Click here for Blogger tutorials, premade templates, free blog templates and custom blog designs »

Tuesday, April 28, 2009

.:: Last weekend updates ::.


...::::: SALAM SILLATURRAHIM BUAT SEKALIAN ::::....

Ape ye yang aku buat minggu lepas..which means on saturday and sunday...
Sabtu aku keje..maknenye lepas kul 1 la baru bermula xtvt aku..kehkeh..mmg dah target g metrojaya warehouse sale kat stadium malawati tu, pastu go ahead to baby jaya...itu plan awal la kan...check it out...:P ..on the way balik umah tu aku call member aku, kak yanti..tanye die ade g warehouse sale tu tak...die kate die baru je abis memborong comforter...ya ampun..awalnye dah siap shoppinq..aku cam ketinggalan je rase...lagi le aku rase bersemangat dan teruja nak g kan...tapi kak yanti kate pulak, org terlalu ramai dan she's preferred not too bring along twin aku..sbbnye dah bersesak2 dan belanggar2 bahu dok dlm tu..erm pikir panjang gak aku, nak bawak ke tak twin tu...fikir punye fikir aku pun terus call abi..abi ade kat umah..menguruskan umah...kalo aku keje abi aku la yg buat sume keje umah..esp basuh kain and mop lantai...speechless aku, he willing to do all this stuff..cayang abi...ok berbalik pd cite td, bile call abi aku btau la yg aku taktau samada nak bawak twin ke tak...aku kalo bole nak suh mama jage je...abi pun setuju dgn cdgn aku yg aku rase tak bape bijak tuh..haha aku terus amik abi kat umah then g umah mama..aqil aqif ade dok main dgn atok die...ni maknenye takde harapan la aku nak tinggalkan dgn mak aku...cdgn kurang bijak aku tu tak menjadi sbb aqil aqif menangis2 dah nk dokong...abi pun pandang je kat aku...pandang ade makne tu...means kene bawak gak twin tu...end up , aku dan abi tukar venue..hehe dari nak g shah alam, kitorg hanye g ikea, ikano & the curve...hahahh lagi senang...tak payah nak bersesak2 sgn org kan...
kitorg parking kt ikea, sbb bole g ikano sekali...jimat parking..we can go through this 3 complex...amat tidak membazir...no charge...g branded outlet, aku beli 2 psg old navy sleep ware , 2 psg oshkosh t shirt & mothercare nye shoes...kat sini sume borong aqil aqif nye stuffs je..

then g makan, perut pun dah lapar gile...since aku hanye mkn sebungkus nasi lemak di awal pagi td...time tu dah dekat kul 4 lebih...we go ahead to Kluang Station to have lunch yang dah sgt lambat...we place an order for nasi + kari kambing (of cos for abi) , meehoon grg siam (aku punye) , chicken wing and 2 drinks...after tu aku g cari mom's care outlet...jumpe jugak akhirnye kat level 2...tade la besa sgt, rase lagi besar yg kat OU tu...bought MAM Ultivent 260 ml anti- colic feeding bottle...beli kalo hijau..yg biru dah ade..

bile dah abih jalan ke ikano ni , aku g the curve through the bridge...nothing so special..biase2 aje ...tapi aku dah aimed BUBBA GUMP SHRIMP & CO. , next month kite leh g ctu ye papa...tapi halal ke ek? WAROENG PENYET pun ade..the indonesian's restaurant...

then patah balik g ikea lak...sebelum sampai ikea, aku lalu depan crocs...hehe saje masuk..aku mmg dah berkenan lame kasut crocs yg satu nih...so abi kate beli la...aku pun try2, then go straight proceesd to cashier counter...cepat je...takut nanti beralih fikiran tanak beli plak...hehe

crocs : silver+ lavender..thanks to abi..

g ikea purposely nak dapatkan parking free...tapi kene la beli sket brg kan...round2 kat ikea, papa jumpe an iglue tent...papa rembat satu untuk aqil aqif..cume RM35 je...so dapatle tiket free..
hari ahad, pagi tu takde buat ape...aku kemas2 umah cam biase...g umah mama, makan nasi siap2...hehe pastu plan nak g warehouse sale tu pulak..akhirnye g jugak aku...kali ni my sis niza g jugak...atleast ade gak yg bole tgk2kan aqil aqif...sampai sane dlm kul 4 lebih..org ramai jugak lagi...sempat la aku beli langsir umah...murah je rm 25..aku beli 4...baru rm100..untuk abi , abi beli dockers nye seluar...from rm 234 dapat rm 74...tak ke murah tu...takleh nak sambar byk brg...sbb org lg ramai dr barang yg dijual...kejap je kat situ..kul 6 aku dah kuar...


inilah rupenye langsir yang aku borong tu

we go ahead to mutiara damansara...TESCO le..hehe mmg nak beli pampers and susu...dah shopping abis ...dlm kul 7 lebih..we all balik umah...balik umah pasang langsir tu..tgk la hasilnye langsir baru tu...malam tu my sis belanja satay..yummyllicious..itu je la kot...aku pun mim lam alip sin nk cite panjang2 ...ekekek cancincau..
Till Now..



Notes : ade pict yg tak sempat di haplod, akan dihaplod kemudian..

Saturday, April 25, 2009

.:: My Working Saturday ::.

..SALAM UKHUWWAH UNTUK SEKALIAN..


Kalo ikutkan this saturday aku tak keje..tapi arini aku kene keje gak..sbb last week aku attend exam for DPLI this July intake..so kene replace la keje mgu lepas untuk arini..takpe just for 5 hours..dtg pun dah lambat td..sbb aku terlupe yg aku keje arini...sampai kul 8 suku..breakfast my ofismate dah siap2 belikan..sbb smlm die dah announce sape2 nak nasi lemak untuk bfast esok ; which mean today la kan..so sampai je ofis tadi dah ade sebungkus nasi lemak kat meja aku..thanks to laili for bought me the 'nasi lemak sambal udang petai"..sooo yummmylicious..


dulu mase kat my ex -ofis , 5 working days je...time ari jumaat la yg paling best..hehe nak balik paling awal je rase...but in TASEK kene keje on saturday..naseb baik alternate sat..to be considered ok..lagi pun keje kat ofis ni tak penah nye abis..soooo many loadwork..tak masuk yg ad-hock lagi tu..betul tak KAK RINA?..but we had almost the ad-hock one..sume nak on the dot..sume nak cepat...sume nak skarang..cube la btau awal2..skg ni kene documentation wise..sape2 yg tak isi form, aku tanak layan..hehe bole tak camtu...ye la kate nak implement ISO, tapi main cakap mulut je..mane bole maa...everything must be documented and traceable..kang sape yang susah...aku dgn kak rina jugak...haha ni dah merepek meraban bagai ni..im not pint pointed to anyone, but everyone should be coorperative to each other...so senang la keje kite nanti...betul tak kawan2...


ok la aku nak sambung buat keje..a lot of reports to be prepared then to circullar out and a documents to be safely keep scanned and to do filing, mailing and so on so forth...customer file yg aku tak update2 lagi tu..to be settled by today..coz my sis rina on leave lagi sampai isnin ni..kalo tak bile lagi aku nak buat...hehe alamak company profile yg sis rina suh compile tu pun aku tak sempat nk buat lagi..ye la aku mmg tak mng tangan kalo one of us cuti...seems to be same with kak rina..mmg agak kelam kabut..sume nak kene coordinate sendri ma...betul kan sis.. ni naseb baik la my boss takde, out station to bayan baru plant..kalo tak, lagi la kelam kabut, mane dgn yg sales punye stuff, production nye stuff..mane satu nak buat??...hahaaa tu belom my area manager nye stuff lagi...keh keh keh...lg pulak skg ni, my boss dah hand over one of the production reports kat aku..everyday must be compiled and reporting to him..nak design mix lagi, from central, northern and southern area sume aku yg prepare...kdg QA& QC stuff pun aku kene buat gak...QA sorg kat blkg tu buat ape haa....but all this work load mmg dah part off my KRA..so tak yah la bising2 nita oooi...buat je la keje tu kan... rezki yg halal ni..Alhamdulillah..


Till now...

Notes : Balik ni aku nak g Metrojaya warehouse sale and Baby Jaya..bole ye papa...


Friday, April 24, 2009

.:: Warehouse Sales ::.

Thinking of what to do this weekend??? Here is the answer..heheh meh le drop by the warehouse sale near you...Lets check it out dear...


1) METROJAYA WAREHOUSE SALE

22 - 26 APR 09 (10 AM TO 7 PM)
STADIUM MALAWATI SHAH ALAM




2) Drop by the DKSH WAREHOUSE SALES where goodies await you! There's something for everyone :)
What day? 25 - 26 April 2009 (Saturday & Sunday)
What time? 9.30am - 5.00pmWhere? DKSH @ 74, Jln University, Petaling Jaya
Bring your family & friends! The more the merrier! See ya!


.:: Aqil Aqif and a Books ::.

..SALAM SEMUA...SALAM SIHAT-SIHAT BELAKA HENDAKNYA..

Aku mmg dah berniat nak bagi pendedahan awal pada buku and akademia stuff kat aqil aqif. sejak 8 bulan lagi dah bagi aqil aqif pendedahan pada buku2 ni..bukan nak suh dorg bace..nak suh melihat gambar2 yang soo colorful dan karakter2 yang menarik..ade banyak jugak koleksi aqil aqif..skg ni cume aku nak perbanyakkan lagi je buku2 tu...

semalam aku gi kedai buku...mmg dah berhajat nk beli buku tu..boleh tambah koleksi...aku rembat 5 buah buku...cantik2 sumenye dan sesuai untuk aqil aqif belek2 dan tgk gambar...sambil tgk sambil kenal..colourful tu yang aku suke dan gambarnye pun jelas...meh tgk buku2 aqil aqif...koleksi2 lain nanti aku haplod yee...

Aqil Aqif New Books Collection

P/s : Nanti nak beli crayon pulak..leh Aqil Aqif kale2..jgn conteng dinding udah ye

Thursday, April 23, 2009

.:: Telur Kuning "TWIN" ::.

"TWIN".Memang terlalu rapat and sinonim dengan hidup aku..ape2 pun mmg TWIN..yela i kan TWIN to my luvly sis Noor Azniza..
ok semalam b4 balik umah aku g beli burger..terase cam nak makan burger...sampai je kat stall burger, i place an order...ok bermula la perbualan aku dan pacik burger..cik Janggut namenye..mmg pemes dgn burger black papper nye...

aku : cik, saye nak burger 2, satu daging, satu ayam...due2 nak spesel ye..mayonis lebih..ok

cik janggut : ok.ko tunggu ye..acik buatkan.

aku pun leka tgk pacik tu dok buat burger....sampai je tang nak masak telur..mase pacik tu pecah telur, tibe2 je keluar due telur kuning (yolk)..terperanjat pacik tu...

cik janggut : lah...ade due la telur kuning ko dik...jarang nak dapat ni...ko makan telur ni ko dapat anak kembar nanti ..untung ko..

aku : cik saye dah dapat anak kembar tu pun..

cik janggut : ye tak ye ..ko pun kembar kan...elok sgt la tu...nanti ko bercucu cicit kemba la..hehe

aku: alhamdulillah cik..kalo ade rezki terime jek...

cik janggut : acik pun kembar tau....tapi adik dah meninggal mase kecik, merah2 lagi...mak acik ade 2 psg kembar..

aku (dlm hati) : hek eleh pacik ni , die pun kembar gak...

borak punye borak burger yg aku order dah pun siap...aku tak sempat nak amik piccas telur kuning twin tu...dok borak ngan pcik janggut tu..hehe ape pun burger pacik mmg best..ade letak serbuk kari dgn bawang goreng lagi ...soooo yummy la...chaiyok...chaiyok..

Notes : Hidupku mmg takle nak dipisahkan dgn ape bende pun yg berkaitan dgn twin...Mmg best jadik twin...Thumbs up!!!




.:: My First Award ::.

Rasenye Baru masuk 2 bulan lebih je berblogging ni...Im so addicted..hehe


today i dapat first award dari adex-aieda..my frenster frenz..she's a mom of lil cute and montel twin..but she got girl...hehe anyway thanks a lot dear...i oso luv to read your blog..










Monday, April 20, 2009

.:: Brilliant Aqil Aqif ::.

SELAWAT DAN SALAM BUAT SEMUA...


My 2 lil munchkin...Aqil Aqif, are now almost 13 months..Paling terbaru aqil aqif dah pandai bezakan perkataan yang didengar dan setiap gerak geri yang di pandang..mesti ade action lepas dengar perkataan tu...kebanyakannye akan mencuit hati aku..hehe


MENDENGAR PERKATAAN


Bile dengar "Clap your hand" atau "Pok amai-amai"
Aqil Aqif akan tepuk tangan sambil buat muke suke / gelak2 tanda die happy

Bile dengar papa cakap "Jumping, Jumping, Jumping"
Aqil Aqif akan lompat2 keriangan sambil mulut bising mengoceh / tergelak (ini biasenye bile aqil aqif naik atas katil)...


Bile dengar Auntie Nana / Auntie Jaja nyanyi "Ting Tang Ting Tang Ting"
Aqil Aqif akan menari2, goyang2 kepala, goyang2 punggung..suke betul


Bile dengar nenek / atuk bacakan selawat nabi atau berzikir
Aqil Aqif seperti biase akan membuat gaya seperti org berzikir..alhamdulillah


Bile dengar ibu tickling " one..two..three ......ten"
Aqil Aqif akan tunjukkan 1 jari untuk one, due jari untuk 2, tapi yang lain2 tu tak berapa nampak sgt...keep it up my lil cute sons...sure bole nanti...sgt chumil..


Bile dengar ibu kate..."Aqil Aqif, your meal time now"
Aqil Aqif akan bersegera merangkak ke arah ibu dengan lajunye...due2 laju je meluru kat ibu...


Bile dengar ibu bacekan "bed time story"..sambil minum susu...
Aqil Aqif akan mengoceh dalam nada suare yg perlahan dan akan tdo dlm mase 10 minit lepas tu..tapi dengan syarat papa kene off lampu..sungguh tak kisah dengan keadaan yg gelap..tapi ibu bukak jugak lampu kecik..

Bile dengar ibu cakap "walkie, walkie sayang" (ibu ajar aqil aqif tatih)
Aqil Aqif akan pegang tangan ibu sambil tatih perlahan...laju jugak...bile dah penat, mesti terduduk..heheh

Bile dengar ibu cakap "Sit down sayang"
Aqil Aqif pasti akan duduk..sambil tersenyum..










Notes : Mr. Hubby akan postponed pergi Bangkok, Thailand..will be scheduled soon...alhamdulillah..yela skg ni kat Bangkok kat tgh darurat tu..risau gak kan..tapi ape2 pun kalo dah tenang keadaannye nanti, abi mesti akan pegi gak huhu....


Friday, April 17, 2009

..: Piccas at Khalish Bday :..


Ni some of the piccas yang tak sempat nak di haplod lagi..tak banyak sangat pict yang aku amik..ye la tak menang tangan aku dgn my twins..ade la mik sket2 je..Abi pun tak sempat nak amik pict byk2..my twins manje banget dgn papanye..haha so inilah ade sket2 pict untuk tatapan sume..layan je la ek..
Event : Khalish 1st Birthday Bash
Venue : Violet House, Bandar Bukit Raja, Klang , Selangor
Date : 11th April 2009




.:: We are Cyber Mommiez ::.

.:: Camne nak amik piccas kalo camni kan ::.
.:: Aqil & Aqif ::.

.:: Aqif with Mommy Khalish ::.

.:: Khalish, the Birthday Boy ::.


P/s : To mama khalish, a million thanks fo your invitation. Nanti kite buat Mommiez Day Out pulak ye..hehe

Wednesday, April 15, 2009

~~Dinner : Dominos~~

Tiba-tiba abi nak makan pizza lak tengah2 bulan nih..ngeh ngeh..aku ikut je...call dominos for delivery..tak payah nak g ke kedai..but its a bit dissapointed there, "no delivery to Bandar Baru Sg. Buloh", "we only have 30minutes for one delivery after call ordered" ..lol ..ape la..nak berjimat mase & duit , tapi takleh gak akhirnye..So aku, abi & the twins, go to the nearest dominos outlet..somewhere in kepong central..


Takde jauh pun, we reached there after 10 minutes..unless kalo traffic jammed kan..we ordered Combo Meal 2 for 2 regular pizza (classics hand crusts), 1 garlic cheese bread & 1 coke..for the pizza, we chose the "meat mania"(new) and of coz "Extravaganza"..


Domonis :: Yummy




Aqil dah tak sabar nak makan pizza ye .

Aqif dah ttdo dari dalam keta lagi..

Monday, April 13, 2009

~~Happy Birthday to Muhammad Khalish~~

-- Bismillahirrahmanirahim--

--Syukur, masih kite dipertemukan hari ini & semoga dipermudahkan urusan untuk segala yg mendatang..Aminn--


.."Selamat Hari Lahir yg Pertama" untuk Muhammad Khalish..





Sabtu lepas, seperti yang telah aku dirancang, aku n family dijemput oleh mama khalish untuk meraikan ulangtahun pertama kelahiran Muhammad Khalish..Setelah usai segala urusan dan kerja2 umah, aku uruskan aqil aqif, siap2 sume aku n abi bertolak ke Bandar Bukit Raja..kali ni aku sefamily in "green"..sbb party Khalish kali ni tema nya hijau..eheh so melaram la dgn baju hijau.


Sampai sane awal lagi, dlm kul 245 ptg..so aku pun g carrefour klang dulu.round2 aje..tak beli ape pun..dkt 45 miit round2 dlm tu, dan aku rase cam takde ape pun yg menarik..so kitorg pun kuar & terus ke umah mama Khalish...Sampai sane tetamu pun tgh ramai..tapi tak sempat tgk khalish potong kek..hehe takpe la Khalish, auntie dh dpt mkn kek yg yummy tu.

First time g umah mama Khalish kat Bandar Bukit Raja ni...sbb aku and mama Khalish ni kenal di frenster..so frenster la yg menemukan kami..Seronok dpt jumpe face to face dgn deqna aka mama khalish..she's friendly, welcome ladies and talkative jugak, pandai layan tetamu..Sonok jumpe ngan Khalish, yg slama ni auntie tgk dlm gambar aje..Cute and handsome Khalish..Aqil n Aqif pun dah dpt jumpe Khalish..Kat umah Deqna tu, dpt jumpe gak frenster fren yg rapat, Farra, mama si Mirza ; Ika, mama si Alya and Fazi, mama si Damia Lutfiah..Aku rase cam gathering lak...erm bile nk buat gathering betul2 ni deqna and mama2 sume...nanti kite sume buat tau...

Bile dah jumpe face to face dan dapat borak2 dgn mama ni sume, rase cam lagi rapat. bukan stakat anta2 comment kat frenster dan sms je..Khalish, Mirza, Damia dan Alya mmg sgt2 cute and so adorable...cume tak sempat nak borak lame dgn mama2 sume...nanti kite jumpe lagi ye..

ok..disamping dpt jumpe my cyber frens...dapat jugak aku car sticker yg aku tempah kat deqna..tq deqna..cantik sgt, so creative..

Wednesday, April 8, 2009

~~aQiL & aQif missed Papa~~

Semoga hari ini adalah yang terbaik dari hari semalam..Semoga hari yg bakal mendatang lebih baik dari hari ini...InsyaAllah..
:
:




"Rindunye Papa"..camtu la kot yg ade dlm fikiran aqil aqif setelah seharian tak jumpe papanye..aku, ibunye ni si aqil aqif tak heran sangat..hehe kalo dgn papanye, mmg tak bole nk pisahkan lagi...melekat aje..jd "ekor" papa..bertambah panjang la ekor papa..hiikhiik..anak papa la katakan..jelesnye ibu..tapi takpe ibu ade can mase nak tidokan aqil aqif nanti..mase tido la mase aku dgn my twin..melayan aqil aqif tdo.tu dah jadi kemestian..
:
:

kalo papa balik dari keja je..mcm tu la gelagat aqil aqif..nak berdokong..due2 mesti nak dokong dlm satu mase yg same..keakraban antara abi & aqil aqif tidak dpt dinilai hargenye..no word can describe.susah sket kalo papanye g outstation kalo camni..mesti die tercari2 papa..kesian anak-anak ibu kan..takpe sayang aqil aqif, papa "go work"..the words that can slow down the aqil aqif expression..Perharps..
:
:

-My three heroes :: Their showered a love to me for every second of my heart bit-




Yahoo!..Aqif get touch screen phone..while Aqil start crying..hehe


::My Abi juz called me...as for me, it was not a good news..he will going to Thailand from 26th Apr - 3oth Apr 2009 for 5 days...he going there to attend the training from 28th-29th..hmm lame jugak tu..I will miss him at that moment..and of coz Aqil Aqif will miss his Papa for the entire 5 days::


::Today , Aqil Aqif 13 months::





Saturday, April 4, 2009

~~Dinner @ Tupai-Tupai~~


Semalam me and my famliy had a dinner at Restoran Tupai-Tupai.
Begini citenye..mase kat ofis, mama call aku..die kate die tak masak..dan suruh aku beli nasi kukus & ayam goreng berempah aje..aku pun ok je, sbb dah lame gak tak makan nasi kukus yg amat2 yummy tu..aku pun balik le awal..kul 5.35 aku dah cabut..hehe

kat kete aku sms kat abi yg aku nak beli nasi kukus sbb mama tak masak..die pun ok je...pikir2 balik tak jadi beli sbb masih awal lagi..nanti sampai umah nak tunggu abi balik mkn , of coz dh sejuk nasi tu..so aku pun tak jadi le beli..selamat aku...hehe bukannye ape cume kedai nasi kukus tu jauh le..kalo stakat pass by kedai tu ok gak..ni aku kene g ke matang pagar sane tu..haa kan jauh...keh keh..tp slalu gak aku beli stelah dperkenalkan dan d'influenced" oleh kak rina..mmg sdp la kak..

ok..sbb tak jadi beli aku teruskan je la perjalanan balik ke umah...mama call plak..mama kate tak payah beli nasi kukus tu, sbb abg aziz n my SIL dtg umah..dorg ni dok kuching sarawak sane tu..my eldest bro kawen ngan org kuching, so now die pun dah berpindah ke kuching..every month mesti balik sini..so semalm die naik flight dr kuching kul 1255 smpi KLIA kul 2....settled sume2 die smpai umah mama kul 6 camtu..k berbalik pd call from mam td, mama kate mlm ni kak nora nk ajak mkn kat tupai2..jgn blik lmbt sgt mama kate..padahal mase tu aku dah kat dlm keta..heheh

after maghrib @ 825 pm camtu, kitorg pun bertolak ke tupai-tupai..kereta byk gile kat jalan..sesak jugak la jalan istana menghala ke sungai besi tu..kul 9 kot kitorg sampai..

here i come...hehe tupai-tupai ni restoran yg menyediakan steamboat foods..after all, aku rase average je..biase sgt...tp the dining hall quite big, no too crowded even ramai org, tpt nk amik mknn pun ok..sng nak pilih..buffet rm28++/person..bole la kot...







"Miang-miang keladi Corner" ..what a such name!


Wednesday, April 1, 2009

~~Occupational Therapy, Orthopaedics and Traumatology~~

Semalam aku & abi cuti...sbb ade appointment kat OT & Orthopaedics..Aqif yg ade appointment, bukan aku n abi..since ade due pakar nak kene jumpe dan amik mase yg agak lame aku ngan abi amik la cuti..Appt utk OT kul 12 & Orthopedics kul 2ptg..



Lepas siap2kan twin, dlm kul 1140 kot..kitorg bertolak dr umah..hantar aqil kat umah mak dulu..aku & abi tak cadang nak bawak aqil memandangkan visits ni mesti amik mase yg lame sangat..nanti aqil boring lak..so aku suh mak aku jage je..cian gak kat aqil sorg2.slalu die ade aqif nak main2..takpe la pd die boring nti lagi susah aku kan...lebih baik tinggal aje..

sampai kat hospital sg buloh kul 1150..waktu actual appt kul 12..so ade 10 minit lagi...g unit pakar OT..mmg takde org..terus je daftar dan terus masuk ke bilik rawatan la..ade 2 org therapist yg incharge untuk aqif ...tak silap aku name die sally (sabahan and quite a nice lady) ..yg satu lagi aku tak kenal sbb baru first time incharge..ok jugak orgnye..friendly and npk cam suke ngan budak..she did the foot therapy on aqif..ajak aqif berjalan tatih and tolak kerusi...she said ; look more more better..position kaki aqif da betul..alhamdulillah..this therapy take less than 1/2 hour..kul 12 suku dah siap sume...next appt kul 2 kan..so lame lagi nak tgu..kalo nk balik umah, kesian kat aqil lak..mesti terjerit2 menangis nak ikut pulak kan..so abi kate tak payah balik..

abi kate nak minum air kelapa..aku ajak abi g kedai yg slalu gak aku mkn mase lunch haahah..sbb kedai tu ade jual air kelapa...aku order air kelapa gelas besar (1 biji) utk abi & gelas biase utk aku..hehe borak2 dgn abi..abi tak makan pun sbb dah mkn nasi lemak kat umah td..aku mkn gak..aku amik nasi separuh lauk sup..sbb kat umah td aku mkn mihun sket, tak habis pun..

dekat2 kul 1.30 kitorg pun g hosp balik..g daftar, dapt nombor 4007 & terus masuk ke Unit Orthopaedic & Traumatologi..first time masuk kat unit pakar ni..before ni g paed je.ok kat slip no. tu 4007, no. skg. 4005, maknenye aku kena tunggu 2 org je la lagi kan..sbb next plan nak ke tesco mutiara lak..kitorg budget 2.30 ke 3.00 dah selesai la kan...tunggu punye tunggu punye tunggu punye tunggu.....dekat kul 3.40ptg..no kitorg tak dipanggil lagi...baru panggil satu no.4006..abi dah tak sabar, die amik borg cdgn ke ape ntah tu, die tulis la komen..pjg jugak..aku bole sabar lagi..tunggu lagi..dlmm 20 minit cam tu, keluar kat screen tu 4008...aikkk..aku pelik nape tak panggil no. aku kan...aku pun naik hangin la, aku g kaunter aku tanye kat misi yg drpd tadi dok berborak & saje buat2 sebok tu..aku dah mmg aim sorg misi ni..aku geram betul..aku g kaunter, aku tanye dengan nada yg amat tinggi la gak...'nape no saye tak dipanggil, saye tunggu sini dah dekat 2 jam", misi tu jawab "nombor ape kak?" "4007!"...die pun terkedek2 berlari kat bilik pakar tu..pastu die dtg balik "Dr tersalah tekan no. la kak" "macam mane ni bole silap?.., tak tengok ke?"..die buat tak tau aje..aku pun malas nk layan si misi kerek tu..nyampah aku.

dlm 20 minit lagi no aku dipanggil...aku pun masuk..dah takde mood...nasib baik la Dr yg incharge tu amat baik sekali..his "Dr. Mohd Nor Hazrin..Pakar Bedah Orthopedik Gred U48.."..masuk je dlm bilik die , die dah mintak maaf kat aku."saye mintak maaf ye, saye tersilap tekan no tadi, saye nak cepat2 tadi"..aku pun takde rase nak marah coz he welcome and made an apologize to us..aku pun cam tak sampai ati nk marah..hehe.
dekat setengah jam gak he gave us his consultations and expertise to aqif foot problem..he said "kaki aqif elok, alhamdulillah, better and beyond my expectations" "aqif got very very mild contructure on his tendoachillies (betul tak spelling aku ni ek?)" (maksudnye tendon kat tumit tu kecut sket) ...kalau die still kecut jugak, kite akan buat operations utk expand tendon tu..itu bukan mslh yg besar'"perkembangan otak die amat baik sekali, jgn risau ape2 ye puan""tapi aqif selalu tiptoeing (jengket) la Dr?""itu kene tgk slalu, ajar die jln & menapak dgn betul, tumit die tak kuat lagi tu"....itula rumusan yg aku leh buat utk visit ngan ortopedik kali ni..alhamdulillah, anak ibu takde pape masalah..

Kul 425 ptg baru selesai sumenye..keletihan aqif, tapi amat behave sekali..naseb baik mase tunggu lame tu die tdo...klo tak haru gak..pastu terus amik aqil kat umah mak, terus ke tesco..haha..

Inila gaya aqif seharian kat hospital..macam2 gaye die..


Dah bole panjat meja...Aqif...Aqif

Ni Tonka Aqif..

Aqif luv papa..Nak ngan papa aje..


Behave Aqif..


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin