Click here for Blogger tutorials, premade templates, free blog templates and custom blog designs »

Tuesday, April 13, 2010

:: Outstation to Singapore ::

Bestkan dapat gi outstation ke negara org..
walaupun cume singapore aje..
tapi dapat beralih angin jugak..
rentas laut jugak kan..
tapi bukan aku yg outstation...
hubby aku yg kene gi singapore tu...
jealous ni...
Aku rase dlm 3 ari hubby takde ni, aku jadi superwoman
Agak superwoman la jugak..
Actually hubby dah 2 malam di singapore..
aku je lambat nak menghapdet cite kat sini..
kan aku kate aku jadik superwoman..haha
tak menang tangan aku nak melayan aqil aqif..
due2 dah paham papa dorg gi working..
mmg la paham..
tapi dah 2 malam takde papa..
die macam hairan dan tercari-cari la jugak papanye...
siap nangis2 sebut papa...
aku yang cedey tgk aqil aqif nanes...
hubby naik flight firefly aje...
naik kat skypark terminal subang...
sangat dekat dgn umah..
cume 10 minit...
tak payah bazir mase bagai nak gi ke KLIA tu..
jauhnye adoyaai...
aku harap malam terakhir ni aqil aqif should be okey la
takmo noti2 tau...
atok ngan nenek kan ade...hehe (super woman hapenye) :)
ok esok hubby dah balik..
maybe flight smpai di subang kul 12 mlm...





Friday, April 2, 2010

:: Prezzie lagi??? ::



Aqil aqif dapat hadiah lagi???
Sorry la kali ni entri bday aqil aqif je pulak.
Padahal dah nak sebulan dah bday dorg..
Sebulan Mac tu la bday die..

Last week papa belikan kasut baru untuk budak bedua ni
Untuk prezzie aqil aqif katanye
abis basikal tu hape pa??hehe
bukan prezzie ke???
Papa suke kasut crocs..
So papa belikan crocs untuk cinta hati papa tu..
Kitorg beli di Ikano saje...
Cadangnye bukan nak beli kasut pun
Saje jalan2 je kat ikano..
Bile nampak butik Crocs, mesti la masuk
Tak sah la papa kalo dah jumpe crocs tak masuk kan..

Kebetulan aritu ade Sales kat crocs
Takde la sales gile2 pun..
Ape nak gilenye...
Harge pun dah mahal gile..
Cume ade less 20% on the second pair..
Bole la kan..sebab nak beli 2 pairs..
Rezeki aqil aqif lagi...
Syonnok betul jadi aqil aqif
Dapat papa camtu...hehe


Lepas beli crocs , perut pun dah berkeroncong
Aqil aqif pun dah menyebut mamam mamam aje
Bile sebut mamam , mesti mamam fish aje hehe
Kitorg pun masuk la ke Fish Manhattan...
Sebab ade nasi dlm menu die kan
Papa mane bole tak makan nasi kan...
Mesti nak makan nasi kalo bole...
So we all masuk dan makan dgn heavennye...

Ape ye yg kitorg makan ??Lebih kurang aje la ye..
Ade ikan dori, sotong, udang fries & so on so forth la..
Sos cili & tartar sos die sgt sedap
Bole la kan..sape2 terhengen nak ratah ikan tu....

sotong die pun besar gaban..

tapi tak liat..

udang lagi la besar gajah..

Sangat mebeles...



Balik umah..dah dekat maghrib..
auntie Jaja buat kezzutan pulak...
kezzutan ape pulak ??
Kezzutan untuk aqil aqif la ofcoz..
Dah jadi bday boy..dapat hadiah aje la kejenye..
auntie jaja hadiahkan botol susu AVENT BPA Free...
auntie jaja kate die beli di Mothercare..
hoho i know..
mmg ade Sales kat Mothercare..
sebelum ni pun aku ade rembat bermuda untuk aqil aqif..
very la the cheap...got 70%..
hokey..thanx to auntie jaja...


dah abes ke prezzie aqil aqif??
jgn muntah pulak kalo lepas ni ade lagi prezzie..hoho



:: Jom naik basikal ::


Aku la insan yang paling teruja ..
Kenapa teruja ye..
Teruja sebab aqil aqif dah boleh bawak basikal sendri..huhu

Basikal kuning dan biru ni papa yang belikan
Prezzie 2nd bday aqil aqif aritu
Memang lame hajat nak beli basikal ni
Sebelum ni aqil aqif ade tricycle
Setiap hari tricycle ni la yang aqil aqif buat main
Melasak abis dgn basikal roda tiga tu
Sampai tercabut rim
Tercabut seat, tercabut handle
Tapi yang tukang merepair, atok aqil aqif la kan
Dorang cabut, atok repair
Camtu la sampai basikal roda tiga tu uzur
Bole dikatakan uzur jugak la hehe

Pastu aku & hubby pon rase dah bole belikan basikal besar
Lagi pon bday dorang dah dekat mase tu
Aku beli Fasa 3, bandar baru sg buloh
Kat situ mmg byk deretan kedai yg jual basikal
Basikal segala jenis basikal ade hehe
Harga die bole tawar sampai yg paling rendah
Basikal tu harge kat tag die RM 189 satu
Mahal kan...
Aku mintak kurang sbb nak bali 2 biji kan..
Aku kate nak ambik 2, RM 150 bole??
Huhu....melampau kan...
Supprising me, cina toke kedai tu bagi pulak.
So ape lagi terus la ku rembat 2 biji...
Rezeki aqil aqif la tu...
Sbb survey2 sebelum ni

kalo kat Giant pun satu biji basikal tu RM 139..
Dah jimat banyak...berbaloi baloi kan...heheh

Bile dah ade basikal baru ni
Basikal tu la yg die kerjakan pulak..

Tiap mase nak naik basikal
Dah pandai kayuh sendiri
Sangat pandai nak racing sesame sendiri tau
Dah pandai nak carry-carry org..
Sangat cute kan…
Tiap-tiap petang atok ajar kayuh
Sebab skarang aqil aqif kayuh separuh pusingan aje
Tak pandai lagi nak pusing penuh pedal tu..
Nanti pandai la tu kan
Papa aqil aqif ade belikan pulak helmet
Untuk keselamatan katanya...
Sbb aqif penah jatuh basikal dah..hehe


Skang ni nak tido pun ingat basikal
”Ibbu, kal, kal”..
Kebetulan bedsheet aqil aqif gambar baby bear dgn basikal
Lagi la tak abis-abis menyebut basikal die...huhu

Sangat syommeell...



LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin