Click here for Blogger tutorials, premade templates, free blog templates and custom blog designs »

Saturday, May 30, 2009

.:: Balik Ke Kampung Halaman::...

...::: SALAM TENGAHARI SEMUA :::...
Kami sekeluarge nak balik kampung...erm balik kampung abi di Kota Bharu..perjalanan yang jauh akan ku tempuh...mebi dalam 8-9 jam...what a loung journey!! yela dah ada anak2 ni kena la slow2 sket..mesti 2 /3 kali berhenti jugak..aqil aqif takkan tahan duduk lame2 dalam car seat..kalo die tdo pun takde la lame pun..sekurang2nye 2 jam je...mesti akan berhenti jugak...biasenye akan berhenti di Gua Musang dan Kuala Krai..
Pastinye perjalanan kali ni lebih mencabar aku...mintak2 aqil aqif behave ye sayang...but from the previous experience, both them mmg behaved..tido, minum susu, tido balik..kalau berjaga pun, die meleyan perasaan then tido semula...senang sket ibu..yela kena jage due org kan..papa dah tentunye kene concentrate on driving...Ya Allah permudahkan la perjalanan ku ke rumah ibu mertua ku.....ameen..
Baju dan barang keperluan aku tak packing lagi..mungkin ahad ni kene packing sket2..tentunye barang2 aqil aqif la yang diberi keutamaan...ibu n papa ala kadar jek..hehe
erm..aku pun dah tak sabar nak balik kanpung ni...last balik aritu raya haji tahun lepas...lame jugak tak balik...dekat 5 bulan...balik sane nanti, tentunye aku akan memborong kain untuk buat baju raye...raye nak dekat ni weh...heheh :p
itu saje la...nantikan update lepas balik dr kampung nanti...ok Till now....Can Cin Cau...
Notes : nak balik cepat, nak g Poney WH sales...Jom ramai2 pegi ek..



..:: Anniversary Mood ::..



...::: SALAM SECERIA PAGI BUAT SEMUA :::...






Kenapa ye aku buat title post tu...erm tak sabar sebenarnye nak celebrate my 2nd anniversary..count down ade 2 ari lagi ni...1st jun 2009 nanti genaplah 2 tahun ikatan qaseh aku and hubby...so now in the anniversarry mood..rase macam2 nak buat untuk hari yang ditunggu2 tu...


Kat dalam kepala ni, ligat berputar untuk berfikir bende2 yang aku nak buat...kek la, dinner la, gift la..dan macam2 lagi la...berangan-rangan segala benda nak...tapi mase membataskan segalanye...skg ni mcm buzy je..kat opis ni biasela mmg tak menang tangan..adhoc work load..hehe kat rumah pulak kene layan kerenah aqil aqif yang dah "buzy" nak menunjukkan walking skill dorg...asyik nak berjalan aje.. ermmm ni sket update untuk aqil aqif...aqil aqif dah start walking...aku noticed aqil aqif first walk mase abi g bangkok..mase tu dah mule bangun sendri dan terus jalan...tak silap aku 19th may 2009...alhamdulillah ...ok nanti aku hapdet lagi pasal my precious twin yang dah pandai berjalan ni..hokkey tunggu ye..


Sambung cite tadi...pasal kek...aku cadang nak tempah kek yang ade edible image tu...aku ni sakan la edit2 piccaz bagai..siap aku suh kak rina design lagi..punye la excited...aku dah siap survey kat secret recipe (SR)..PIC SR tu kate kene anta 3 hari awal dan kene hantar soft copy piccaz yang kite nak letak kat kek tu,nanti dorg upload and hantar kat factory kek SR la..so aku yg excited ni, men'design' , meng'edit' piccaz yang nak di hantar kat SR tu...rabu lepas bile dah siap edit sume piccaz..balik je dari ofis aku nak anta la piccaz tu kat SR, tapi rase nak btau abi dulu..ingat nak buat suprise, tapi aku ni cam tak bole kalo tak btau die..bile btau kat die, die kate tak payah buat..katenye tak cantik dan piccaz tu nanti jadi gelembung2..ni happened kat kek 1st birthday aqil aqif dulu..alamak macam ni plak..so aku pun ikut jela kate die...tak jadi la nk anta piccaz yg aku dah design chanteq2 tu..waaaa abi kate kalo nak beli tak payah la yg ade gambo tu..beli yg kek SR biase..tulis le ape nak tulis kat situ...ermmm baikle bosss...(ni dah terikut2 kak rina ni)


ok pasal dinner plak..mama dah tanye bile nak buat anniversary..aku kate ahad kot..sbb 1hb jun tu isnin...isnin tu almaklum laa kan, sume org keja..my youngest sis, takde ari tu, my sis niza pun dah tentunye keja di malam hari..mmg takde org...dah tentunye tak happening nanti..abi pun kate ok...dinner kat mane pun tak decide lagi..ni nak kene decide dgn family..bagi puas ati sume org..baru best kan..


about the gift plak...sumthing special to my hubby aku dah fikirkan...aku punye, tak tau le abi nak bagi ape...cam taun lepas, abi bagi hand bag GUESS...tahun ni nak hand bag COACH bole?kalo tak hand bag, purse pun jadi le....keh keh..keh



Its up to u my dear..for me, u are the most special..its enough...cant live without u and our kiddoz... I LOVE U SO MUCH..no word can say..YOU LITE MY LIFE, YOU MADE ME MAD COZ OF YOU LURVE...YOU ARE MY LOVELY KING..YOU ARE EVERYTHING FOR ME....THANKS TO BE MY LUVLY HUBBY DUNIA AKHIRAT....THANKS TO BE A GREAT PAPA TO OUR LIL PRECIOUS AQIL & AQIF...MUUUAAAHHHH :)





Monday, May 25, 2009

..:: Food Review : IKEA Restaurant ::..


....::: SALAM UKHUWWAH BUAT SEMUA TEMAN2 :::...


Kali ni entry food review lagi...jom makan2...yummy yummy....last sunday, we having a dinner at IKEA Restaurant...kali ni ucu aku yang blanje...keh keh...ramai jugak org ari tu....kene tunggu gak nak dapatkan seat...ujung2 minggu camni la nak g jalan2..not for shopping...but to isi perut..hehe :P
lepas tu round2 ikea store plak...aku cume beli frame aje..tu pun sbb nak punch for free ticket...ngeh ngeh :P lepas dapat tiket free, so bole la going home...aqil aqif pun dah letih...tertido kat carseat due2 tu...
rasenye ramai yg dah makan kat ikea restaurant ni kan..harge pun berpatutan..rase mmg amat sedap sekali..esp meat ball with berry jem tu..so yummeh ..locationnye pun tak jauh..20 minit je dr umah..walaupun crowd ramai tapi the condition is still ambience..as judgement, aku bagi 5 stars out of 5..hehe..meh kite layan je ye picca yg sempat aku amik...tarraa...














..:: Breakfast for Aqil Aqif ::..

...:: SALAM SEJAHTERA BUAT SEKALIAN ::...
sabtu lepas aku bangun awal...bole buat bfast untuk hubby and aqil aqif...hubby aku gorengkan calamari dan bancuh air oligo cocoa...untuk aqil aqif aku gorengkan alphabet fries ni...so cute and yummey...dah tentunye aqil aqif paling suke...makan sket, pastu main yang lebih...alahai anak ibu...alphabet fries ni aku beli kat Giant kota damansara...hubby yang mule2 jumpe, so aku pun terus je grab...sbb abi tau akulah org yang paling excited kalo jumpe bende cute2 camni..hehe



:: AQIL AQIF MIQHAEL ::ibu yang susun atur alphabet ni..so cute kan..
Notes : aku skg tgh cari pasta (macaroni) yang ade bentuk huruf jugak...ade tak sape2 yang penah jumpe..pls advise me okey...



Friday, May 22, 2009

..:: Ole-le dari Bangkok ::..


...:: SALAM BUAT SEMUA..MOGA KITE DIRAHMATINYA SELALU::...


"Rindu sudah terubat"..hehe ayat cintan cintun ni..itu yang dapat di nyatakan...wahaha jiwang qaratzz.. Alhamdulillah abi dah pun selamat sampai ke pangkuan aku..keh keh...jiwang lagi..

aku cabut dr opis semalam kul 5 suku camtu..sampai airport kul 6...abi pun da siap2 check out..dalam perjalanan ke KLIA tu, aku tanye abi ade check tak untuk influenza H1N1 tu..abi kate ade.tapi takde details la sgt dorg check, just to check body tempreture je... abi kate die tgk jugak arrival dari mane kan..maybe the originated country of influenza kot..esp europe la...

bile nampak abi kat gate 4, hatiku dah riang gile..macam la bertahun2 tak jumpe kan..ntah excited sgt aku ni...sampai je kat gate 4 tu, abi dah senyum2..abi pun dah tak sabar2 nak jumpe aku kot..hehe abi masukkan luggage kat bonet keta..aku salam abi..waa syahdunye time tu..hehe pastu kitorg teruskan perjalanan ke sg buloh...mase ni lah, mcm2 cite2 kuar...mcm bende abi btau ngan aku.."Bangkok mcam ni lah, macam tu lah, itu lah, ini lah, tukar duit kat bangkok mahal la, minyak kat bangkok mahal la, highway kat sane kat atas je takde kat bawah, LG bangkok keja 7 hari seminggu 7 pagi sampai 7 malam la, kat bangkok tak nampak bukit pun, tanah rate aje... dah 4 ari tak mkn ayam dan daging la "dan mcm2 lagi lah....terlampau byk yg abi cite..sampai tak sedar yang kitorg dah sampai kat sg buloh..sampai kat umah dah kul 7 suku...b4 reached home, kitorg singgah kat kedai nasi kukus..tapau nasi kukus ayam dara tu..seksi nye name nasik ni..hehe
ape yg aku pelik, sampai je umah, aqil aqif buat tak tau je dgn papa die...buat dek je budak2 comey tuh..tak de suprise pun..keh keh tp bile dah lame2 tu baru la nampak kemanjaan yg terserlah tu..haiip!...dah tak nak dgn ibu ye...takpe ibu bagi chance....hehe


.:: Brooch for me ::.



.:: Fridge Magnet : ade byk, tapi dah kene sambar awal2 ::.


.:: Aqeef dgn baju baru..Tuk Tuk..

..:: Aqeel pun ade baju Tuk-Tuk ::.












Thursday, May 21, 2009

.:: Yeahhh...hubby balik arini ::.

..::: SALAM BUAT SENDAH SURIA, SINAR YG MEMBAWA CAHAYA :::..
Yahoooo!! my belurved abi balik arini...sonok nye arini...buat keje pun dah maleh ni...tak sabo2 aku nak tgu kul 5 nanti..nak cepat2 cabut...abi dah order awal2, die suh aku amik kat airport..at the moment i am writing this post, maybe die tgh check in kat airport kot..hehe imaginasi aku ni terlebih sudah...wahaha...aku mmg dah tak sabar2 nak amik abi....moga abi selamat sampai..dan aku selamat dalam perjalanan ke KLIA nanti..ameeen....
***aqil aqif tentunye yang paling excited bile jumpe papa nye nanti...dorg mmg dah rindu sgt2 kat papa tu...sampaikan kalo aku sebut "papa", due2 dok pandang pintu..dorg ingat papa dorg dah balik...alahai...kesiannye anak ibu ni...tunggu ye sayang...nanti ibu balik dgn papa...papa ade survenir utk aqil aqif tau...hehe***



Note : Kak rina dah selamat ke mid valley..J card day kan..huhu she's so excited dgn sale2 nih...siap amik half day leave tu...akak...akak...




Wednesday, May 20, 2009

..:: Beautiful Girls Award ::. By Ummi Khayra



Thanks to ummi khayra for the award given..chomel sgt..tapi aku nak mintak mahap le kat ummi khayra sbb lambat publish award nih..heheh sory ye my lovely fren..

Beautiful..Chanteq..hehe i'm not preety but sooo sweet..hehe perasan lebih ni..

Syarat2 menerima award ini:

1. Pastikan jantina anda ialah perempuan - yeppp...of coz i am a women
2. Copy badge sebagai award anda - Done
3. Nyata 7 sebab kenapa anda bangga menjadi perempuan. - Dapat award pun kne jawab soklan ke ?ape pun layan je la....
Saye bangge menjadi seorang perempuan kerana :

1) Sebagai perempuan, yang utama, yang paling istimewa..we can give birth to a child...of coz la boleh preggy kan...hanye perempuan aje, sape2 yg bergelar lelaki tiade keistimewaan begini...zuriat kite, segar dan suci dari perut kite...alhamdulillah..bole rase baby kicking...lelaki la tak dapt rase kan...

2) Setuju sangat dengan ummi khayra...Syurga itu letaknye di bawah telapak kaki ibu....mane ade kat lelaki kan...

3) Bole menjadi isteri hanye pade seorang lelaki sahaja...pompuan mane ade kawen 2 , 3 ke 4 kan...mintak dijauhkan...akulah isteri yang sah pada hubby ku...heheh

4) Ade 7 nafsu , 1 akal...tu yang shopping tak hengat dunia...sume bende die nak...sbb lelaki biasenye tak suke shopping2 ni...pempuan pantang nampak bende"SALE"..hehe

5) Dalam sebulan leh angkat bendera Jepun....paling2 pun 7 hari...free je kan...lelaki mane ade..

6) Perempuan leh make up cantik2...glamour2...gorgeous2..pinky2...kalu lelaki buat camtu..dah lain jadinye...tak kuase mak...hahaha

7) Akhir sekali, Hamba Allah yang sentiase akan dilindungi oleh kaum Adam...insyaAllah


lastly, aku bangge sgt menjadi seorg perempuan, ibu kepada anak2 ku,isteri kepada suami ku,anak kepada ibu bapaku....teramat indah...semuanya amat indah sekali....
Turn nak bagi award nih plak kepada:
* Kak rina
*fara-Mama Mirza
*Mama Khalish
*Ina - heartily
*Zarina
*My sis - Niza
*Nani - ibu hafiy
*Adex - aida
*Mel - mama Mika
*Jie - mama Rayyan
*kak e-caR - ibu eiymann
*suzi - mama ammar
*elnia - mama twin qistina & batrisya
dan sume2 yang bergelar wanita/perempuan........
"wanita, engkaulah penyejuk hati, penawar, penajam fikiran...sewaktu buntu, engkaulah segalanya"
"cantik bukan hanye pada luaran, cantik yang didalam itula yang sebenarnye cantik"


.:: Food Review : Bubba Gump Shrimp Co. ::.

...::: SALAM PEMBUKA BICARA BUAT SEMUA :::...

sehari due ni takde mood sangat nak post entry...no idea..tapi tadi belek2 pict kat LGKF750 a.k.a my LG SECRET phone tu ade pict mase hang out last weekend..so the idea then come out what to be posted here..
ari sabtu lepas, a day before abi g bangkok...lepas je abis training kat ofis, dalam kul 3 camtu aku terus balik umah dan siap2 aqil aqif, terus je pegi..sbb awal2 lagi mase dalam training tu aku btau abi nak gi hang out after balik training..abi pun tak kisah, ok katenye..aku pegi dgn adik & ucu aku...
at first aku cdg nak gi subang parade sbb terigin nak makan kat Manhattan Fish..last2 abi kate malas nak ke sana...nak g yg dekat2 je...so kitorg pun tukar plan, g la ikea + ikano + the curve..as usual, my top 5 hangout location..keh keh..sbb kat ikano pun ade Mahattan Fish Outlet tu..
time tu pun perut kenyang lagi..ye la kat ofis mase training ade provided lunch..makan nasi kukus ayam dara...wahaha sgt la sedap..hanye RM4.50 sebungkus... kak rina yg introduced and suggested nasi kukus tu kat HR...so, taknak makan yang berat2 la...
lepas g ikano kitorg ke the curve..pastu adik aku kate Manhattan fish takde la best sgt...pikir2...tukar lagi plan..aku pun dah lame teringin nak masuk kedai yg banyak Udang ni...hehehe so ape lagi , here we come the BUBBA GUMP SHRIMP CO. RESTAURANT..so enjoy the pict taken...


.:: Bourbon Baramundi : I like this ::.

.:: Garlic Bread , ciputnye 4 ketul jek ::.

.:: Garden Salad & Mango Sparkler ::.

.:: Dumb Luck Coconut Shrimp ::.Luck apenye camni, sket gile hehe ::.


.:: Run Forest Run :: Kalau tanak ape2 & sumenye ok, these sign should be displayed ::.


.:: Stop Forest Stop : If u need assistance : Turn to these board ::.







.:: My lil Munchkin : Aqeef ::.

.:: My lil Munchkin : Aqeel ::.

..:: Abi yang dah kekenyangan ::..


over all aku leh bagi 3.5 stars out of 5..average jek...for the first timer mcm aku ni, aku rase takde ape sgt yg menarik..tapi layanan not bad...as a judgement ,no thumbs up..hehe kejam nye aku..

Monday, May 18, 2009

..:: Hubby fly to Bangkok, Thailand ::..

::: SALAM BUAT SEMUA :::
Dah seminggu tak hapdet blog ni, aku jadik silent reader je...kehkeh...nothing more stories to be published out...or aku takde mood nak create post or banyak keje and tak sempat nak nak wat entry baru..heheh
ok..berbalik pade post title aku tu...last week lagi , abi bitau aku die kene pegi jugak training ke bangkok...aku takde la hepy sangat dengat berite yg abi khabarkan tu..hehe at my fisrt thought terpikir camne la si aqil aqif tu nanti kalo takde papanye...nak takanak kene terime gak la...abi pegi pasal keje..lagi satu aku risau pasal virus influenza H1N1 tu...menakutkan...

semalam flight abi ke bangkok pukul 3.15 petang..so aku cadang nak hantar abi ke KLIA...aku bawak aqil aqif sekali...adik aku nina teman aku jugak..sbb balik nanti ade org teman aku and jage aqil aqif...even due2 dok kat carseat tapi kene tengok2 kan jugak...

pukul 11.50 tghari aku dah bertolak ke KLIA..sampai KLIA kul 1..disebabkan banyak mase lagi,abi parked kete kat covered parking kat Block B..tak ramai yg parking kat situ....bukan takde langsung, tapi tak crowded dgn keta...senang je dapat parking...alhamdulillah..
so we go ahead to ground floor..gi counter customer service, tanye check in kaunter untuk flight abi dah bukak ke blom..kakak yg bertugas jage kaunter tu kate..."skg dah kul 1 suku ni, dah bukak, adik pergi kaunter E atau F, check in kat sane ye"..ok, kitorg terus g ke kaunter yang dimaksudkan...mase check in tu, brother yg jage kaunter tu timbang bagasi papa...seb baik tak lebih 20kg...cume 9.5kg..hehe aku dah agak tak sampai 20kg..sbb abi takut terlebih, nanti tak pasal2 kene tambah extra fees..mase aku packing, tu abi kate tak payah bawak byk2 baju..ala, kite org pempuan ni sume nak perfect, sume nak bawak...tapi abi gi cume 5 hari, so aku dah estimated baju pakai untuk 5 hari...
ok...after been checked in, brother tu btau masuk gate untuk departure kul 2.45 , so lame lagi...perut pun dah lapar...so kitorg makan KFC je..sbb aku tau sume harge2 makanan dan brg2 kat sini, mesti mahal RM6..KFC la yg the cheapest among foods stall yg lain..sampai KFC, aku order 2 sets dinner plate & 1 set of Meltz (most likely kebab with nachos)...errmmm 1 set of dinner plate with the price RM 18.90..Meltz set with RM 12.90...Sign je la..
lepas makan2 sume, jalan round2 kat KLIA tu...aqil aqif suke sangat..and so behaved...

sementara tunggu, kitorg duduk rehat2 kat tempat menunggu tu...ade sorg budak lelaki cine..aku rase umurnye dalan 5 tahun kot..die suke main2 dgn aqil aqif...aqil aqif ape lagi lagi la suke kalo org main dgn die...tgh2 main tu , ade sorg lagi budak lelaki datang dgn pakai baju same dgn budak yg tadi...muke, tinggi pun same...so there were twin also...so cute...patut la die suke main dgn aqil aqif, rupenye die pun twin...tapi yang tak bestnye, mak die ni tak tau speaking english..aku rase ni mmg org CHINA..sbb bile aku tanye "are they twin?"..die bantai cakap cine dgn aku..ape daaa...hehe seb baik boboy tu leh ckp english sket2..bile aku tanye "what's your name?, how are you?"die boleh jawab...tapi boboy tu mmg comel..

dekat kul 2.50 abi pun gi international departure gate....abi dukung aqif time tu, ape lagi menangis2 la die...aqil babai papa, aqif dok menangis...tapi kejap je...pastu die babai papa ....


.....abi dah pun sampai di bangkok...kul 6.30ptg abi call, die btau die tgh tggu bag..naseb baik abi buat roaming awal2...kalo tak, susah la nak connect dgn abi..last call abi, mlm tadi pukul 1150mlm...waktu bangkok mase tu baru pukul 1050 mlm...lambat sejam...abi kate die baru lepas makan...makan tiram..ehehe dgn turkish foods..abi kate dinner semalam tu 700 Bath..mahal tu, kalo duit kite dekat2 RM 70..abi tukar duit kat money changer rm 1512 dapat 14000 Bath.pakai duit tu elok2 ye papa...


Friday, May 8, 2009

..:: Congrats to Asma & Razi ::..

..:: SALAM TERINDAH BUAT SEMUA ::..
Congrates to Asma & Razi on your new baby born on 7th May 2009 (UM Medical Centre)..Its a lil princess....May ur lil princess lite up your life every day...Wish u, to be a greatest Mama & Papa to SARAH ADRIANA...welcome to the club yee...

..:: SARAH ADRIANA :: cute lil princess to asma & razi ::...:: Geramnye tgk pipi bambam adriana nih...tak sabar nak jumpe ni ::.


asma & razi ni my best buddiest mase sekolah dulu...till now kitorang maseh lagi kukuh dengan persahabatan yang dibina..alhamdulillah...asma & razi juga class mates aku yg sgt gile2...time main kite main betul, time blaja kitorg blaja betul..syukur sgt, skg kitorg sudah 'jadi org' dan berjaya dlm pelajaran dengan acuan masing2 dan bahagia dgn org yg tersayang...semoge ikatan sillaturrahim ini kekal sampai bile2.."kawan sampai mati"...itu kate2 yg aku pegang..amin..

..::: Aqil Aqif 's New Books and New Toy :::..

...SALAM PEMBUKA BICARA...


Aktiviti baru ibu & papa Aqil Aqif...


i) Menambah koleksi buku...hehe






ii) Menambah koleksi toys





LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin