erm tak sabarnye nak dapat baby baru...
nak cium2 die...
suke bau baby yg fresh dan wangi tu...






Saturday, May 22, 2010

:: Pinggan Baru ::

Dah dekat 3 minggu nak pabelish
tak terpabelish2..
kali ni baru sempat la...

hari ibu aritu mr. papa buat kezutan...
ape kezutannye...
meh nengok bawah ni...


:
:
:
:
:
:


kite tengok kotak yang sangat vogue tuh dulu
mmg syantique kan

:
:
:
:
haa..ni die cik puan VANTAGE nak enterprame

:
:
:
:
:: cik puan VANTAGE enterprem side lain pulok ::

:
:
:
:
:

kotak dah bukak sket
malu2 pulok cik VANTAGE kite ni kan
tapi mmg la dah mengujakan tuan punye yg dapat kezutan ni
sape lagi kalo bukan mak buyong mummy miqhael kan

:
:
:
:
:
:

tarrraaaa......closed up sket...

ni die pinggan baru tu
ari2 dah gune buat makan..
sangat suke..
dan bertambah2 selera...bole ke camtu??

ape2 pon meh aku nak wish sket kat mr papa
thanks for the sweeet prezzie..
papa mmg tau ibu mengidam cik puan VANTAGE
dapat sudah akhirnye...
aku dah rasmi gunekan cik Vee ni
mase celebrate mothers day kat umah mama

lepas ni kene beli display cabinet la pulok kan papa..huhu




My 32 weeks ++ Pregnancy...


Bersiaran pagi kali ni...
sebenarnye baru je lepas bfast..
aku masak mee grg basah..hoho
rase terigin pulak kan...

Alhamdulillah aku dah 32 weeks ++ preggy..
Nape 32 weeks ye..
Sbbnye dulu aku delivered aqil aqif @ 32 wks preggy..
kirenye aku dah melepasi tahap itu..previous moment pun bukan ade tande2 nak bersalin
but for some reasons that lead me to delivered early
walaupun aqil aqif prem baby
tapi skg sihat walafiat
perkembangannye sama dengan baby yang matang
alhamdulillah..

keadaan aku and baby Q dlm pewwot ni baik2 aje
cume dengan keadaan pewot aku yg dah makin ari makin besau ni
aku dah cepat sgt letihtak bole dah nak jalan banyak
bangun duduk pon lambat aje..
bawah perut ni dah rase sakit & macam ade sket2 pressure
sgt2 tak selesa la kan

baby Q pulak ari2 mmg suke kicking2 pewot ibu..
kdg2 terkejut jugak kalo tetibe je die kicking kan
skg ni dah kene monitor kicking frequency die
baby Q ni aktif sgt2 dlm pewot
aku dah tak terkire pon
so far so good..
tak sabar ibu nak nengok budak tecik yg slalu kicking2 ni..
nak geget2 kaki syommel itew...

aqil aqif makin ari makin la menunjukkan mcm2 kepandaian
bercakap pon dah bole sket2
tapi campur2 la bahse jerman die tu
mmg tak jemu layan die cakap..
kadang ibu n papa yg pecah perut dengar die ckp..

aqil aqif dah tau ade baby dlm pewot ibu
ari2 pegang pewot ibu & cium2..die kate baby..baby..
bile tanye mane baby Q??
mesti tunjuk2 pewwot ibu..
hehe cute kan..

aqil aqif minat sgt train "Thomas & chuggington"
ari2 nak tengok..
so papa akan bukak PHDC bagi die tgk ari2...
mmg suke sgt..kalo abis je cite mengamok la suh replay..
so skg kalo nampak train, aqil aqif mesti ckp "ibu, thomas2..thomas lalu"
haha sungguh teruja aqil aqif dgn thomas tu

selera makan aqil aqif sgt2 la tinggi skg ni
ari2 makan nasi 2 kali (lunch & dinner)
makan roti / cornflakes / ape yg nenek sediakan (bfast)
susu paling minimum 4 kali
adoyyaiii...
aqil dah 12.5 kg & aqif dah 15 kg so far...

cite pasal mr. papa pulak
sepanjang preggy ni die byk sgt membantu buat keje2 umah
terutamanye bab basuh baju & kemas umah
die la yg sidai baju, yg mop lantai, basuh bilik air & sume2 la
cume bab2 masak & lipat baju aku yang buat
tupun kdg2 ade gak die join sekali lipat baju
die mesti kesian tgk bini die buat sorg2 hehe
thanks papa..ibu sayang papa sgt2...
yela, jadi mak buyung ni sometime rase nak marah org aje
papa la yg jadi mangsa..
pastu aku mesti pujuk balik..
sian kat papa..hehe

okla..dah panjang gak cite ni..
aku harap semuanye berjalan dengan lancar
dapat meneruskan bawak baby Q ke 40 wks dlm pewwot ni
dapat bersalin secara normal
dapat bahagiakan lagi mr papa dengan kelahiran baby Q ni nanti
insyaAllah..amin...
doa2kan ye sume...

mehla jenguk2 gambo aqil aqif & of coz la ibu die sekali hehe


:: aqil aqif @ xtreme park , seksyen 13, shah alam ::


:: makan tetap la berselera aku nih hehe ::




Tuesday, May 4, 2010

:: aQIL aQIF Hair do ::


SALAM BUAT SEMUA

Dah dekat 5 bulan aqil aqif tak potong rambut
last potong...1 january 2010 aritu
bukan tanak potong
tapi nak bagi rambut dorg berdua lebat, halus dan lembut

cuaca skang ni pulak panas ya ampon..
kesian pulak tgk aqil aqif
kalo lepas main
masing2 rambut basah kuyup
kalo tido pun bole berpeluh2..
so aku dan hubby decide nak trim je rambut dorang
tamo potong pendek
nanti kalo dah biase potong pendek sgt jadi keras kejung la kan

tapi tang nak menggunting ni la yang paling susah
bersilat sakan aku dan hubby
yela aqil aqif dah tau geli sume bagai kan
first word dorg mesti "no no, nanak"
hamek ko kalo die dah ckp camtu
nak tanak papa kene trim jugak la sayang
no nanak nanak hokey

lets the pictures tell the stories
mmg riuh rendah dibuatnye nak menggunting rambut budak berdua itew
kredit kat auntie jaja yg bersilat jugak nak snap aksi2 terhebat dorg
check it out bebeh...

yang memulakan acara..
aqil miqhael yg tak reti diam mulutnye..hehe




:
:
:


peluk ibu, sambil nanes tamo papa pegang rambut die

:
:
:

dari dlm kusi, dah naik atas kusi..punye la mengamok
:
:
:
sampai siap pun aqil nanes2..
marah kat papa sebab gunting rambut die


2nd round...
aqif miqhael yg agak steady...hehe


macam2 ibu buat nak menenangkan aqif yg geli dgn rambut2 itew..
:
:
:


"dak anyak-anyak bu"
(aqif suh aku letak bedak banyak2...die geli dgn rambut2 tu....huisshh)
:
:
:

last2..peluk ibu jugak aqif..

"encem tak shaye ambut pendek??"


itew la kesahnye..
naseb papa ade skill menggunting rambut..
kalo gi kedai tak ke haru nak layan dorg berdua
maunye tercabut sume..huhu
bukan senang adoyyaiii..




LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin